Стар Академи гилотинира Слави Трифонов за Евровизия

Песента на Ваня Костова и синът й напусна конкурса; от двете възможни резерви Марин от Стар Академи и Слави Трифонов, журито избра риалити-звездата
7 фев 2006 17:48,
Стар Академи гилотинира Слави Трифонов за Евровизия
След спечелването на Стар Академи, Марин все по-често поглежда към звездите. Снимка:Булфото
Победителят в риалити-шоуто Стар Академи 18-годишният Марин надви Слави Трифонов в битката за класиране на Евровизия.

След драматично гласуване днес, между песните на Марин Йончев и оперната певица Мария Пашалиева “Невъзможна тишина” и тази на Слави Трифонов и Софи Маринова “Любовта е отрова”, гологлавият шоумен отново не можа да спечели битката за конкурса.

Добавянето на нова песен бе необходимо, след като Ваня Костова и синът й Боян Михайлов оттеглиха своето предложение, заради неспазени условия по регламента. Причината е, че песента не отговаря на международните изискванията за конкурса да не бъде комерсиално разпространявана или публично изпълнявана преди 1 октомври 2005 г.

На овакантената 24-а позиция трябваше да влезе друга песен. По случайно стечение на обстоятелствата , като резерва на 25-а позиция бяха 2 песни с еднакъв брой точки – тези на Слави Трифонов и Марин.

“Аз бях против повторното гласуване”, заяви за Dnes.bg Ана Мария Тонкова музикален директор на БГ Радио, която е и член на журито.

“Много други колеги също бяха на моето мнение, но по регламент трябваше да има 24 песни, затова трябваше да изберем още една. Има 15 човека жури, те гласуват и по това се избира кой се класира. Ние не знаехме, кой коя песен изпълнява. Те всички са с поставени номера.”

Спечелилата право да участва песен на Марин Йончев и Мария Пашалиева “Невъзможна тишина” е по музика и аранжимент на студио Pro-X и текст на Ваня Щерева.

Освен Марин, на българския конкурс на Евровизия участва и другият финалист от Стар академи Ивайло Колев с песента “Every Dream at Night”.




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание