Гинекологът, при чието дежурство починаха 3 бебета – невинен!

Няма данни за лекарска немарливост, казаха от прокуратурата
Обновена: 18 окт 2011 12:00 | 18 окт 2011 12:00,
76
Гинекологът, при чието дежурство починаха 3 бебета – невинен!
Снимка: архив, Булфото

„Няма данни за извършено престъпление или за лекарска немарливост при смъртта на трите бебета от 15 юни”. Това съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пазарджик. 

Проверката на прокурорите започна след смъртта на три новородени в една нощ по време на дежурството на гинеколога д-р Симеон Атев, а по-късно почина и четвърто бебе.

Още по темата

Припомняме, че проверка на здравното министерство показа, че гинекологът е бил пиян по време на работа в злополучната за три бебета нощ, а поведението му е било непрофесионално и неадекватно.

Според прокуратурата д-р Атев няма вина за смъртта на новородените, тъй като експертизите са показали, че едното бебе е мъртвородено, а другите две са починали заради вродени малформации.

За четвъртото бебе се твърди, че е издъхнало заради усложнения при раждането.

След разразилия се скандал през месец юни д-р Симеон Атев сам си подаде молбата за напускане на МБАЛ-Пазарджик.

Сега, след като името му беше изчистено от прокуратурата, той ще продължи да работи като гинеколог, но в частна клиника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...и какво е виновен доктора, че бебетата са били с малформации ?!? *** пият, пушат, дрогират се, дори по време на бременността, *** се с братя и братовчеди, че и с бащите си, - после докторите виновни, че тия полбумаймуни раждат непълноценни *** !!!!И НЯМАШЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА че докторът е бил пиян на работа - взели са му кръвна проба часове след краят на смяната - човекът се оправдал, че е пил след това - което е нормално, три бебета са му умрели в ръцете за една смяна.
71
0
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
71, защото в България пиенето е културна традиция. Радвай се на българския морал, за който няколко чаши ракия не е пиянство, а освежаваща стомаха гимнастика. Изобщо, защо очакваш от лекарите да надраснат нивото на обществото, от което произлизат?
70
2
 
0
 
! Отговори
:)) преди 12 години
Съдията е бил жена /момиче/ която вероятно планира бременност та е помислила за бъдещото си раждане:))) То там в съд ООД май напоследък жените съдии преобладават!
69
1
 
3
 
! Отговори
:))) преди 12 години
МХ... ВИЕ КАКВО ОЧАКВАХТЕ? Е поне съдебната система похарчи малко от нашите пари от данаци за да симулира работа:)))))..
68
3
 
5
 
! Отговори
до sevtus преди 12 години
А защо е бил пиян на работа,сигурно се е напил от мъка,че не са му създали условия за работа.Такива лекари са ***
67
6
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Мими, като искаш качествена работа от някого - първо му създаваш условия и след това го съдиш. За това, колкото и да биеш някой за некачествена работа, ако той не разполага с условията, за да я свърши, промяна положителна няма да има. Другото - бой, убийства, са само за задоволяване на нечии садистични потребности.
66
1
 
4
 
! Отговори
jiko преди 12 години
IMA LI OSTE NIAKOI DA VIARVA V PRAVOSADIETO U BG
65
2
 
4
 
! Отговори
dedo преди 12 години
Дайте адреса му, той ще се нарани поради непредпазливост горкия.......... Трябва да се избият около 500 000 в БГ и може би, евентуално, има някакъв много малък теоритичен шанс нещо да се оправи в тази помийна яма...................
64
1
 
9
 
! Отговори
Мими преди 12 години
По-надолу прочетох, че дори да осъдят 10 лекари нямало да има повече пари за здравеопазването и специалистите за това бягали от Б-я. Те може и да имат ниски заплати, но знаете ли, че при едно счупване на ръка например без да му тикнеш нещо, дори не те поглежда? А се ходи всеки месец на преглед. Не стига, че не те поглежда, а една физиотерапия не знае кога да назначи. И пак ти си я плащаш. Е, такива лекари заслужават ли по-високи заплати? Заслужават бой и го знаят. За това искат да са защитатени.
63
1
 
12
 
! Отговори
me преди 12 години
За ходене пиян на работа, можеха поне лиценза да му вземат. В крайна сметка това е отговорна професия, дори и да не е виновен за смъртните случаи, можеше да бъде.След като проверката е установила, че е бил пиян, са длъжни да вземат мерки - да му прекратят лиценза за някакъв срок, да го пратят на терапия, да го контролират дали пие и чак тогават да му позволят да работи. Защото утре може в неговите ръце да попадне близката на някой от тая комисия. И ако стане грешка, кой ще е виновен - той или те
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гарван , Гарваново око не вади!
61
0
 
3
 
! Отговори
jas преди 12 години
a i oste nesto, vuv vsjaka normala strana (pone koeto sum vidjal iz Evropa), v legulceto na vsiako bebe ima monitor za sledene na dishaneto + specialna podlozka pod bebeto, kojato e svurzana s monitora. Na uvedenata snimka nishto takova njama...osven tova legulceto ne e prozrachno (ami s reshetki kato v ludnicata) i ne e pod ugul, taka che glavata na bebeto da e malko po-visoko ot krachetata mu...napravo skapana i zastarjala baza....
60
2
 
13
 
! Отговори
Мутант преди 12 години
Абе я стига с тия глупости, Пазарджик да не е Чернобил та от 4 деца и 4-те да са с малформации, деформации и т.н. Сигурно цяла нощ са яли, пили и е...и. Този заслужава поне един от бащите да е *** и да му тегли ножа.
59
2
 
15
 
! Отговори
Бялата мафия преди 12 години
Би било лошо за частна клиника, ако вземе този дискредитиран ***. От друга страна, пък би било добре, ако някой родител го смели от бой.
58
0
 
4
 
! Отговори
jas преди 12 години
Strashno dopotopni legla za bebeta, kato ot 50-te godini....neverojatno?!?!Kachestvoto na medicinata, cenata na choveshkia zivot za medicite i naj-vaznoto-otnoshenieto im kum pacientite i decata v BG vuobste, e na edno ot naj-niskite ravnista v civilizovania svjat. Majka mi predi godina ja ubiha v bolnicata sled operacia ot hernia susto po nemurlivost i nikoj za nisto ne e vinoven (viz BG med. odit). Bulgarskia doktor po telefona ne se i predstavja daze i info ot nego pochti nikakvo!
57
1
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Съдебна система-----олеле мале-прокурори алкохолици-пият си пиенето с докторчето...!!!
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е бил пиян - новородените са били пияни !
55
1
 
17
 
! Отговори
! преди 12 години
Убеден съм, че в България има лекарска МАФИЯ ! Прикриват се до колкото е възможно всички медицински престъпления и лекарите са изключително солидарни в това отношение ... Абсурдно е, че наскоро във Варна в един и същи ден първо бяха осъдени на 8 месеца условно двама лекари причинили смърт от доказан непрофесионализъм и немърливост, а същевременно за плажна кражба от преди 6 години на стойност 992 лева, заловеният беше осъден на 4 години !!! Живеем в абсурдна страна .....
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гинекологът, при чието дежурство починаха 3 бебета невинен-Министър председател при чието управление почнаха 3 бебета невинен Цецо глупецо МВР самодържец и виден ГорноОряховски гинеколог невинен
53
4
 
6
 
! Отговори
тук са се договорили преди 12 години
лекарят и родителите на родилките / ученички ,които са забременели от *** / просто нежелана бременност !