Невинен, но със смъртна присъда: Тежката съдба на Тимъти Еванс

В ролята на набедения за престъпник - Нико Миралегро
22 юли 2021 16:15, Петя Славова
0

Снимка: Epic Drama

Името на Тимъти Еванс е познато във Великобритания като мъжът, допринесъл за отмяна на смъртното наказание в страната. Историята му продължава да вълнува, тъй като той е получил погрешна присъда и обесен за престъпление, което не е извършил.

Историята му припомня "Рилингтън плейс" - мрачен трилър в три части, проследяващ зловещата история за прословутия убиец Джон Кристи, за чийто престъпления е наказан невинен. Сериалът ще дебютира по Epic Drama в Централна и източна Европа на 25 юли в 23.00 часа.

Ужасяваща драма от три части се основава на многобройните убийства в реалния живот, извършени от Джон Кристи в Нотинг Хил през 40-те и 50-те години, а режисурата е поверена на Крейг Вивейрос, доказал уменията си да разказва напрегнати сюжети и с екранизацията на най-продавания роман на Агата Кристи "10 малки негърчета", както и "Война на световете".

Главните роли са поверени на Тим Рот, влизащ в образа на Джон Реджиналд Кристи (истинският убиец) и Саманта Мортън, изиграла съпругата му Етел.

Набеденият за убиец Тимъти Евънс е изпълнен от Нико Миралегро ("Селото", "Звярът трябва да умре").

Какво знаехте за живота на героя ви Тимъти Еванс преди проекта?

Нико Миралегро: Тимъти Евънс е бил любящ и семейно ориентиран мъж. Искал е да се грижи за близките си и да ги направи горди. Като по-млад е боледувал от туберкулоза, заради което влиза в болница и е прекъснал обучението си. Хората казват, че той не е бил добре образован. Но пък героят ми има здрав разум, но просто е пропуснал някои жизненоважни години в училище. Изглежда напълно нормален в ежедневието си човек, който е наясно с живота и работи усилено, както и, че много обича семейството си – съпруга и детето си.

Какво е специфичното за героя ви Тим?

Тим е много сложен човек. Когато става голям, не се установява правилно в обществото. Обича да разказва истории, с които да разсмива хората. Има богато въображение, което му помага да приеме живота по-лек, отколкото е предпоставката на тежките времена на епохата му.

Как стигнахте до героя си?

Четох книги, медийни изявления и съдебни изявления, гледах документални филми и говорих със сестра му, което беше наистина емоционално преживяване. Тя е била най-близката му роднина.За мен бе важно да почуствам неговата аура, да разбера какво тя чувства към брат си и да изпитам любовта, която майка му и останалите членове не семейството му са изпитвали към него. Всичко това бе ценен източник на информация.

Кое бе най-голямото предизвикателство в тази роля?

Има само няколко момента, в които Тим е истински щастлив със съпругата си Берил. Останалото е свързано с  дълбоките му емоции, а да останеш в това настроение в продължение на два месеца си беше истинско предизвикатлество. Беше и важно пространството на "Рилингтън плейс", което действа почти като отделен персонаж - невероятно зловещо и тъмно място с толкова много пукнатини и дупки. То е като друга страна  на Кристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари