Том Харди в класиката "Брулени хълмове"

Сериалът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 3 дек 2022 09:28 | 3 дек 2022 09:28, Петя Славова
0
Том Харди в класиката "Брулени хълмове"
Снимка: Bulgaria ON AIR

 Невъзможната любов между Кати Ърншоу (Шарлот Райди) и Хийтклиф (Том Харди) - подхвърляно дете, отгледано от бащата на Кати разказва режисьорът Коки Гиедройк в "Брулени хълмове".

Романтичната драма е адаптация по единствения роман на писателката и най-вече поетеса Емилия Бронте.

Сюжетът разказва за живота на семейството и за разразилата се любов между двамата години по-късно, която се оказва с опустошителни последици.

Гиедройк с усет ни вмъква в отминалата мрачна епоха на началото на 19-и век и въпросът дали любовта е по-важна от мястото, което човек ще има в обществото в зависимост от власт и пари. Всъщност именно богатството се оказва ключът към последващите събития.

Драмата се завърта около младата Кати, която е разкъсана между чувствата си към Хийтклиф и предпочитанията да е с богатия Едгар Линтън (Андрю Линкълн).

Хийтклиф е убеден, че любовта му към Кати е несподелена, въпреки че не дочува финала на думите й, в които става ясно, че той е част от нея и напуска дома си.

Години по-късно, в деня на сватбата на Кати и Едгар, Хийтклиф се завръща, вече натрупал богатство, с план за жестоко отмъщение. Но разбира, че Кати е бременна.

Най-известната творба на Емилия Бронте става вдъхновяваща в операта и балета. Не остава по-назад и киното като екранизация на романа има още през 1939 г. От 50-те до 70-те и 90-те години историята продължава да се повтаря в киното, като сред най-известните продукции са с участието на Ралф Файнс и Жулиет Бинош.

В ролите ще видим още Андрю Линкълн, Бърн Горман. Гледайте "Брулени хълмове" на 3 и 4 декември от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари