Втората експертиза – още по-противоречива за Белнейски

Момичетата били починали след като ги ударил джип
11 фев 2011 14:30,
98
Втората експертиза – още по-противоречива за Белнейски
Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Според експертите, изготвили втората съдебномедицинска експертиза след ексхумацията на Росица и Христина Белнейски, момичетата са починали при пътнотранспортно произшествие.

Това стана ясно при изслушването на д-р Александър Минчев по време на делото днес.

Още по темата

В съдебната зала бе припомнено предположението и на покойния проф. Стойчо Раданов, участвал в екипа, според когото Белнейски са били блъснати от голям автомобил, най-вероятно джип.

Двама от медиците, работили по втората експертиза – д-р Александър Минчев и доц. Йордан Калчев, бяха категорични, че уврежданията, констатирани в областта на половите органи на Росица и Христина, са причинени от тъп предмет, може би бутилка.

Причината да смятат, че сестрите са блъснати от автомобил лявостранично, е, че тежките травми и при двете са в лявата им част. Експертите заявиха, че при така описана катастрофа не е възможно по автомобила да няма повреди или следи от това.

По-рано днес доц. Мария Грозева изрази мнение, че Росица и Христина са били убити около 14 до 20 часа преди извършване на аутопсията на 1 февруари 2006 г. Категоричното й мнение е, че телата не са престояли дълго в местността Грамадите, където са открити, както и че телата са били преместени.

Пред съда тя допълни, че по-голямата сестра Росица е имала следи от автомобилни гуми в областта на главата. За Христина пък било установено, че е правила аборт, вероятно месец преди инцидента.

От думите на Гроздева в съдебната зала стана ясно още, че не е бил намерен биологичен материал в телата на момичетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
"НАВЕДЕНАТА ГЛАВИЦА САБЯ НЕ Я СЕЧЕ..." А ВИЕ СИ МИСЛЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ!...
91
0
 
1
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
Tryabva da se prodalji s tarseneto na tozi koito plashta, zashtoto za momenta makar i da ne prisastvuva v zalata, toi vodi deloto i opredelya nasokata mu. Uvajaemi sadii,ne se predavaite.Podsadimiyat e absolyutno nayasno sas situatsiata i razbira se, che tarsi vazmojnosti za onevbinyavane, a i zakona mu dava pravo. Doverete se na eruditite.
90
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Съдийският състав е доста як. От опит зная, че е обективен и честен. Експертът доц. Грозева обаче е доста "изперкала" - крайна, егоцентрична и във война със всичките си колеги. Надпикават се- кой-по далече. Така, че при не голямата им компетентост (науката и практиката на съдебната медицина е на примитивно ниво у нас) , практиката е традиционна, а като прибавим и надцакването на експертите- ето ти разминаване... Не потърсиха външни експерти, защото са скъпи. Пък и обвързаностите....
89
0
 
9
 
! Отговори
Бог не забравя преди 13 години
Рано или късно ще лъсне задникът на онзи, който е виновен! Бог забавя, но не забравя!
88
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отвратен съм от човешката жестокост и подигравки.
87
3
 
9
 
! Отговори
До 84 преди 13 години
Ако се порежеш неволно много боли. Как не те срам, тези момичета са умряли в неописуми болки и мъки ?! Ти човек ли си изобщо ?!
86
7
 
6
 
! Отговори
безумие ! преди 13 години
Всеки е отвратен. Представете си само как сестрите са умъртвени в умопомрачителна агония и БОЛКИ. То животно не се умъртвява жестоко, а камо ли живи и здрави момичета ! То да се порежеш неволно боли. БЕЗСРАМИЕ да се приказва, че едната е имала аборт , това е гавра !-.
85
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че нали те са и осигурявали парички за пиене и цигари. А тя майката е не по-малка шаврандия от щеркиге. Жал ме е за онова полу-*** дето осинови тая стара чанта влачена. и то ще стане като тия малки ***
84
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тие курвунца май с цяля пазарджика област са преспали преди да ги утрепят. И то под зорките очи на мама Фани
83
0
 
15
 
! Отговори
w преди 13 години
Е, добре де!? Сега кво праим с тоя, дето го натопиха. Да не ми се случва да съм му на мястото! Да ме обвинят, че съм умъртвил две деца по особено мъчителен начин, а аз да не ги познавам. В същото време гадовете да се разхождат на свобода с нов джип, щото както се види старият е понамачкан.Е, нема такава държава като нашата...
82
3
 
9
 
! Отговори
КАК????? преди 13 години
Как от Пазарджик хората ще напишат кой е убиеца-всичко се следи и подслушва-компютри,телефони.После нали ще го последва съдбата на проф.Раданов.Всички ги е страх.Срам ,не срам и аз да знаех нямаше да кажа-нали имам семейство.
81
4
 
18
 
! Отговори
ОТВРАТЕНА преди 13 години
Опитват се да накиснат Колев-хем ще докарат положителни девиденти ,че уж съдебната система работи,хем ще потулят истинския извършител,който явно е голяма политическа риба.ОТВРАТЕНА СЪМ,ПЪЛНА ПОШЛОСТ,ГНУСНА СЪДЕБНА И ПОЛИТИЧЕСКА ИГРА!
80
0
 
11
 
! Отговори
трагедия преди 13 години
този случай е обречен. причините за обреченост са непрофесионализъм от самото начало, въпреки че гледката е била зловещ содом и гомор. при такъв случай е редно да се повика нац. сл. служба - с въртолет.
79
1
 
16
 
! Отговори
данчо преди 13 години
Цял Пазарджик знаел кой е убиеца ,ами напишете го че да знаем и ние!
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
катастрова ще да е!!!!ако са изнасилени щяха да открият извършителя още преди години,а не това което ни се сервират сега и предполагам ,че някой се пририва
77
3
 
5
 
! Отговори
това журналята... преди 13 години
как пресъздавате казаното на процеса:какво изнасилване след смъртта им,какви следи от гуми,какъв удар от джип,преди малко слушах автетично за аутопсията - нищо подобно.Прав е ББ,че вашето преекспониране променя имиджа на БЪЛГАРИЯ.
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
толкоз лъжи че,взеха да се объркват.пак ще върнат делото и така до края на света.
75
2
 
16
 
! Отговори
Flady преди 13 години
И на мен ми е извесна тази версия от общински съветник от Пазарджик:Сестрите Росица и Христина Белнейски са били свидетелки на катастрофата в с. Главиница, при която зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев уби пенсионер. Това съобщи вчера читател на в. "Атака" от Пазарджик, който пожела анонимност, защото се страхува за живота си.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По кое време?
73
1
 
23
 
! Отговори
Flady преди 13 години
По това време още не беше възложено на проф.Радонов да прави експертиза. Съд и линч за всички *** от МВР които искат да тикнат невинния човек в затвора и да прикрия изтинския извършител!