Островът на изкушението. Ден първи.

Любов vs Изкушение!
1 ное 2007 22:59,
43
Островът на изкушението. Ден първи.
Островът на изкушението

1 ноември – Ден на народните будители. Нова телевизия започва реалити шоу, обявено за най-скъпото и най-луксозното. В него основната цел е 22 красиви мъже и жени да изкушат членовете на 4 влюбени двойки и от последвалите интриги, триъгълници, петоъгълници и прочие геометрични фигури да се заформи възходящата крива на рейтинга и прилежащите му рекламни постъпления. Изобщо ноември тръгва много будителски и възбудително. Гарниран с реклами на инструменти за вода, двойки сандвичи по 2 лева и “Задръж тапата!”.

Ако трябва да сме географски точни, “Островът” е заснет на полуостров, но това не е толкова важно. Мексиканският полуостров Юкатан е достатъчно далечен и непознат, за да накара отрудените зрители да потърсят в екрана лек срещу настъпващата зимна депресия.

В първото издание на новия за нас телевизионен формат водещият Витомир Саръиванов и психологът на продукцията, и ръководител на кастинга, Ани Владимирова представиха четирите двойки.

Двойка 1

Александър, 35г. и Антоанет, 31г. Заедно са от 12 години.

Той е богат бизнесмен. Занимава се с търговия и недвижими имоти. Тя пък е дъщеря на бивш министър и много се страхува да не развали фигурата си. Любовта им пламва 2 години след запознанството. Преди 6 години Александър прави предложение за брак, което тя отхвърля. Във видеовизитката ги виждаме в скъпи коли. На почти всички кадри той е костюмиран, а тя признава, че му е изневерявала. Миналата пролет се разделят за известно време.

Коментарът на психоложката Ани:

Антоанет не е чак толкова широко скроена. Тя го води на острова, за да има коз, за да изчисти съвестта си. Той пък не може да се раздели с нея и търси повод за това. Във връзката им има умора, инерция. Видяхте ли какви остри реплики си размениха във видеото преди малко? Това не е сценарий. Те не знаеха, че в заведението има камера, която записва. Връзката им е съшита с бели конци. Можем да обобщим тази двойка с израза “Богатите също плачат”.

Двойка 2

Росен, 29г. и Цвети, 23г. Заедно са от 2 години.

Той  - строителен предприемач и сам признава, че има голям недостатък – богат е. Тя е танцьорка в нощен клуб и завършва образованието си в Техническия университет. Любовта им е от пръв поглед. Малко след запознанството те купуват бутилка вино и прекарват следващите два-три дни в леглото. Миналото лято обаче той имал кратка афера и последвали скандали. Сега тя му е простила, но “Искам да направя сравнение, колебая се, понякога ме лъже”, докато Росен признава “Искам да имаме деца”.

Коментарът на психоложката Ани:

Проблемът е, че те двамата говорят на различни езици. Дори живеят в различни часове на денонощието. Той работи през деня, а тя вечер. По едно време за малко да се откажат от участие в шоуто. Те са изплашени и ако някой от тях изневери, ще го направи от несигурност.

Двойка 3

Филип, 23г. и Милена, 24г. Заедно са от 2 години.

Той е манекен. Участва в ревюта и рекламни клипове, но няма постоянна работа. Много е запален по моторите. Тя е асистент в агенция за недвижими имоти. Ето какво разказват за запознанството си.

Милена: “Бяхме се запознали и много го харесах. След време се видяхме в едно заведение, но той не ме позна. Аз направих първата крачка”.
Филип: “Идва тя при мене и аз й викам сори, маце, ама не те помня. След 1 месец заживяхме заедно.”

Милена се притеснява, че той няма цел в живота и тъпче на едно място. “Не обича да работи”. Попитан защо иска да участва в шоуто, Филип отговаря “Да видя дали тя ще устиска, мен манекенки не могат да ме изкушат”.

