Стефан се оплеска с плескавица, аут от MasterChef

Журито в шоуто стресира готвачите с живи зайци
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 27 май 2015 08:42, Александър Попов
49
Стефан се оплеска с плескавица, аут от MasterChef
Финалистите бяха стресирани с живи зайчета под кутиите на MasterChef. Снимка: bTV

Стефан свали престилката в MasterChef, след като се провали със сръбската кухня. По новите правила всеки ден от финалната седмица ще се гони един състезател, а варненецът стана първия, който се прости с мечтата за голямата награда от 100 000 лева.

Петимата оцелели готвачи бяха стресирани още в началото на шоуто, когато под традиционните кутии откриха живи зайци. Журито директно им заяви, че трябва да заколят животните и да ги приготвят, което потресе всички, а Боян бе готов доброволно да си свали престилката. Стефан пък бе започнал да точи ножовете си, готова за заколението бе и Елена, макар да и тя да бе изпаднала в ступор.

В крайна сметка всички трябваше да приготвят заек, но задачата бе със зайци в готов за печката вид. И петимата се справиха отлично с кутията на MasterChef, но трите ястия, които бяха избрани за опит от журито бяха тези на Симеон, Аврам и Елена. В крайна сметка за №1 бе избрана чинията на Аврам, който получи възможността да избере каква да бъде темата за теста за креативност.

От съседските ястия - плескавица, имамбаялдъ и скариди саганаки, Аврам се спря на сръбския специалитет. Най-доволен от избора му бе Боян, който реши да излезе от стилистиката на балканското и го приготви плескавицата с техника за суши.

Най-добре се справи Елена, която представи богата чиния, типично за балканската кухня. Аврам също бе пратен на балкона, след като неговата плескавица бе в традиционния вид, още ден в шоуто спечели и Симеон.

Изборът кой да напусне шоуто бе между Боян и Стефан, който си призна, че никога не е навлизал в дебрите на сръбската кухня. И крайният резултат съответно не бе в негова полза.

Така демонстриралият високо самочувствие в кухята последва съдбата на Мариела Нордел, която също обичаше да изтъква възможностите си. И двамата обаче ще гледат финалния развой по телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: MasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Riva преди 8 години
***, толкова сте некадърни, че дори не знаете, че Стефан не е варненец!
37
1
 
2
 
! Отговори
haha преди 8 години
До възмутенасамо дето няма да спечели тя, а по скоро ще е някой който работи при шеф ангелов. Клюките за нея са парлама.. А тоя дето печели за мен е най-слабия от всичките..
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е,че сложи кориандър и някой други подправки непресъщи за балканските ни нрави,но това не е достатъчно да бъде изхвърлен.Чипсът му беше от тиквички,а не от картофи.
35
0
 
38
 
! Отговори
Йонка преди 8 години
Категорично Стефан не заслужава 5 място. Та това е човека спечелил най-много битки за имунитет ...какво като бил дразнещ и не си подбирал думите...това нали е кулинарни предаване, а не Стани богат и Море от любов !
34
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дебеличкия нищо не е печелил, ама ей къде е! Но пък Стефан ще го лапнат като топъл хляб. Аз бих отишъл в ресторант където готви Стефчо.
33
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера каква е тази тирада за Стефан. Все едно изгонен нарочно. Вие епизода гледахте ли го? Менюто го избра Аврам, оказа се че стефан не знае как се прави плескавица, нещо което всеки 3-ти в тая страна знае. Човека си го каза, слага вътре каквото му падне, сложи някакви кисела краставица, сложи чипс, а вместо чипс направи някакви меки картофи, беше пълна трагедия, и той си го призна и всички го видяха, журито какво трябваше да направи, да изгони друг ли?
32
10
 
8
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Много интересно как останаха само най-фотогеничните на финала. Устатите, нелицеприятните и прочие, всички по-един или друг начин си тръгнаха. Само тия дето са като от филмче на "Дисни" , изведнъж са на финал.
31
0
 
17
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
*** си ти. Пример----и Стоичков е ***, но...в Барселона не го питаха дали не е управител в София, рус, и болен от анорексия, а дали може да рита топка. Когато ходя на мач, гледам как играят, а не кой, какво образование има. Същото, даже повече е за яденето...***.......
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи вече са нагласили еврейчето да спечели състезанието, останалите епизоди до финала ще са просто пълнеж.
29
6
 
25
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 8 години
За съжаление, както всички конкурси у нас, така и в случая изхода е предрешен.Стефан дразнеше останалите /и журито/ с можене в изпълнението, извършвайки с лекота всичко. Така е в България, затова и няма напредък. Посредственото по ни допада.Бълкански синдром .
28
0
 
40
 
! Отговори
възмутена преди 8 години
нали трябва на Елена да и е лесно на финала, едно е да си срещу Аврам, друго е да се бори срещу Стефан или Мариела, тъпо, много тъпо!
27
24
 
8
 
! Отговори
пена преди 8 години
За мен беше ясно, че няма да дадат победата на някого, който има друга основна професия като Каролина(цигулар), Ву(IT), та дори и Аврам, който е фризьор. Стефан може да е много добър готвач, но е простоват и трябва да се научи да бъде по-обран. Уважавам факта, че много чете и се интересува и т.н. Относно това дали е нагласено и защо не опитали заека на Стефан, приемете, че все пак ние гледаме ястията по телевизията и само можем да гадаем как са на вкус. Журито е достатъчно ерудирано.
26
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се ,че Стефан е най-добрия.Но що да не го спънем накрая,че наш'то пак да пробутаме.
25
4
 
6
 
! Отговори
анти БТВ преди 8 години
На миналото им "шоу" на босфор тв познах , че ще спечели хърватина ! Сега ви казвам че ще спечели евреина .Ако щете вярвайте , ако щете недейте !Aз битйвйту не го гледам от години така или иначе , ясни са ми като бял ден , като и нова де . И там същата еврейска пропаганда-Бегендорф ,Рут Колева ...
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аврам е любовник на дъртата Мариана Векилска и тя го пробутва до първото място. Просто едно жиголце и това е!
23
2
 
41
 
! Отговори
Чорбалан преди 8 години
Доста странно решение. Изглежда не е важно да си най-добрия готвач, ами шоуто да върви с изненади и обрати. Ако момчето нямаше това самочувствие, нямаше да е толкова стабилен в задачите и да се оправя добре със стреса. Какъв беше примерът - играй като страхливия Аврам на сигурно и може да оцелееш. Аман с това мижитурско оцеляване.
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чие протеже е Аврам? То е направо очевадно, че се подкрепя от журито, дори и когато готви "гювеч"! :)
21
2
 
7
 
! Отговори
реалист преди 8 години
победител в това състезание е Елена то се знае от започването му
20
1
 
54
 
! Отговори
1003 преди 8 години
Идеята на предаването би трябвало да бъде най-добрият готвач, да получи приза Мастър Шеф. Не може човека печелил най-много кулинарни битки да бъде отстранен от формата, преди други, чието цялостно представяне е много по-лошо. Не коментирам поведение и т.н., все пак става въпрос само за кулинарни умения. Нещо е сбъркано.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стефан не еврейско име , лъжецо! Свети Стефан е убит от евреите , щoto са му завидeли на харизмата ! Исус е убит от евреите ! И аз не съм виждал евреин да да се казва Иван или Мария , освен ако не е със сменено нарочно име ...