Брайън Кранстън и Джулиана Маргулис с награди "Еми"

Отличиха сериалите "Модерно семейство" и "В обувките на Сатаната"
26 авг 2014 09:45, Александър Попов
6

Сара Силвърман се радва на наградата си за спектакъла на HBO "Ние сме чудо". Снимка: Reuters

Близо година след като бе излъчена последната му серия, "В обувките на Сатаната" бе удостоен с "Еми" в категорията най-добър драматичен сериал в праймтайма на 66-ата церемония по връчването на престижните награди, съобщи Асошиейтед прес.

Наградата за най-добър комедиен сериал получи "Модерно семейство".

Престижното отличие най-добър актьор в драматичен сериал завоюва Брайън Кранстън ("В обувките на Сатаната"), а за най-добра актриса в драматичен сериал бе удостоена Джулиана Маргулис за ролята й в "Добрата съпруга".

Американската телевизионна академия удостои с награда "Еми" като най-добър минисериал "Фарго" - телевизионната версия на култовия филм на братята Коен, а за най-добър телевизионен филм "Нормално сърце". Актьорите във "Фарго" обаче не получиха награди, въпреки че бяха фаворити, съобщи Ройтерс.

"Еми" за най-добра поддържаща актриса бе присъдена на Кети Бейтс за участието й в минисериала "Зловеща семейна история", а за най-добър поддържащ актьор бе удостоен Мартин Фрийман за "Шерлок: неговата последна клетва".

За ролята си във филма "Шерлок: неговата последна клетва" приза за най-добър актьор получи Бенедикт Къмбърбач, а за най-добра актриса в категорията минисериал и тв филм бе обявена Джесика Ландж за "Зловеща семейна история". За режисура в същата категория награда получи Адам Бърнстейн за "Фарго", а Стивън Мофарт бе удостоен с "Еми" за най-добър сценарий за "Шерлок: неговата последна клетва".

Тай Бурел завоюва втората си награда "Еми" за поддържаща роля в категорията комедиен сериал за участието си в "Модерно семейство", а Алисън Джани взе статуетката при дамите за поддържаща роля в сериала "Мама".

За най-добър комедиен актьор беше награден Джим Парсънс за сериала "Теория за големия взрив". В аналогичната женска категория победителка е Джулия Луис-Дрейфъс за ролята си на вицепрезидентка в политическата сатира Veep.

Луи Си Кей спечели престижната награда за най-добър сценарий на комедиен сериал за "Луи" - това е неговата шеста статуетка. За най-добър режисьор на комедиен сериал беше наградена Гейл Манкусо за "Модерно семейство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: еми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Софи преди 9 години
Джесика ЛАНГ! Не Ландж.....
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 1Ами там, където трябва да бъде, след като сценаристите съсипаха историята на "Песен за Огън и Лед" - в кофите! При толкова силен първоизточник е престъпление да си правиш свободни съчинения, само и само да излъскаш образа на "любимците на публиката". През последното десетилетие няма по-силен сериал от Breaking Bad и логично обра всички награди. Като игра и продукция единствено му съперничи първия сезон на "Рим".
4
0
 
7
 
! Отговори
Makedonec преди 9 години
Breaking bad...Yo,bitch!!!
3
0
 
5
 
! Отговори
ех, сара преди 9 години
Вероятно демонстрира как е трябвало да си заработи наградата
2
1
 
3
 
! Отговори
>>> преди 9 години
Напълно заслужени награди за сериал и актьор. Уникален Брайън Кранстън !Game of thrones е приятен сериал ,гледам го с удоволствие , ама чак пък за награди не е .
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раздават си некви награди - ами къде е Гейм ъф Тронс бе катили? -