Никога не се сравнявайте с другите

Кара ни да забравяме къде трябва да положим усилия
5
Никога не се сравнявайте с другите
Снимка: photl.com

 „Той/тя има по-успешна кариера....“ Звучи ли ви познато? Негативните мисли, които надделяват над позитивизма, над желанието да се развиваме. Вижте защо не бива да се сравнявате, ако искате да бъдете успешни. 

Сравняването нарушава чувството за себеусещане

Когато се сравняваме с наши близки, приятели, конкуренти, често губим представа за самите себе си. Завистта, негативните чувства които изпитваме, са причини да понижим своята себеоценка, да изпаднем в депресивни състояния и да изгубим мотивация за всичко. 

Сравняването с други ви „предпазва“ от постигането на целите

Друга причина, поради която е добре да се откажете от сравняването с другите е невъзможността да постигнете целите си. Имате план, който следвате, стабилност и изведнъж се появява ваш познат, който е по-добре платен.
Това мигновено ви кара да се замислите дали вие се справяте добре, дали целите ви са продуктивни. Ако искате да живеете хубав живот, да постигате успехи в кариерата, да получите по-високо заплащане, следвайте вашите принципи и желания.

Никога не знаете дали чуждата формула е на 100% печеливша и няма да доведе до провал. А на вас ви трябват трайни резултати, които да се развиват във времето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: кариерасъвети за успех
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не, пуснете се по течението и каквото стане... В Европа като цяло младежите все по-апатични, объркани и безидейни стават, само това да пропагандирате трябва!