"Епъл" представи първото си устройство за "смесена" реалност

Смесват се цифрови съдържания с реалния свят
Обновена: 6 юни 2023 08:02 | 6 юни 2023 08:01, Елка Василева
38
"Епъл" представи първото си устройство за "смесена" реалност
Снимка: архив, БГНЕС

Технологичният гигант "Епъл" представи първото си устройство за "смесена" реалност, наречено "Вижън про" (Vision Pro), предаде Франс прес.

Понятието "смесена" реалност означава съчетание от виртуална и увеличена реалност. По този начин "Епъл" навлиза в една територия, в която досега основен играч беше "Мета".

"Смесването на цифрови съдържания с реалния свят ще позволи да бъдат създадени нови усещания, на каквито досега не сме ставали свидетели досега", заяви ръководителят на "Епъл" Тим Кук при представянето на новия продукт.

Засега продажната цена на устройството не е оповестена, но според експерти тя ще бъде около 3000 долара.

С помощта на устройството потребителите ще могат да се "потапят" в паралелни вселени и да избират степента на "потапяне" посредством бутон, с който се регулира екранът и с който може да се преминава от увеличена реалност (което означава наслагване на виртуални елементи върху картини от действителността) към виртуалната реалност (състояние на пълно "потапяне").
(БТА, Божидар Захариев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Мъррр преди 10 месеца
До ReadyPlayerOneПрекраска виртуална "сома" викаш, *** плебса трябва някяк да се озаптисва, че ако се усетят за какво става въпрос френската революция ще е като разходка в парка
26
0
 
6
 
! Отговори
ReadyPlayerOne преди 10 месеца
След като се провалиха в създаване на добри условия за живот и чиста околна среда Елита се опитва да вкара простолюдието във виртуалния свят. Скоро ще живеем в бараки заобиколени от безкрайни полета с бууклууци и ще ядем химия ... но ще почиваме във виртуалните Малдиви и ще се правим на онЛайн гангстери и милионерчета . Както са го казали в древния Рим. Дай на плебса просст хляб и зрелища и те ще са доволни и няма да се интересуват в какъв разкош живеят патрициите ... Пекрасен Нов Свят.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Идеята е да се откъснат хората от истинската реалност и да се контролират по-лесно. Следващата стъпка ще е да се класифицират официално като "useless eaters" и да се изтребват малко по малко.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До - Нуто е нова технология, нито реакцията е смао таква и у нас.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 20 - Това е стара технология с идеи, които така и не проработиха другаде. А с тази цена - 3500/долара за базояате версия. Окулус Рифт без игри, дето даже още не е готов и затова нямаше жив демо, а релийса е догодина, по някое време ...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия хептен ще ги зомбират.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 2 Само дето си у вас на диванчето и хапваш бързата храна, докарана от Глово.
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колкото и пари да струва, виждам този продукт на Епъл като абсолютно революционен и хората ще се избиват да го купят. Само не виждам как тези 2ч автономност с батерията ще бъдат достатъчни... дори за един филм да изгледаш. Може би ще трябва човек да си купи допълнителна батерия за 500лв примерно... Иначе БРАВО на ЕПЪЛ, това ще бъде топ продукт !
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко се прави с цел измама на човека и заличаване на истината.
18
4
 
6
 
! Отговори
Deep Zone преди 10 месеца
Жалко за хората като цяло, целта на това ново продуктче е отдавна показана е прекрасния филм Двойници- хората да седят вкъши с очилата, да не излизат никъде и да живеят във виртуалната реалност. Това си е за американците, да станат 500 кила вкъщи и да умрат сами вкъши в пиккнята си.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И точно като останалите неща на ябълката ще се продава тройно по скъпо от колкото всъщност трябва да струва докато на пазара има неща които вършат същото а дори и повече за стряскащо по малка цена
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Усърдно протича мероприятение да ни вкарат в такава смесена реалност, че да не знаем на кой свят се намираме. Тогава този израз ще придобие реални очертания, а реалността виртуални. Ще стане. Скоро.
15
1
 
7
 
! Отговори
Г преди 10 месеца
Това са бая пари за да гледаш порно
14
0
 
0
 
! Отговори
d преди 10 месеца
До Анонимен 11Не бъркаи тия с ония, въпреки че си прав ще ги направят да не пречат WWF как да отидем навсякъде без да излизаме никъде
13
1
 
9
 
! Отговори
Шегобиец преди 10 месеца
За едно все по-зомбирано ново поколение!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е голямата работа откри ли са скиорските очила.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мултимилиардната, ултра-успешна компания, пълна с хора, чиято работа е да създават и продават изкарва нов продукт. Бай Г...ьо във форума: ама това е тъпо, кой ше го купува, какво направиха с хората, ужас. Съседна новина "Само 8% от заетите в БГ имат дигитални умения над средното". АХАХАХАХАХАХАХАХААХХА, БЕ. АБЕ, ЗАЩО СТЕ ТАКИВА БЕЗСМИСЛЕНИ И НЕОСЪЗНАТИ ШАМАНДУРИ, БЕЕЕ
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колкото и да се опитват да налагат виртуалната реалност , няма как да стане. Максимума да стоиш с очилата е 2 часа и то с голям зор. След това мозъка ти изключва и почва да дава заето. Чувството е доста неприятно. Така си стоят в къщи и никой не ги е ползвал сигурно от година
9
2
 
12
 
! Отговори
Казанова преди 10 месеца
А може ли да се плющи виртуално?Само питам.
8
3
 
11
 
! Отговори
fbi преди 10 месеца
Идеята е да живееш в измислен свят ! По лесно ти втълпяват какво да правиш!