Съдът извади Христо Грозев от "Медийна група България"

САС отмени и запора върху имуществото на пресгрупата
Обновена: 17 ное 2011 17:33 | 17 ное 2011 17:33,
10
Съдът извади Христо Грозев от "Медийна група България"
Снимка: БТА

Софийският апелативен съд отмени запора, който бе наложен върху имуществото на „Медийна група България – Холдинг“, съобщиха от съда.

Освен това апелативните съдии извадиха Христо Грозев от управлението на пресгрупата, издател на вестниците „Труд“, 24 часа“ и „168 часа“.

Бившият съдружник на Любомир Павлов и Огнян Донев в медийната група на практика бе върнат в управлението на вестниците, след като СГС реши да наложи допълнителна обезпечителна мярка – особено представителство на представляваното от него дружество „БГ Приватинвест ГмбХ“.

Още по темата

В решението си апелативните съдии посочват, че законът не предвижда налагане на обезпечителна мярка „особено представителство“, както и че мярката е „изключително неподходяща“, защото може да възпрепятства дейността на дружеството.

Решението на Апелативния съд е окончателно.

Припомняме, че за запора на имуществото на „Медийна група България“ стана ясно на 19 октомври, когато в Полиграфическия комбинат влезе съдия-изпълнител и започна да описва имуществото.

Ден след разгласяването на новината Висшият съдебен съвет предложи за уволнение съдийката, издала решението за запора на комбината. Мотивите бяха, че Мария Георгиева е допуснала редица нарушения по движението на няколко дела и става дума за случаи от периода от 2010 до август 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
4avdar4eto преди 12 години
Огнянчо Донев и т.нар. Любо Пъпката,пак са си платили където трябва или чрез връзките им с властта са си уредили това съдебно решение!!! Искат да прецакат Христо Грозев,както са го правили с много хора преди и както е видно пак ще успеят,а иначе съдебната система у нас не била корумпирана.Тия двмата нямат наяждане,искат да заграбят цяла България!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Любо Пъпката отдавна разграбва в България, що предприятия приватизира и разграби, ама нали беше син активист - за него може....
6
1
 
17
 
! Отговори
Пенгеза преди 12 години
Нали говорим за корупция, вкл. за корупция в големи размери Че какво друго сте очаквали от съд, оглавяван от Пенгезов?! Нали затова го възстановиха на работа съдиите от ВАС начело със снахата на бившия министър на МВР преди 10-и ноември ген.Солаков! САС отмени особеното представителство" на съсобственика на Медийна група България Грозев само ден след като това решение бе предсказано на събранието на Съюза на издателите. Решението на Софийския апелативенсъд е окончателно и не подлежи на обжалване. Отговорът на Грозев обаче ще отекне още утре в Еврокомисията, която ще бъде уведомена за този прецедент и за съдебната практика у нас в момент, когато родната Темида все още се намира под мониторинг от Брюксел. Грозев ще поиска и от ВСС и от ВКСспешно разследване на сигнала му за намеса в съдебната система, който е внесъл миналата седмица и който сега ще допълни с още информация и доказателства. Факт е, че корумпираната съдебната власт вече задуши България пред равнодушните погледи на правителството и Народното събрание! Нали и гл.прокурор ,внукът на червеният велможа , Б.Велчев каза,че съдебни решения не се коментират, а се изпълняват!
5
1
 
19
 
! Отговори
Пенгеза преди 12 години
Нали говорим за корупция, вкл. за корупция в големи размери Че какво друго сте очаквали от съд, оглавяван от Пенгезов?! Нали затова го възстановиха на работа съдиите от ВАС начело със снахата на бившия министър на МВР преди 10-и ноември ген.Солаков! САС отмени особеното представителство" на съсобственика на Медийна група България и ″БГ Принтмедия Грозев само ден след като въпросното решение бе предсказано от самия Донев пред всички на събранието на Съюза на издателите. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Отговорът на Грозев обаче ще отекне още утре в Еврокомисията, която ще бъде уведомена за този прецедент и за съдебната практика у нас в момент, когато родната Темида все още се намира под мониторинг от Брюксел. Грозев ще поиска и от ВСС и от ВКСспешно разследване на сигнала му за намеса в съдебната система, който е внесъл миналата седмица и който сега ще допълни с още информация и доказателства. Факт е, че корумпираната съдебната власт вече задуши България пред равнодушните погледи на правителството и Народното събрание! Нали и гл.прокурор ,внукът на червеният велможа , Б.Велчев каза,че съдебни решения не се коментират, а се изпълняват!
4
1
 
33
 
! Отговори
Бардеков преди 12 години
Съдът е корумпиран.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От тази новина Бареков сигурно ще пометне.
2
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тези същите ограбиха и общинска банка и съдът пак отсъди в тяхна полза
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
повечкото пари надделяха........:)