Симеон грабна куфарчето със 100 000 лв. в MasterChef

Той надделя над Елена във финалната готварска битка
33
Симеон грабна куфарчето със 100 000 лв. в MasterChef
Победителят Симеон и подгласничката му Елена. Снимка: bTV

С победоносен вик на Симеон завърши първото издание на MasterChef. Той спечели финалната битка срещу Елена и заслужи похвалите на журито - Петър, Виктор и Андре.

Двамата имаха задачата да приготвят тристепенно меню пред най-близките си хора и участниците, които напуснаха надпреварата на по-ранен етап.

За предястие Елена заложи на маринована сьомга в цвекло с треска и папая, докато Симеон сервира рол от авокадо със снежен рак и манго. Основните им кулинарни шедьоври пък бяха съответно агнешко с манатарки и кускус срещу телешко с гъши дроб и френско ризото.

Оценките на журито бяха кратки и може да се обобщят с една дума - съвършени. Грешки почти липсваха, а оценяващите бяха категорични, че ястията са достойни за всеки петзвезден ресторант и не всеки професионален готвач би се справил по този перфектен начин.

Петър, Виктор и Андре бяха поставени в затруднено положение, а десертът трябваше да наклони везните в полза на един от състезателите.

Симеон погали небцата им с лимоново сабайонено парфе с лешникови пури, а Елена им приготви шоколадов кейк с вишни.

В крайна сметка носител на званието "Първи MasterChef" на България стана Симеон, а към престижната титла беше добавено и голямата награда - куфарче със 100 000 лева.

Симеон посвети победата на семейството и приятелите си, които са повярвали в него след трудните моменти в неговия живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: MasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасно предаване за хора, които се интересуват от кулинария. Водещите бяха на ниво, задачите - изключително интересни. Браво на Симеон и всички участници за смелостта да се подложат на изпитанието "известност".Единственото неприятно усещане беше от зле-режисираните монолози, които трябваше да покажат разсъжденията на участниците, но очевидно бяха по сценарий.
23
2
 
17
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Хубав финал, заслужена победа, всичко беше на много високо ниво! Елена беше достоен противник.
22
1
 
12
 
! Отговори
hum преди 8 години
Бях за Симеон още когато го видях да готви за пръв път,много се радвам за това интелигентно,талантливо и скромно момче!Вчера беше брилянтен,десерта му беше наистина страхотен,нямаше никакви грешки,безупрече,браво на журито,че избраха него.Еленчето,милото не може да разбере,че не става само със умилкване към жирито и самочувствие без покритие.
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново малоумният завистлив българин си показа злобата. Елена си купила това, купила онова... Друг път, драги злобари. Аз го казвах почти всеки ден, че такова нещо няма, защото, да кажем, съм запознат с някои от участниците и имах някаква информация. И Елена, и Симеон бяха страхотни. Креативни, духовити, борбени, можещи. Страхотни млади хора, достойни за пример. Едно от малкото предавания, което има стойност. Изобщо, всички 6 от последните останали имат невероятни умения.
20
0
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Пич, моля те не ми слагай думи, които не съм изричал, в устата. Никъде не съм твърдял, че понеже няма интриги, няма какво да се гледа, точно обратното, твърдях, че това е стойностно. Като гледаш олимпийски игри да не би да си започнал да вдигаш тежести по-умело ? Не си противореча просто ти обяснявам най-нормално какви са ползите от телевизията. Основната е да си изгубиш времето. Като искам да науча нещо отварям книга, отивам на курс, записвам се да уча нещо. Не пускам телевизора.
19
0
 
18
 
! Отговори
чревоугодник преди 8 години
Прекрасен теливизионен формат. Следях го с интерес. Готварството е велик занаят. Единствено не ми стана ясно защо участниците бяха представени като абсолютни аматьори. Аз готва в къщи от 30 години, но не мога да режа лук като машина. Това умение не се добива като режеш по 3 глави лук на седмица, а по 3 кг.на ден.
18
5
 
3
 
! Отговори
МЕН преди 8 години
Защо се връзвате на тези предавания, където всичко е нагласено..Имах възможността да участвам в TopChef в Испания този месец. Минах през два кастинга и се отказах. Вярвайте ми, че всичко е нагласено... Предпочитам да съм си Сhef номер едно във Валенсия според класацията на Tripadvisor.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
23Противоречиш си в целия пост. Естествено, че предавания, филми и шоута се гледат, за да се научи нещо от тях. Другото което остава е чистия саир, който според твоите думи е липсвал, защото нямало интриги. Излиза, че на практика в това предаване не е имало нищо, което да се гледа или да се научи.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, невероятен финал. Много се радвам че Симеон спечели, той ми беше фаворит, не само защото готвеше добре, но беше най-искрен и не преправен. Страхотно предаване с изключителен професионализъм не само в ястията. Операторското майсторство и режисурата бяха на толкова високо ниво, че този сезон слага в малкия си джоб голяма част от US касовите филми и сериали. Всички в това предаване се бяха постарали на макс. Благодаря на целия екип на предаването. Вие сте дъ топ!!! Всичките!
15
3
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Пич, ако планата ти да гледаш телевизия е да научиш нещо, грешката е в твоя телевизор. Друго освен да си изгубиш времето и да се информираш малко, няма да свършиш. Или го гледаш или не, стойността на едно предаване се определя по различни критерии. На това му беше хубавото, че интригите бях сведени до миниму. А и имаше някви малки неща, които да те позамислят. Много се радвам, че си бил в Казармата. Сега можеш да гледаш филми със стрелба без да те е яд, че няма какво да се научи, предполагам.
14
8
 
3
 
! Отговори
вервайте ми преди 8 години
Този е втори по ред. Преди време един негов адаш ни погали ушите с обещания, избрахме го за Първи MasterChef, после грабна половин България и си би камшика.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18Аз съм бил мотострелковак в казармата, ако това въобще ти говори нещо. Научил съм се да стрелям без да гледам екшъни. Ти поне се научи да готвиш, има по-полезни предавания с рецепти за разлика от това шоу.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВООООО!!!! БРАВО СИМЕОН!
11
4
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
Като гледаш екшъни, научил ли си се да стреляш ? Или може би като си гледал трилъри си станал разследващ полицай. Не си придавай ненужни важности, че по-скоро изглеждаш смешен, моля.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах само една серия от предаването. Вие като пишите и се радвате, поне научихте ли една рецепта? Това е ползата за зрителя, а не че спечелил еди кой си.
9
1
 
9
 
! Отговори
optimist преди 8 години
HP остана с един инсидент мениджър по-малко :)
8
5
 
27
 
! Отговори
NoName преди 8 години
До 7 Анонимен"на тоз сега му гледам награждаването на запис..тъй се разкрещя сякаш спечелил 1 милион бати .."А ти не би ли крещял точно като него, ако по този същия начин заслужиш 100 хил. лв?Или ти, явно с такива дребни суми не се занимаваш?Да те попитам: Докосвал ли си някога поне 10 хил. лв в брой, които са твои?
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че Симеон победи с десерта си. Елена има страхотен вкус, не знам защо направи кексче?
6
3
 
36
 
! Отговори
NoName преди 8 години
До 3 Анонимен"100 000 лева за някакъв аматьор в готвенето??? Тоя свят се е побъркал."Ооо, ти, просто ми злобарче, не ели това предаване за аматьори в готвенето? Моля, не ми отговаряй, защото не светът, а ти си се побъркал, или просто така си роден!
5
0
 
51
 
! Отговори
Бет Георгиева преди 8 години
Симеон си заслуши титлата, показа се като истински професионалист. Честито.