Владимир Зарев: Не успяхме с гражданското общество!

Политическата класа е некачествена, коментира писателят в "Провокативно"
Обновена: 19 мар 2017 09:35 | 19 мар 2017 09:16,
41

Писателят Владимир Зарев е гост на "Провокативно" по Bulgaria ON AIR на 19 март. Той сподели, че според него протестите от 2013 г. са неуспешни и не са реализирали дълготрайни резултати.

"За жалост българските протести през 2013 и 2014 г. не успяха. Не успяхме да създадем гражданското общество. Защото вече 25 години ние имаме една ужасна, некачествена политическа класа, една политическа класа, която носи някакъв истеричен егоизъм, която мисли само за себе си, която позволи да бъде ограбен трудът на няколко поколения българи – не само ограбен, но и обезсмислен; която със своето поведение, със своята примитивност прогони 2 милиона българи извън България. Тази политическа класа вече може да бъде озаптена единствено от едно мощно, действено гражданско общество", коментира писателят.

Цялото интервю с Владимир Зарев гледайте в "Провокативно" в неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
28
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Гражданско общество се прави от много и то образовани, културни, мислещи, нестрахливи и борещи се хора, не от нагаждащи се и продаващи се.
9
2
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
До тези по-долу, дето обясняват, че за да има протести, някой трябвало да ги плати: протестите ги обединяват идеи. Скотове, които все търсят келепира, нямат идеи! Те не протестират с убеждение и нямат цел, която да следват.
8
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България ако имаше нация в истинския смисъл на думата вече да се бяхме оправили. Проблема е, че СССР превърнаха България в едно огромно село където комбайнера беше издигнат на почит, а по банкотите имаше разни моми на полето и с това изчерпваше човешкото развитие. Ще минат още доста години докато тези поколения изчезнат, за съжаление ще е много късно...
7
0
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Чехите два пъти в историята си са провеждали така наречената дефенестрация. Когато корупцията на царските чиновници станала нетърпима, нахлули в двореца и ги хвърляли през прозорците. Следващите верятно са се замисляли малко повече върху действията си.... Нас тук ни приспиват със заклинанието: "не става с насилие, ние сме европейци". Хм. и чехите и французите са европейци....
6
1
 
19
 
! Отговори
хъ преди 7 години
"... българските протести през 2013 и 2014 г. не успяха"Напротив, напротив - успяха за това, за което бяха измислени и създадени.Никои от тези, които в този дълъг т. нар. "преходен" период не е имал и намерение тук да има гражданско общество и е направил всичко възможно то да не се случи.
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхОвчар трябва на овцете. На гражданското общество не му трябва водач, а граждани. Докато сме като овце и търсим овчар това ще е положението.
4
0
 
6
 
! Отговори
Алкатраз преди 7 години
Затова пък успех на комшиите със султаната или ердоганата!!!;))))
3
9
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Гражданско общество с платени протестъри не се създава и трябва водач около който хората да се сплотят трябва ни български Орбан,но за съжаление такъв все още не се вижда.
2
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
promqna moje da ima samo s pomo6t ot van - taka e bilo do sega - sami balgarite sa nesposobni da sazdadat darjava - te sa za 4ASTNA TERITORIQ
1
7
 
20
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Писателю, смешно е да споменаваш протестите от 2013-2014, платена уйдурма беше!!! Платена! Какво гражданско общество може да има, когато училището е превърнато в пропагандатор на антибългарски идеи и антиобществени настроения. Тези които пък имаха щастието да се учат преди 1990, ако и да имат настроение да протестират, техните идеи няма кой да ги плати.... А без пари протести няма! Щото и финансов ресурс трябва да изкараш хиляди на улицата.