Втори намесен в убийството на Белнейски, сочи експертиза

Защитата на Лазар Колев поиска да представи нови доказателства
Обновена: 16 май 2011 22:00 | 16 май 2011 21:25,
44
Втори намесен в убийството на Белнейски, сочи експертиза
Снимка: Dnes.bg

В убийството на сестрите Белнейски има замесен и втори човек, сочи изводът от австрийска експертиза за убийството на двете момичета.

По този начин експертизата потвърди версията на българското следствие, което твърди, че има и втори убиец на сестрите от Пазарджик.

В Пазарджишкия окръжен съд чрез видеоконферентна връзка с Иснбрук беше направен разпит на австрийския професор Мартин Щайнлехтер, изследвал биологичния материал, намерен под ноктите на едната сестра.

"Под ноктите на жертвата намерихме следи от ДНК на двама мъже, затова предполагаме, че има замесени най-малко двама души в убийството”, заяви чрез видеовръзката професорът.

Той е изследвал кръвта, намерена под нокътните изрезки на Христина Белнейска.

Според него тя не е достатъчна, за да се установи на кого принадлежи ДНК-то под ноктите, и затова не може да се твърди, че единственият обвиняем в момента Лазар Колев е убиецът на сестрите.

"Смятаме, че единият извършител на убийството е безспорно Лазар Колев, защото извлякохме неговия ДНК профил от биологичния материал, открит под ноктите на другата сестра – Росица”, заяви пред Dnes.bg експертът от Националния институт по криминология към МВР Иван Иванов.

Още по темата

Същевременно адвокатът на Колев – Марин Марковски, поиска в съда да се представи нова, неизвестна до момента тройна експертиза на ноктите на сестрите.

"Казах ви, че ще извадя заек от ръкава на фокусника, но всъщност тази експертиза е сериозно доказателство, което оневинява Лазар Колев”, заяви пред журналисти Марин Марковски.

"Не ми е известно да съществува подобна експертиза”, контрира го в съдебната зала окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

Сега прокуратурата е образувала досъдебно производство, а Националното следствие издирва втори човек, замесен в двойното убийство на сестрите от Пазарджик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
16
 
! Отговори
шпек&бахур ООД преди 12 години
Докарайте оня,Петърнейчевия мушмурок,да поседи в килиите на ареста,или по-добре е да го пуснете да го "обработят" *** у затвора, и он сам ша пропее,като Глория,оная дъртата *** - певачката от русенското село,дето сегаа е наложница на един т.нар. мастит бизнесмен,ама на село им викаме - лизгяри,на таквизи мъжки ***.А онъз пиростия дет' уж родила бебе от оня ***,СерГей - Моника Йосифова,еврейската *** - да й дадат един изгорел вибратор,да й не дават гел вагинален...и да покаже как.
38
2
 
3
 
! Отговори
Дона преди 12 години
То и на децата е ясно че, един човек не може даизвърши такова двойно убийство сам.Колко е виновен или не Лазар,нека изчакаме така наречената "екпертиза"която не може да докаже кога точно е станало убийствотоТрябва да има причина да се гледа след толкова години?Нека не забравяме че имаше и няколко нещаснислучая с хора свързани с това дело.
37
1
 
2
 
! Отговори
LoadBoy преди 12 години
българският полицай не може да намери гола жена в стриптийз бар,вие искате разследване да направи и да събере доказателства като хората.после съда виновен...нали трябва поне за нещо да се хване магистрата,защото после пак ние ще плащаме обезщетения като ни осъдят в Страсбург.
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
deloto e skalypeno , sy6ito e s beli konci ,vsi4ki uliki sa kosveni , za5to sydyt ne dava da se pravqt novi ekspertizi , deloto e oporo4eno , dori svidetelite za vinata mu otrekoha i kazaha 4e sa dali pokazaniq pod natisk , no sydyt ne im prie novite pokazaniq
35
1
 
