Netflix пуска имейли срещу споделянето на пароли

Компанията ще бори тази масова практика
Обновена: 24 май 2023 17:11 | 24 май 2023 16:51, Александър Попов
17
Netflix пуска имейли срещу споделянето на пароли
Снимка: БГНЕС/EPA

Американската стрийминг платформа Netflix започва кампания срещу споделянето на пароли за акаунтите, съобщава специализираното технологично издание "Върдж".

Кампанията обхваща САЩ и още над 100 държави, допълва в. "Гардиън", като потребителите биват уведомявани, че не могат да споделят акаунтите си безплатно извън собственото си домакинство.

Netflix посочва, че е започнала да изпраща предупредителни имейли срещу споделянето на акаунти до потребителите в 103 държави и територии, сред които са САЩ, Великобритания, Франция Германия, Австралия, Сингапур, Мексико и Бразилия.
   
В имейлите се предупреждава, че акаунт за платформата може да се използва само в рамките на едно домакинство. Ако искат да добавят клиент извън домовете си, потребителите могат да платят допълнителна такса, която за САЩ е 8 долара месечно.   

Миналата година компанията обяви, че ще ограничи споделянето на пароли и изпробва различни подходи на някои пазари.

Според оценки на платформата над 100 милиона домакинства са предоставили паролите си на приятели и роднини извън домовете им. Към края на март Netflix е имал общо 232,5 милиона абоната в света.

Съгласно новата политика членовете на едно домакинство могат да продължат да споделят акаунтите си в Netflix и да ги използват на различни устройства, когато пътуват. Netflix пуска имейли срещу споделянето на пароли./БТА

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Netflix
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз отказах изобщо филмите. Последните 50 ги гледах донякъде. Това "забавление" за мен умря. Музика пък не слушам от години. А телевизия... дори нямам телевизор. Последния го подарих много отдавна на едни възрастни хора да му се радват.
14
0
 
2
 
! Отговори
Сахар преди 10 месеца
Ако балдъзата спре да го плаща, спирам да го ползвам...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами да, но ако имаш абонамент, но си на почивка или на работа и го ползваш това едва ли е споделяне. В Англия е бума на Булсатком чиниите, но хората си ползват и акаунта да гледат на работа.
12
1
 
4
 
! Отговори
ддд преди 10 месеца
Тая про..стотия се опитах да я гледам веднъж и се отказах...и те така вече 5г.Аз телевизия не гледам кво останало тия фликсове
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ползвам Netflix.
10
4
 
9
 
! Отговори
Хейт преди 10 месеца
Кампания за едно по-справедливо споделяне на пароли? Тия трябва да ми плащат за да им гледам пропагандните ***. Направо не се траят от тъпотия.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На времето една видео касета я гледаха поне две семейства
8
0
 
20
 
! Отговори
Анон преди 10 месеца
Голяма час от абонатите им биха си заминали ако се спре споделянето, защото няколко човека си делят таксата иначе не биха я плащали.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не струват, после потребителите им са виновни.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Но сега вепе стигнаха макса си и са наясно, че повече новинпотребители няма да си докарат, поне да усоеят, да накарат някой от сегашните да синплатят.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 1 - Те мниго добре знаят, просто имаха локални A/B тестинги и видяха, *** блокирането на споделени алаунти така реже ръстта им, че кел файда, ако накарат 200 хил. да си наоравят акаунти, при положение, че ще изгубят два милиона...
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре, че се усетох навреме и си продадох дяловете от тая помийна woke яма. Дори и да тръгнат на печалба, пак не бих инвестирал в тях
3
7
 
13
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
Кой дара пари да гледа днешно време? 25 години минаха от както има масов и достъпен интернет и тия брой-лери американците още не са открили торентите и пиратският стрииминг..
2
2
 
13
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 10 месеца
За нещо което го има безплатно в замунда,1дрения вампир пари не плаща
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че то Нетфликс явно реално се ползва от поне 1 милярд уникални потребители и от компанията се усетиха че много от хората споделят акаунта си с много хора и даже продават споделени акаунти.