Европейчетата прекарват средно 2 часа дневно пред телевизора

Децата гледат с 9 минути по-малко телевизия спрямо 2013 г.
19 сеп 2014 12:29,
3
Европейчетата прекарват средно 2 часа дневно пред телевизора
Снимка: Архив Reuters

Въпреки конкуренцията на интернет европейските деца прекарват два часа дневно пред телевизора, сочат резултатите от изследване, публикувани от специализираната фирма Eurodata TV Worldwide, съобщи Франс прес.

Във Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания децата са гледали телевизия средно 2 часа и 6 минути дневно през първото шестмесечие на годината, т.е. с 9 минути по-малко в сравнение с 2013 г. и с 3 минути по-малко, отколкото през 2009 г.

За да се съхрани интересът на децата към телевизионните програми, се появиха нови телевизионни канали като "Дисни ченъл" през януари в Германия. Той се гледа от 7,1 процента от телевизионните зрители на възраст между 3 и 13 години, като е изпреварен единствено от Super RTL - 17,8 процента от зрителите в тази възрастова група.

Анимационни сериали като американския "Чичо Дядко" ("Uncle Grandpa") станаха много популярни в Испания. Новите персонажи се харесват на малките зрители, докато попътен вятър издува платната на някои класически герои, които са осъвременени, преди да бъдат показани на малкия екран, отбелязват от Eurodata TV Worldwide. Такъв е примерът със сериала "Calimero".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пред компютъра 4-6. Останалите пред смартфона.
1
1
 
1
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
що да не прекарват като си имат тиливизори?