От кравите до приказката: Една истинска българска Пепеляшка

Мария и Александра размениха живот и дом
17 апр 2015 11:17,
29
От кравите до приказката: Една истинска българска Пепеляшка
Снимка: Нова тв

Къртовски труд, неблагодарност от съпруга, мизерни условия, тоалетна навън, много кал, кравешки изпражнения и никаква почивка. Това е животът на Мария, която стана втората "Мис Пепеляшка" по Нова телевизия.

В нейните обувки, или по-скоро галоши, трябваше да влезе Мисис България 2013 Александра Милтенова, която живее в разкош и красота в една от най-лъскавите жилищни сгради в столицата.

Мария, свикнала да става в 5 сутринта, да чисти на кравите и да не подвива крак докато не мръкне, се озова в бляскавия свят на една съвременна българска жена, която след изгоден брак е наредила живота си като приказка.

Уплашена от културния шок, Пепеляшка стъпи на Софийската гара неуверено и със страх в очите. Тя бе посрещната от приятелка на Александра, която я качи в лъскава черна кола, с която я откара до апартамента, който стана неин дом за следващите три дни. Стъпила в лъскавото жилище, Мария се почувства „на хиляди километри от село“ и призна, че никога не е и мечтала за подобен лукс.

И като доказателство, че дори извадена от кравите на село всяка жена обожава дрехи, обувки и чанти в изобилие, Мария се влюби най-вече в гардеробната на Александра, за която всъщност би завидяла и всяка градска дама.
Скромната жена получи 500 лева дневен бюджет и сподели, че никога не е харчила толкова пари само за себе си.

Преобразяването на младата жена започна с пазаруване на тоалети и завърши във фризьорския и козметичен салон.

И това безспорно доказа, че всяка жена е красива, стига да се поглези малко и да си обърне внимание. Мария излезе от разкрасителните процедури като различна жена – красива, стилна и усмихната.

Забързаната столица не успя да промени благия й нрав и милият й характер, но я научи, че трябва да уважава себе си повече и да не поставя вечно другите на първо място.

Паралелно, сякаш в друга вселена, попадна миската. Въпреки изтънчения си вид обаче, Александра издържа стоически на всички селски изпитания, не се оплака, чисти „благоуханните“ изпражнения и разфасова цяло агне за минути. Свекървата на Мария се учуди от нея и я похвали, като я нарече „силна, мъжка жена“.

Още от самото начало Александра подхвана съпруга на Мария, че работата, която жена му върши е недопустимо тежка за жена. Тя се опита да го превъзпита, като му обясни, че трябва да е много благодарен на тази добра жена, която не мрънка, гледа детето му и работи наравно с него.

Съпругът обаче не даде особени признаци, че е разбрал урока и не видяхме съжаление и благодарност в очите му за къртовския труд на клетата му съпруга. Най-култов момент бе, когато Александра го посъветва все пак да направи тоалетна в къщата, за да не се излиза навън в калта, а остроумният мъж и отвърна, че "щяло да мирише". Възмутена от отговора на човек, който работи сред ужасната смрад на кравеферма, миската се отказа да говори с него повече и разбра, че е невъзможно да го промени.

След размяната двете жени се срещнаха. След като видя красивата и нежна Мария, Александра бе категорична "Твоята работа ме накара много да те уважавам, защото явно си много смела и силна жена". Тя я посъветва да не се дава токова лесно, а да изисква повече уважение от съпруга и живота си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
До Ангел преди 8 години
За момичето от снощния епизод не е сигурно ;) Първото обаче реално живее в град, а прекарва част от времето в близко, голямо и цивилизовано село, само че това не го показаха по телевизията. И къщичката им на село беше съвсем пригледна, за разлика от снощната отдалечена и изолирана, неподдържана къща.
15
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Гледах ги и двата епизода и останах със странно впечатление което не мога да си обясня.Излиза че бедните момичета харесват живота си и не биха го заменили .Някой да ми обясни защо така се получава
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво и на двете!
13
0
 
14
 
! Отговори
Димитрова преди 8 години
Мария със скоростта на светлината да се махне от този коптор,мизерия и гадост.Как може такова разсъждение във връзка с тоалетната да бъде вътре,та този човек в 19 век ли живее?То навсякъде води на ***,то къщата им се е осмърдяла,та една тоалетна вътре ще му пречи с миризмата?!Чудя й се на тази жена как живее там,млада ,жизнена,хубава,то пък да беше попаднала и на мъж,ами то...***!
12
0
 
8
 
! Отговори
alabala преди 8 години
Самата Александра Феодорова също развива солиден бизнес. Името й фигурира сред управителите на пернишката фирма Заваръчни системи, където е съдружник заедно с Радостин Цветанов и Александра Милтенова. Т.е. има си бизнес жената, сега колко само нейн, колко не.. Всеки случай поне беше по-предвидлива в обувките/облеклото си от русокоската в предишния епизод.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвам швейцарските кравари да живеят в такива обиталища, или хърватските че е по-близко.
10
3
 
17
 
! Отговори
Митев преди 8 години
До АнонименКак да не си видял какво работи? В статията ясно си пише: " след ИЗГОДЕН брак си е наредила живота като в приказка"... ! Да ти обяснявам ли по-нататък?! Съвременната проституция приема и такива форми. / Все пак ако наистина работи нещо се извинявам, но май първото твърдение е истината/ Този, който не си изкарва хляба сам, а разчита,че ще го храни партньора е *** /било мъжка или женска/
9
1
 
14
 
! Отговори
кирил преди 8 години
До АнонименТая Александра е хванала някой чичко паричко родила му дете и вързала кънките поне до 18-тата му година. Е*ах тоя успех....
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинат е беден, но е факт, че манталитета е най-големият проблем, колкото и да си беден няма оправдание за мръстотията, ненужните вещи и *** в която живеят повечето българи. Но забележете бедността винаги върви ръка за ръка с мръсотията. Погледнете дворовеге на повечето хора, отврат....
7
12
 
23
 
! Отговори
Експеримент преди 8 години
Единственото нещо от този Експеримент се разбира че ЖЕНИТЕ без грим са много грозни
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То остави студа и калта, кой знае какви болести и зарази витаят из къщата и клозета.
5
0
 
75
 
! Отговори
1234 преди 8 години
И аз вчера гледах предаването. За миската - без коментар - имала възможност, уредила си живота. Пожелавам го на всяка жена. Но много лошо впечатление ми направи съпруга на Мария. Къщата му е по-зле от ***. Това не е от бедност, а от манталитет и мързел. Къщите на по-скромни от тях хора светят от чистота - нямат скъпо обзавеждане, но са уютни. А този май имаше 20-на крави - това е стопанин от сравнително среден калибър. А къщата му е като коптор. Чудя се на жената защо стои там.
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по време на размяната, консумацията на брака допуска ли се ?
3
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах предаването и бях впечатлен от тази скромна жена. Аз съм от София и като знам какви материалистки и лигли са жените тук
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах го това, има голям елемент на "нагласено", но е интересно да се наблюдава разликата на единия и другия живот.
1
2
 
11
 
! Отговори
Imaginator преди 8 години
Има хубави устни...