Коментарът на психоложката Ани:

Милена е почти като майка за Филип. Тя се държи по-зряло и не се учудихме, когато при интервютата сподели, че майка й е починала рано. Милена приписва на Филип своите надежди. Има много илюзия в нейното възприятие и мисля, че тази илюзия може да свърши тук, на острова. Когато една от изкусителките го видя на записа, каза “А, този го познавам. Опитваше се да ме сваля преди няколко дни”.

Двойка 4

Андрей, 36г. и Кристина, 21г. Заедно са от 3 години и 4 месеца.

Бургазлията Андрей обича да се гмурка и да ходи на лов. Той е първият мъж в живота на Кристина, която работи като страньор във вестник и мечтае да стане дизайнер. Казват й Кики.

Андрей: “Знам я от малка. Играеше на ластик зад блока. За да ми привлече вниманието, надупчи гумите на колата ми.”

Кики споделя, че е била много “привлякана” от сините му очи. Много е ревнива и проверява всичко - джобове на дрехи, бележки, телефони... Намира доказателство за негова изневяра и се изнася от жилището му. При представянето си Андрей показва белег на ръката и ухилен до уши казва “Много бой и кютек ям от нея. Искам да й покажа, че мога да не изневерявам, само да не мрънка”.

Коментарът на психоложката Ани:

Мъже като него търсят момиче, което да ги обожествява. Те са типичната балканска двойка, където той е компетентен по всички въпроси и всичко му е позволено, а тя го чака вкъщи и ревнува.

Това са четирите двойки – главните герои в шоуто. От утре мъжете ще заживеят в курорта “Есмералда” заедно с 11 изкусителки, а четирите жени ще съжителстват в курорта “Диаманте” с 11 атлетични мъже. В тази игра няма парична награда. В хода на шоуто обвързаните мъже и жени ще номинират изкусители, които трябва да напуснат острова. Почти всеки ден ще се провежда така наречения „Огън на откровението”, когато обвързаните ще научават какви ги вършат техните половинки. Ако някой от тях свали гривната си (нещо като брачна халка, която слагат в началото на играта), това означава край на връзката с любимия до скоро човек.

35-годишният водещ Витомир Саръиванов има телевизионна изява още през далечната 1976 година, когато участва в детския сериал „Мери Попинс”. Играе и в суперпродукцията на киностудия „Бояна” – „Константин Философ”. Там той е малкия Константин. Това изглежда е било достатъчно, за да има Витомир по-изразително лице от прехвалената звезда на Народния театър Владо Карамазов, който в Сървайвър се държи като мумия.

В момента Витомир работи в българския клон на Eurosport, където коментира футбол, фигурно пързаляне, хокей на лед и кърлинг.

На (2 ноември) ще бъдат представени 22-а изкусители. Засега е ясна една от прелъстителките – Калина от Пловдив, която е корица на новия Playboy. На 8 ноември тя навършва 21 години.

Това, което можем да признаем на шоуто, е очарователната откровеност на неговия формат. На всички е ясно, че главната цел на Биг Брадър е същата. Колкото може повече интриги и любовни разлъки, но “Островът” поне си го признава.

Днес учениците така и не почувстваха празничността на 1 ноември. След като не си ходил на училище 45 дни, не можеш да се зарадваш на един официално неучебен ден. Да видим дали така ще ни подейства и новото реалити. От доста време гледаме екзотични острови по bTV и дано най-скъпото шоу не се окаже механичен сбор от ландшафта на Сървайвър и битовизмите на Биг Брадър.

