HBO с европейска премиера на сериала "Глутница"

Първият епизод ще бъде излъчен на 12 януари
0
HBO с европейска премиера на сериала "Глутница"
Снимка: HBO

HBO готви европейска премиера на сериала „Глутница“ на 12 януари. Новият полски сериал разказва историята на граничарите, които опитват да спрат нелегалния поток от хора, оръжия и наркотици на една от най-уязвимите граници на Европейския съюз.

Завладяващата природа на планините Bieszczady, простиращи се между Чехия, Словакия, Полша и Украйна, е сред най-непокътнатите на континента. Земя на малки градчета, които сякаш се сливат с пейзажа и дом на много диви животни. Планината, в частта си от към Украйна, се е превърнала в добро скривалище за нелегално преминаващите границата на Европейския съюз имигранти.

Филмът е интригуващ разказ за границата не само като територия, но и като философско понятие - за онази разделителната линия между световете на бедни и богати, за тънкото въже, по което балансираме, когато правим житейските си избори. В “Глутница“ границата има много измерения – тя е и географско понятие, и граница между световете на охолството и нищетата, етична дилема, дори граница между живота и смъртта.

Сериалът ни предоставя рядък достъп до затворения свят на граничарите. Сцените в “Глутница“ са заснети със специалното съдействие на полските гранични служби и професионалните моменти във филма са идентични с реални ситуации от тяхната работа.

Шестте серии на първи сезон са режисирани от Михал Газа и Каша Адамик.

Епизодите ще се излъчват по HBO всеки понеделник от 22:40 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: HBOглутница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари