Красьо Черния отива на съд за укрити данъци – 94 бона

Прокуратурата внесе в Градския съд обвинителния му акт
Обновена: 18 фев 2011 16:26 | 18 фев 2011 16:26,
42
Красьо Черния отива на съд за укрити данъци – 94 бона
Красимир Георгиев. Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Красимир Георгиев – Красьо Черния, за укриване на данъци.

Георгиев, който стана известен като лобиста на съдебната власт, е обвинен, че „в условията на продължавано престъпление, в периода от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2008 г., е избягнал установяване и плащане на данъчни задължения в „особено големи размери” – 94 492,93 лв.“.

Според обвинението той не е подал годишна данъчна декларация за 2006 г. и е скрил истина в подадените декларации за 2007 и 2008 г.

Още по темата

Ако бъде признат за виновен за тези престъпления, Красимир Георгиев може да бъде осъден на лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или на цялото имущество.

Това е вторият съдебен процес срещу Красьо Черния. В Софийския районен съд тече дело за лъжесвидетелстване – обвинен е, че при разпит пред прокурор е заявил, че не познава магистрати, а в действителност е познавал такива и е контактувал с тях.

Скандалът с Красьо Черния разтърси цялата съдебна система през лятото на 2009 г., когато членът на Висшия съдебен съвет Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него. ВСС вече уволни или наказа дисциплинарно всички магистрати, засечени да контактуват с Георгиев.

Срещу Красимир Георгиев се води и разследване за търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 13 години
Само 94 хиляди лева. Дребна рибка е тоя.Да вземе пример от Гюнай Сефер как се укриват данъци. Тоя човек дължи от легалния си бизнес доста повече. Като гледам вече е успял да си плати рушвета и името му е чисто.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Iskam sestrata na Krasi ;)
38
1
 
1
 
! Отговори
xaxxa преди 13 години
като в САЩ ли ще ставаме ? когато мизерниците управляващи държавата не искат да направят нова по сурова конституция просто ще я променят малко да им е угодна и да може да приберът някои мафиот който не могат да хванат за 2 стотинки по-малко внесен данък и то примерно по грешка на някоя дебела лелка в данъчното.... ц ц ц ейй гадни еврей управляват светът , а още по-гадни комунисти БЪЛГАРИЯ !!!
37
1
 
1
 
! Отговори
neprimirim преди 13 години
da se biem.balgaria ne e za podcenjavane
36
0
 
0
 
! Отговори
наказа дисциплинарно преди 13 години
Да, наказа ги като им даде 13та и 14та премия за края на годината. за добре свършената работа естевствено не ставай смешен.
35
0
 
0
 
! Отговори
sever преди 13 години
bravo svarshil si e rabotata da razberem ot vishiiite koi e sagreshil i vinoven
34
0
 
2
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Алчността не прощава!
33
1
 
1
 
! Отговори
VAL преди 13 години
Drago da ti e da go udu6hish KOPELETO ZAEDNO S 6HIBANATA SGAN NARE4ENA MAGISTRATI;;;;,,ama komunyagite gi pazyat ,,VNU7IIIIII
32
1
 
0
 
! Отговори
VAL преди 13 години
Drago da ti e da go udu6hish KOPELETO ZAEDNO S 6HIBANATA SGAN NARE4ENA MAGISTRATI;;;;,,ama komunyagite gi pazyat ,,VNU7IIIIII
31
0
 
11
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Вгледайте се само в тъпата му мутра,и си представете,че десетки съдии от "ВЕЛИКИЯТ НЕЗАВИСИМ,ЧЕСТЕН И СПРАВЕДЛИВ" съд са му се обаждали,молейки го да уреди и тях на конкурса за по висша длъжност-какво чувствате? На мен ми се повръща.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кой ще го осъди като всичките съдии той ги е уредил на работа ?
29
0
 
9
 
! Отговори
бог преди 13 години
абе тоя се даржи като сутенор на садииТе.........пьлен *** само са го използвали за рекет на честни садии и сега си мьлчат АМА БОГ ВИжДА
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво,браво!Приберете му всичко на тоя ***!А няма ли БСП да плаче-"каква полицейщина",къде са му правата,защо го оставихте без права!Виждали ли сте мутра да плаща заплати,данъци,мутра краде,източва....
27
2
 
6
 
! Отговори
гела преди 13 години
Когато свалят от ефир ня пезевенг,Евгени Минчев,ватманчето от Пазарджик,бе...тогаз и тоя ша го бутнат у кафеза.Хич не ми се вярва тая работа,ама все пак Герб имат предизборни обещания,а и от Европа ги следят как върви реформата в т.нар. ни Съдебна Система и ефективността и при наказателни присъди?! А тоя селски убавец,с ланци или без тех,тъй ша го рендосват селските му от "Буков лък",че нема да му се излиза от какамангата след сватбата там.Дай боже всекиму такава орис,че и Гоце и Доган дано...
26
1
 
7
 
! Отговори
БГ Темида преди 13 години
Кой ще го съди та нали той назначи съдиите......
25
0
 
3
 
! Отговори
mutata plovka преди 13 години
Мале тоя като същински Ал Капоне.
24
1
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ВСС СЕРГИЯТА НА КРАСЬО ЧЕРНИЯ ... А ГОЦЕ ? ВЪПРОСА Е РИТОРИЧЕН.. ЗА КВОТИТЕ.. СЪЩО.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И от какво точно са му доходите на това момче ? Какъв точно е бизнеса му ? Не му прилича да се е преработил ... или работата му е била да вдига едни телефони и да разнася едни пари ?Нов Пиночет ни трябва ... и стадион
22
0
 
8
 
! Отговори
съсел обича Моцарт преди 13 години
Като Ал Капоне, само дето нашия няма да го осъдят:)
21
0
 
19
 
! Отговори
Бони преди 13 години
Това момченце трябва да си понесе заслуженото. За да си овладее противното нахалство на бабаит.