Между другото, подзаглавието на продукцията е Любов vs Изкушение. Карайте колите си с включени фарове, защото от 1 ноември ситуацията на пътя е КАТ vs. Изключени светлини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
n преди 16 години
Oshte edna krazba na predavane,tova e podsadimo,po sveta ima zakoni za avtorsko pravo a i moga da si predstavia balgarskoto predavane - oshte edin zalak opit... no tova moze da go preceni chovek,koito e gledal originala,a srednostatisticheskia balgarin,za zalost ne moze i shte se zadovoli sas loshokachestven zamestitel.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
i az mislia 4e BTV e antibalgarska TV
20
0
 
0
 
! Отговори
haho преди 16 години
...няма парична нагарада - хората там не трябва да мислят за пари, а за секс и интриги! :))) приятно гледане... о, и от рекламата мъжете изкусители изглеждат просто, ооооооооо.... :))
19
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
Нямаш си представа колко си прав, пич...Но повечето българи са слепи.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да, ама въпреки всичко НОВА си е за предпочитане пред Турско-Трифоновската БиТиВи
17
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Какви са тия лигурковци?И как ги избраха?Дъщеря на бивш министър?И егати водещия!Не трябваше ли да изберат някой по -секси мъж?
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** *** предаване, по-тъпо и от Пълна промяна, тия от Нова тв ще разчитат да има зрителски интерес, защото ще показват голи или разголени мацки и евентуално секс. *** простотията се шири из българските медии. Нова тв за пореден път падат до нивото на телевизии като Канал 3 например. Чалгарска държава, чалгарско поколение, чалгарско бъдеще - това днес е България :(
15
0
 
0
 
! Отговори
nixi преди 16 години
Според мен замисълът е много постен, по простата причина, че ако изневериш то си наясно, че половинката ти знае, т.е. товва почт исигурно значи, че ти е писнало и не държиш на връзката. Както пише в статията - лесен начин да скъсаш. Освен лесен и приятен :)
14
0
 
0
 
! Отговори
NJAKOI преди 16 години
LI4NO POZNAVAM ALEXANDER I ANTOANET.PSIHOLOJKATA NA PREDAVANETO MN TO4NO E DOLOVILA SMISALA NA VRAZKATA IM...SPORED MEN,TAZI DVOIKA 6TE NAPRAVI NAI-GOLJAMOTO SHOW V OTRICATELNIAT SMISAL NA DUMATA-6TE VIDITE KAKVI SKANDALI 6TE IMA MEJDU TJAH..
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Първо - смешно е някой, който пише на латиница да говори за правилен български. Второ - по въпроса за предаването - не зная по какви критерии точно са избрали двойките-участници, но лично на мен ми изглеждат много захаросани, големи снобари и доста далеч от хората в България
12
0
 
0
 
! Отговори
случайна преди 16 години
Това ли са най-подходящите двойки?Жените са страшни лигли .Всичко е много лигаво .Демонстрация на пари .Нищо ново под слънцето .
11
0
 
0
 
! Отговори
to6ko преди 16 години
идеята на предаването е доказване на любимия човек ако наистина е такъв ,че може да му се вярва безрезервно.Успех на участниците и нека самото предаване е направено по добре от досега познатите реалити шоута
10
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
Какво им е на двойките, най-обикновени хора като всички нас както и трябва да бъде! Надявам се обаче изкусителките да са наистина такива... Приятно гледане на всички!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До номер 7 виж ти как пишеш, после говори за другите.
8
0
 
0
 
! Отговори
capybara преди 16 години
sno6ti gledah 1-q epizod.izglejda dosta obe6tava6to i dano naistina e dobro predavaneto, za6toto ve4e mi pisna ot Bigbrother-ski selqni (kato Lili naprimeR :)) )
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
do nomer 1 mi haresa statiqta , mai si tyr4in mi se stryva te kato tebe ne mogat da govorqt i da pi6at pravilno na balgarski heheheeeeeeeeeeeeeee
6
0
 
0
 
! Отговори
xaaxxaax преди 16 години
kakvo po dqvolite pravi tam niki banev ubicat na beroe xabaxbaxbbxa
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Като идея не е лошо предаването, *** двойките не струват
4
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 16 години
миии,боза,това е положението,ще пием боза и ще скляпаме.
3
0
 
0
 
! Отговори
А-на-Вас-а-на-Нас преди 16 години
...ме заболя юя и ще си го преместя в другия ръкав на крачолите.