13
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
марковски е същото л.йно. защитава само убийци!!!!!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BESILO
33
2
 
9
 
! Отговори
шимба преди 12 години
тоя си гледа баш като ***-психопат!
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
наличието на биологичен материал не значи непременно,че е на убиеца!
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде сте тръгнали срещу Марин Марковски?
30
5
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Преди години,във Флоренция,изчезна едно малко момче.Полицията полудя,докато не се изясни случая.Въпрос на чест.Тука ,политици,магистрати,ченгета,платени мажоретки и т.н.,а Quis custodiet ipsos cust odes.
29
2
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
според мен преди сериозния отстрел на криминалните елементи, трябва да се изловят разбирачите дето смятат че въпросния лазар е невинен и да се натъпчат в концлагери, където да копаят уран. няма значение дали тоя лазар е невинен или не е, важното е че тези дето го смятат за невинен го правят просто защото тяхната позиция е винаги да са на контра, винаги да знаят всичко по-добре от експертите, винаги да "мислят". подобни хора са по-вредни от крадците, по време на война ги отстрелват директно
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази експертиза е сериозно доказателство, което оневинява Лазар Колев, заяви Марин Марковски."оневинява" ???!!! Platiha za da obviniat niakoi sega triabva da platiat za da go oneviniat. Tuk ima niakoi koito znae i niakoi koito oshte v nachaloto e platil za prekrivane na fakti i zamiana na material. Da se nasochat kam bolnicata.advokatite sa nai podkupnite hora - ot tretia sviat !
27
1
 
1
 
! Отговори
шерлок холмс преди 12 години
Има намесен млад ром от село Камено, Бургаска област, облечен с червена фланела със син кант на ръкавите
26
4
 
2
 
! Отговори
ИИ преди 12 години
До сега не видях отговор на следния въпрос: дори и да е вярно, че под ноктите има следи от лазар, какво доказва, че той е убиецът? може да ги е е***, да са го одрали от страст, дори да ги е изнасилил - е и какво?
25
9
 
5
 
! Отговори
Агрипи преди 12 години
Тази присъда ще бъде поредното камъче в короната Гейб, нищо, че има шанс да го отнесе невинен човек, важното е популизъм да има.
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЛИТИЧЕСКИЯ ТЕАТЪР В БЪЛГАРИЯ Е НА НЕВИЖДАНИ ВИСИНИ В МОМЕНТА :)
23
14
 
13
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Лазар Колев не е цвете, но не е и убиец. Това го знаят всички запознати с нещата. Още не е разпитан на детектор и това не е случайно. Просто е удобна жертва. За славата на Цвъко, всичко е разрешено...
22
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТАНАХМЕ ЗА ПОСМЕШИЩЕ ПРЕД СВЕТА С ГЕРБ И МАШИНАЦИИТЕ МУ.ГЕРБ ЩЕ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ И ТОЯ СЛУЧАЙ БЪРЗО ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ.И НЕКА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ, ЧЕ ГЕРБ НЯМА ДА ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ.
21
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Смятаме, че единият извършител на убийството е безспорно Лазар Колев, защото извлякохме неговия ДНК профил от биологичния материал, открит под ноктите на другата сестра Росица, заяви пред Dnes.bg експертът от Националния институт по криминология към МВР Иван Иванов. ОТ КАКТО ГЕРБ ДОЙДЕ БИОЛОГОЧНИЯ МАТЕРИАЛ СЕНЗАЦИОННО СЕ ПОЯВИ.ОФ, ЧЕ СТЕ НАИВНИ ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ПИ АР НА УМИРАЩАТА ГЕРБ С КОЯТО СЕ ЦЕЛИ ДА СЕ ПОКАЖЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ДРУГИТЕ НЕ МОЖАХА ДА НАМЕРЯТ УБИЕЦА АМА ЕТО НА НИЕ СИ НАМЕРИХМЕ.
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя като му гледам говеждия поглед , наистина си заслужава доживотна !