Джордж Р.Р. Мартин: Жал ми е да убивам героите си!

Смъртта е неизбежна, обяснява авторът на "Игра на тронове"
Обновена: 19 май 2016 12:02 | 19 май 2016 10:25, Петя Славова
2
Джордж Р.Р. Мартин: Жал ми е да убивам героите си!
Снимка: архив, Reuters

Американският писател Джордж Р.Р. Мартин разказа защо с такава лекота убива даже главни персонажи в книгата „Песен за огън и лед“, по която се снима сериала „Игра на тронове“.

Както съобщава The Independent, авторът дал индервю за Galaxy’s Edge Magazine. По думите му, дори идеята, че пише фантастична жанрово книга, той е длъжен да говори истината, която се заключава около това, че хората са смъртни.

„Особено, ако говорим за война, която се явява централна тема в „Игра на трона“, отбелязва той. Авторът на сагата отбелязва, че в литературата често се среща сюжет за герои, в който добрият и любимата му, които заедно се впускат в удивителни приключения и никой от тях не умира. „Това е лъжа, и така не трябва да се прави.

Те се сражават в бой, най-добрите им приятели загиват или получават ужасни рани...Ако признаете за съществуването на смъртта, вие сте длъжни да бъдете честни и да разберете, че тя може да застигне всеки, когато й е удобно“, пояснил Мартин.

Писателят признал, че често му е жал да се разделя със своите персонажи. „Аз ги обичам всичките и ми е жал да ги убивам, но зная, че така трябва“, разказва той. При това Мартин отбелязва, че не се счита за убиец на герои на книги, а това го правят другите персонажи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Зедко преди 7 години
За това този сериал е толкова добър. Въпреки фантастичния сюжет, взаимоотношенията между геройте са много реалистични. На самите герой "нищо човешко не им е чуждо". В един епизод може да симпатизираш на някой, в следващия да го мразиш.
1
1
 
2
 
! Отговори
иъшо преди 7 години
Велик