Милена Енчева – между политиката и фотографията

Репортерът на Bulgaria ON AIR, който търси истории за промяна
26 авг 2019 11:58, Анисия Иванова
3
Милена Енчева – между политиката и фотографията
Снимка: Bulgaria ON AIR

Милена Енчева е от журналистите, които са отразявали почти всеки един сектор – от образователната система и промените в нея, през проблемите на здравеопазването до горещите политически събития. Всъщност политическата журналистика, която в момента е ресор на Милена в Bulgaria ON AIR, е и нейна мечта.

А от ожесточените дебати в парламента обича да си почива сред природата, въоръжена с фотоапарат. "Това е начин, по който мога да изразя себе си“, казва репортерът на Новините ON AIR.

Страстта към фотографията пламва неусетно, още в ученическите й години. Първият си фотоапарат получава в седми клас. "Спомням си го много добре. Розов, беше култов“, признава тя. За израстването от "любител фотограф с добри снимки“ до "любител с познания“ помага брат й, който й подарява курс по фотография.

"Даде ми ваучер с послание да не позволявам на парите или времето да ми попречат да сбъдна мечтите си“, казва тя. 
След края на курса Милена е убедена, че фотографията е нейната страст, а природните картини са това, което я вдъхновява да посяга към апарата.

Като всеки страстен фотограф и Милена се вглежда в детайла и търси различен ъгъл във всяка снимка. Същото прави и в работата си. Въпреки че вече година следи политическия живот в страната, отразяването на който не позволява много творчество, журналистът на Bulgaria ON AIR влага почерка си във всеки  репортаж. „Искам да е различен. Дали чрез текста, или с кадрите, с които мога да се заиграя. Това са малки детайли, които за повечето хора може да са незабележими, но дори и няколко човека да са ги открили, трудът ми си струва“, казва Милена. 

Харесва политическата журналистика, защото й дава широк поглед над случващото се в страната и я учи на неща, които са полезни и в житейски план. "Разбрах, че властта променя. Тя не е за всеки, много хора не могат да се справят с нея. Успяват по-гъвкавите и тези, които могат да преценяват ситуацията“. 

Мечтае за интервю с Илън Мъск, а докато това се случи, иска да разказва истории, които водят до промени. "Това са всички онези истории, които след като ги разкажеш, виждаш, че има реален резултат – няма значение дали става дума за житейска драма, или разбита улица. Тези истории си струват“, убедена е Милена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дайте да говорим за по-полезни професии
1
1
 
10
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
Отново липсва информация за другото й хоби. Няма цена за час и телефон за връзка, със собствен терен или до адрес - моля уточнявайте ги тези детайли. Или тук се прави поръчка само на база партийна членска карта?