Официално: България ще е домакин на детската Евровизия

Новината съобщи генералният директор на БНТ
26 яну 2015 19:55,
37
Официално: България ще е домакин на детската Евровизия
Снимка: архив, Булфото

България ще бъде домакин на тазгодишното издание на детската Евровизия. Това заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Още по темата

„Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум”, поясни тя.

Решението е взето днес след среща на генералните директори на БНТ и БНР – Вяра Анкова и Радослав Янкулов, както и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателя Бойко Борисов.

Добрата новина идва след отказа на победителите от Италия да организират песенния конкурс.

По време на разговорите са били разгледани теми, свързани с промени в медийното законодателство и бъдещето на обществените медии.

„Всички изразиха своята готовност за сътрудничество и помощ там, където е нужна промяна. Сред най-важните е появата на новия Закон за радио и телевизия. Той трябва да е в съзвучие с 21 век и да отговаря на всички изисквания на нашето време”, обясни Янкулов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си каква некадърна организация и фарс ще е, както всико в БГ. Пълна тъпотия и набутвация, италианците не се отказаха случайно
21
0
 
1
 
! Отговори
Мими преди 9 години
До АнонименВсичко ни е такова, всичко....
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи бедната и малка Италия, която е с трета икономика в Европа, се отказва, защото струва прекалено скъпо, а и не носи нищо, а супер богатата България с последна икономика в Европа може да си го позволи. После дайте два лева или пет лева за бедните ***. Ами няма да ви дам долни ***.
19
3
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 9 години
До до 14 и 20Не мога да повярвам, че има такива коментари. Злобата ще затрие българите. Само това мога да кажа.
18
12
 
4
 
! Отговори
до 14 и 20 преди 9 години
Само 2 умни коментaра тук, жалко! 16, не Крисия докара Евровизия у нас, а отказът на Италия по финансови причини и слаб интерес към наистина треторазредния конкурс в който повечето участници са от Източния блок! Хаха на запад този мини гей парад се се гледа от има-няма една шепа хора! Какво да ни гледат - Крисия с ехидната усмивка и пищящия глас и двамата до нея... о боже, това бяха най -ужасните като визия певци в Малта, но никой не смее да си го признае!!
17
10
 
10
 
! Отговори
Виолета преди 9 години
Ако българите бяха будна и умна нация, сега повечето щяха да са пред БНТ и да искат обяснение - с чии пари ще го правят и защо е толкова важна тази Евровизия?! Нали сме бедна държава, няма пари за жизнено важни неща.... за здравеопазване...хора умират.....А сега с лека ръка вадят 2 млн евро, за да истеризират и промотират още веднъж нарочената за богиня лигава Крисия, че и Хасан и Ибрахим, да натрапват отново това поредно чалга творение на Трифонов и сие... Повдига ми се от тях!!
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бравоооо....
15
3
 
17
 
! Отговори
Спиро преди 9 години
Пак ще е мъка с подготовката
14
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното харчене на държавни /демек нашите пари/ от БНТ за никому ненужен конкурс, който в Европа се смята за треторазреден. Обърнете внимание, че тази година дори нямаше нормална Евровизия, защото предаването е негледаемо от найсет години. Като искат нека пратят Крисия да учи музика и пеене в чужбина, поне тези пари които ще хвърлят на вятъра да ги дадат на нея.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da da, za stotici hiledi eura Aparaturno oburudvane shte se kupuva ot garba na Balgarskiq danekoplatec!
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво.За това поне беше прав Слави,Крисия е виновна да се случи това.
11
5
 
33
 
! Отговори
коментар преди 9 години
Сигурен съм, че пари се дават за много по-безсмислени неща от домакинство на детска Евровизия. Това все пак е шанс за България да се представи в добра светлина - не забравяйте, че в този конкурс участват държави от цяла Европа, включително Русия и страните от Кавказкия регион, можем само да се надяваме да се получи добре, без гафове.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
12-ти Аве човек, даже и така дае Крисия беше победител в зрителският вот, но се взима под внимание и вота на журито което се изгаври с нас в действителност. Срам и позор за европейските съдийски ***!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВА ЗА ИТАЛИЯ!!!ИТАЛИЯ НЕ ГЛАСУВА ЗА ФАВОРИТИТЕ А ЗА НАЙ-ИЗПАДНАЛИТЕ ПЕСНИ САМО И САМО ТЕ ДА СА ПОБЕДИТЕЛИ!!!
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Италия не гласува нито за нашата нито за тази на трето място!!!УМРЕЛИ СА ОТ СРАМ ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ТЕ НЕ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ РЕАЛНО!
7
4
 
35
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Е, най-накрая! Евровизия си дойде у дома, при тези които я спечелиха и които я заслужават!! Поздравления за всички българи и за прекрасните деца, които ни зарадваха!
6
4
 
37
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
БРАВО,НАШИТЕ ДЕЦА ГО ЗАСЛУЖАВАТ
5
1
 
18
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Абе, прав си отвсякъде, но..... както казва 5 нека най-накрая ни покажат и нас с нещо позитивно освен прототия, ***, корупция, мизерия и престъпност. Аз съм за. Категорично. Ако трябва да вземат 3-4 млн лв от БДЖ пак. Или от армията - то и без това с нея плашим само гаргите. Честито българи! Сега трябва да напълним Арена Армеец, за да ни гледа нас света.
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе каква Евровизия, бе! Крисия беше първа от зрителският вот, но скапаното жури се подмаза на италианците понеже един вид домакини бяха и остави нашата принцеса на второ място. Заради тази гавра трябваше да им откажем на тия скапаняци директно без да се замисляме.
3
4
 
28
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Е и нас накрая да ни покажат по чуждите ТВ не с криминал или простотии ,а с провеждането на конкурс за деца -това ми харесва .