Нова тв официално с нов собственик, финализираха сделката

На българския пазар "Юнайтед Груп" притежава телекома VIVACOM
Обновена: 22 яну 2021 17:33 | 22 яну 2021 17:33, Камелия Цветанова
39
Нова тв официално с нов собственик, финализираха сделката
Снимка: Нова тв

„Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, днес обявиха, че са завършили придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“, най–голямата мултиплатформена медийна компания в България.

„Нова“ се състои от 10 телевизионни канала, включително националната Нова тв, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“, която достига средно до 80% от българското население всеки месец. Тя също така управлява четири радио станции.

На българския пазар „Юнайтед Груп“ притежава телеком-оператора VIVACOM.

Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг заяви: “С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни“.

Боклаг добави: „Между „Нова“ и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти.“

Като част от „Юнайтед груп“ дейностите на „Нова Броудкастинг груп“ ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL - Dirk Gerkens, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията.

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е в съответствие със стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава  както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира. Платформата на компанията обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа.

Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“, „Юнайтед Медиа“, всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев излезе с първо изявление за продажбата на Нова телевизия.

"Скъпи приятели и колеги, Щастлив съм да споделя с вас, че днес финализирахме успешно сделката по прехвърляне на 100 % от собствеността ни в Нова Броудкастинг Груп. Бих искал да изкажа специални благодарности на целия екип на Нова Броудкастинг Груп и останалите дружества от групата за положените усилия, всеотдайната и професионална работа през последните почти две нелеки години, в резултат на които Нова Груп се утвърди като безспорен лидер на българския медиен пазар. Това нямаше да е възможно, ако не бяхме заедно и ако не се справяхме заедно с предизвикателствата, пред които ежедневно бяхме изправяни. Вярвам, че новият собственик ще продължи да полага усилия за развитието и модернизирането на Нова Броудкастинг Груп, което ще е предпоставка за постигането на още по-големи успехи и за запазването на групата като вечен лидер на пазара на медийни услуги!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
апа тоя преди 2 години
с геиското позитивно гласче направо
34
0
 
1
 
! Отговори
нова преди 2 години
са много противни и гала и свинята оная сьрвистката но там правят магии и в костинбродданиелки доста
33
0
 
1
 
! Отговори
Всевишния монтанец преди 3 години
Заради Даниелка, иначе не.
32
7
 
5
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Ама вие сериозно ли? Сериозно ли в първата четвърт на 21-ви век някой гледа ТВ или слуша радио?
31
0
 
2
 
! Отговори
Всевишния монтанец преди 3 години
Язък за Даниелка!
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова Телевизия е помия
29
0
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Ако си прав, тогава собствениците на Юнайтед груп СА По- БЛИЗО ДО ГРУ/ ФСС , А НЕ ЦРУ. Конечно!
28
2
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Става въпрос за групировка близка до ЦРУ .Още много ще ги продават наще телевизии щото са кофти ;) Хората бягат в нета. Трябва и законите да се променят за да има повече свобода .Като гледам политиката на ютуб България не е желан пазар .Нито скъпи работи купуваме нито много на брой евтини като в Азия .От маркетингова и рекламна гледна точка не сме интересни.
27
1
 
7
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
Любопитен факт е, че двете най-големи частни медийни групи Нова и bTV правят рокади месеци преди парламентарните избори. Случайност? Няма как да е случайно. Изгониха Венелин Петков за да го подменят с вентилатора Хекимян който сега има за задача да насочва новините в "правилната посока". Значи да очакваме аналогични смени и в Нова ТВ, техния директор на новини и актуални предавания М.Велева ще бъде уволнена (макар и заслужено).
26
1
 
12
 
! Отговори
Ноби преди 3 години
домуса препра 200, 300 милиона
25
3
 
8
 
! Отговори
Цисбя преди 3 години
Стотината зрители на Нова сигурно са доволни...
24
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Домусчиев...препра париците си,събирани с...честен труд 10-тина години от как Боко е на власт.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парцалите сменят собственици, добре че не гледам жалките им излъчвания.
22
8
 
4
 
! Отговори
Нова фен преди 3 години
Любимата ми Нова телевизия! От 10 близо следя всичко единствено и само по тази телевизия. Не ме интересува кои са новите собственици. Въпроса е, че аз винаги си гледам Нова - Здравей, България, Обедната и Централната емисия Новини. А, задължително когато почивам денят ми започва с Гала и На Кафе :)
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова ТВ за пръв път ще въведе Новини на Руски!!И повече Руски филми, новини и ТВ шоута.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно защото не гледам български телевизии, особенно първа, бтв и нова, затова съм в състояние на душевно равновесие! Имам чувството, че това са най-лъж-ли-вите телевизии, да не гонорим за "европа"! Там този коритаров, не знам как екрана вече не се е подпалил от толкова ярост, злоба, и измишльотини! Просто е отврат.повече от 60 секунди не се гледа!
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре "Ну, погоди", отколкото турски сериали.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисирките на Нова телевизия не създават свой продукт, а само отразяват вече направено от други неща и аз мога така. Да вземат да създават новини, не да чакат друг да им ги прави.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз партийни пропагандаторски тиквени телевизии отдавна не гледам че ми дигат кръвното с лъжите си
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еий *** кокошарника има нов стопанин!!И точи ножа .. мислете му кокошки, *** и патици..