300 лв. глоба за свидетели по делото "Балтов"

Процесът бе отложен за пореден път. Адвокат бил в провинцията
Обновена: 4 окт 2011 12:19 | 4 окт 2011 12:02,
6
300 лв. глоба за свидетели по делото "Балтов"
Приятелка на Стоян Балтов носи негов портрет на траурно шествие през 2008 г. Снимка: Булфото

Софийският градски съд глоби с по 300 лева двама свидетели, които не се явиха в съда, за  дадат показания по делото за убийството на студента Стоян Балтов.

Освен това свидетелите ще бъдат доведени принудително на следващото заседание по делото. Процесът за убийството пред столичната дискотека "Амнезия" бе отложен за 14 ноември заради неявяване на адвоката на един от подсъдимите.

След поредното отлагане на делото майката на убитото момче поиска съдът да определи повече и по-чести дати и ако трябва да заседава всеки ден. Според нея процесът се неглижира, защото касае смъртта на обикновен човек.

"Килърите на 20-годишните не са толкова важни, по важни са Килърите в Шумен, защото нашите убийци са богопомазани, затова се отлага", катерорична е жената. Според нея защитата умишлено използва различни хватки, за да се отлага делото.

Още по темата

Тя даде пример и с процеса „Соло“ и със събитията в Катуница и заяви, че в тези случаи убитите деца са обикновени хора, а убийците – специални.

Стоян Балтов бе убит на 5 декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град. Във фаталната за младежа нощ Балтов и негови приятели излезли от новооткритата дискотека, която вече е съборена, но на метри от заведението били застигнати от група от 7-8 момчета.

След спречкване и няколко обидни думи започнал бой. Стоян Балтов бил повален на земята, а ритниците в главата се оказали фатални за младежа.

Подсъдими за убийството му са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Това е СГС! преди 12 години
Виждате,че делото се води в Софийския градски съд! Какво повече да говорим! Ще има да го точат 3-4 години, може и повече, сетне съдийката ще отсече, че няма убедителни доказателства кой е убил момчето и ще освободят от отговорност всички обвиняеми. Това е практиката в СГС и то не от вчера и днес...
5
0
 
5
 
! Отговори
volen преди 12 години
pravosadieto vav bg za6titava ubicite blagodarq na pravitelstvoto
4
0
 
9
 
! Отговори
Габриела преди 12 години
"Килърите на 20-годишните не са толкова важни, по-важни са Килърите в Шумен, защото нашите убийци са богопомазани, затова се отлага", катерорична е майката на Балтов. Тя даде пример и с процеса Соло и със събитията в Катуница, и заяви, че в тези случаи убитите деца са обикновени хора, а убийците по-специални. Според нея защитата умишлено използва различни хватки, за да се отлага делото. Г-жо, вие какво смятате, че ще вземе съдия Петя Крънчева да се занимава с някави си младежи, които се скарали и тези от провинцията убили единия от студентите ! Та тези от СГС пипат здраво: за тях се говорят легенди - напр.миналата година за Крънчева и Ушев се говореше за съмнения за подкупи 200-300 хил.евро, ама доблестните прокурори нищо не направиха! Още на следващия ден казаха, че няма улики за престъпления! Как ще има улики, та това са опитни и печени в занаята съдии! Как така червенодрешковците ще топят колегите си! Съдия Крънчева си има много по-важни дела- напр. чака я делото Ников с бентлито, преди това мина ексземеделският мин.В.Върбанов, къде ще ще има време да се разправя с кокошкари! СГС е съдът за важните, тежки престъпници, за тези с много пари, за недосегаемите и тези с имунитет! И изведнаж докарали младежи, дето поне 50 хил. лв не могат да снесат. Затова Долу битовите престъпления!, да дойдат хората с много пари!
3
0
 
19
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Майката ми беше учителка едно време, много свястна жена, както и синът и беше добро момче, за разлика от ***, които са го ритали в главата, докато умре.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво става със побоя нанесен от 40 *** над българско семейство?И за този случай ще има замитане ,както и случая с Балтов!Въобще "предизборна кампания"!Дон Цеци обикаля България като магистрална *** за да хвали лигльото РОСКО,а народа търси "закрила"!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
?????????/Без коментар........