10 неизвестни факта за култовия сериал "Приятели"

Този месец се навършиха 10 г. от излъчването на последния епизод
Обновена: 28 май 2014 15:51 | 28 май 2014 15:48,
23
10 неизвестни факта за култовия сериал "Приятели"
Снимка: Getty images/guliver photos

Може би ще се почувствате носталгично, но този месец се навършиха 10 години от излъчването на последния епизод на най-успешния ситком в историята – "Приятели".

В продължение на 10 години живяхме с любовите, разделите, бременностите, проблемите и смеха на Чандлър, Джоуи, Рос, Рейчъл, Моника и Фийби.

Днес заснемането на нов епизод от емблематичния сериал изглежда все по-невъзможно. Мат Лебланк, изиграл ролята на Джоуи, попари всички надежди, като каза, че замисълът на филма е историята на компания в годините между колежа и семейството. Затова и серия, разказваща за живота сега, би обезсмислила концепцията.

Всичко около сериала се е превърнало в легенда за най-верните фенове. БиБиСи предлагат 10 факта, които вероятно не знаете:

1. Песента от "Приятели" е трябвало да бъде "Shiny Happy People" на REM. Всъщност тя е използвана веднъж, в пилотния епизод на сериала. Тогава името на филма било „Приятели като нас“. Песента на REM в оригинал е била с дължина от минута, но по радиото я пускали три пъти един след друг и тогава групата решила да запише пълна версия на парчето.

2. Дейвид Шуимър, Мат Лебланк, Дженифър Анистън и Лиса Кудроу били толкова неизвестни през 1994 г., че във вестниците написали, че Кортни Кокс е голямата звезда на сериала. Всъщност Джоуи и Моника са били замислени да бъдат главната двойка в сериала.

3. Мат Лебланк бил останал с последните си 11 долара, когато е бил на кастинга за ролята. С първия си хонорар Кортни Кокс пък си купила "Порше".

4. Според първоначалните планове влюбеният в Рейчъл Гюнтер не е трябвало да говори. Той дори не е имал свое собствено име до втория сезон на сериала.

Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, изиграл ролята на Гюнтер, бил бариста в кафене и е взет в сериала, защото можел да работи с машина за еспресо. Той дори запазва работата си в кафенето до края на първия сезон.

5. В продължение на всичките 10 години, в които се е снимал сериалът, Дженифър Анистън и Кортни Кокс са обядвали една и съща салата. Тя съдържа салата айсберг, марули, домати, бекон, пилешки гърди, сварено яйце, авокадо и синьо сирене.

Кортни Кокс разказа в предаването на Опра, че салатата й е омръзнала, но винаги казвала на сервитьора, че ще яде, каквото яде и тя Дженифър Анистън.

6. Известната рамка около шпионката на лилавата врата в сериала всъщност е била рамка на огледало, но член на екипа го счупил. Впоследствие дизайнерът на сериала решил да оставят рамката.

7. Брус Уилис, участвал в два епизода, е играл безплатно в сериала. Причината е, че Уилис се хванал на бас с Дейвид Шуимър и загубил.

8. Само от последния епизод на сериала, излъчен по NBC, телевизията е спечелила 70 млн. долара. Причината е, че за всеки 30-секунден клип рекламодателите са броили по 2 млн. долара.

9. Маймунката Марсел от сериала всъщност е от женски пол и се казва Кати. Нещо повече: нейната холивудска кариера започва преди тази на звездите от "Приятели".

10. Актьорите били също толкова тъжни, колкото и зрителите, когато сериалът свършил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друг факт - пъвроначално Кортни Кокс е трябвало да играе Рейчъл, а Дженифър Анистън - Моника
20
9
 
2
 
! Отговори
и аз така преди 9 години
До Гневен българин И на мен "Всички обичат Реймант" ми е по-любим,а май е най-сполучливия сериал!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ну пагади е обърната версия на том и джери в русик вариянт..... том също гаднее често.иначе сред най-интересните класики са АЛФ, досиетата х , спешно отделение - првите 6-7 сезона) Хаус - особеното първет 4 сезона, двама мъже и половина ( с Чарли)....това са класики.
18
1
 
15
 
! Отговори
Samuelson преди 9 години
Най-интересният факт липсва:11. за ролята на Чандлър Бинг първоначално е бил избран Джнон Крайър (Алън Харпър - 2 мъже и половина)
17
1
 
55
 
! Отговори
Ицо преди 9 години
Страхотен сериал, един от любимите ми. Просто са уцелили в десятката при подбора на актьорите и сценария. Тази статия ще ме накара пак да си пусна да изгледам някоя серия.
16
7
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До Анонимен 10всъщност спондж боб е доста по-добро от пчеличката мая, ако не си забелязал, за разлика от пчеличката мая, спондж боб има и възрастни фенове.
15
1
 
32
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
Приятели е сериалът на моите тийнейджърски години. Как да не го обичам!Ал Бънди е фетски, но е сериал за женени с деца ахаха
14
0
 
28
 
! Отговори
s преди 9 години
Е, те милионите си ги имат, но нормално да се натъжат и по други причини. А иначе, Всички обичат Реймънд е много назад в класацията за велики сериали. Виж Ало-ало, Женени с деца, АЛФ... Това са класики.
13
5
 
21
 
! Отговори
4око преди 9 години
12 ти Ейй *** скапан ! Нещо за вълка от "Ну погоди " ли каза?
12
27
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 9 години
До АнонименСпондж Боб е уникален. Изгледай 1 серия за да видиш, че това е най-положителното същество което е рисувано някога, така че не го слагай наравно с другите простотии. И да не ви казвам че вълкът в ну погоди, е пълен *** и безхаберник, и постоянно трябва да се говори с децата когато го гледат как пуши като комин!
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не си спомням вече колко пъти гледах 10 -те сезона,СУПЕР ФИЛМ :))
10
4
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време имаше Приятели, е сега се чудим кога да смеем по филмите, едно време имаше Пчеличката Мая, сега има Спондж боб!!! Едно време имаше музика, една песен беше хит с години, а сега една песен се изтърква за месец- два. Даже и филмите сега са само компютърни фантасмагории и не се запомнят. Изобщо сега всичко е обезценено, гледаш красив човек срещу теб, ама няма акъл за 1 стотинка, това е съвремието.
9
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така и не изгледах докрай и една сери от тази поредица
8
0
 
7
 
! Отговори
Sve преди 9 години
Юзър, съвършено си прав, но винаги си говорим на "Миличка"или "Скъпа" и винаги си сравняваме д**тата :)))
7
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обичам го този филм
6
19
 
10
 
! Отговори
тъпо преди 9 години
с нищо не се обогатих като прочетох тези 10 неизвестни факта...
5
0
 
52
 
! Отговори
Юзър преди 9 години
'Don't try to undestand women. Women understand women, and they hate each other'Великия Ал Бънди
4
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Ал Бънди, нещо няма ли да напишете, че мъжете се чувстваме пренебрегнати?
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне си напишете "Източник BBC", или откъдето сте го превели този път... Само ще спечелите респект с това.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ok