А сляпа ли е Темида?

Как една скандална съдийка се оказа заместник-министър
Обновена: 27 дек 2011 15:01 | 27 дек 2011 13:10,
231
А сляпа ли е Темида?
Снимка: Булфото

Не без скандали минаха последните рокади в Министерството на правосъдието.

Преди няколко дни със заповед на министър-председателя Бойко Борисов за заместник-министър беше назначена съдийката от Окръжен съд Бургас Деница Вълкова-Петкова.

Освен че в кариерата си има знакови дела, сред които и това срещу наркобоса Митьо Очите, съдия Петкова е причината двама бургаски журналисти да осъдят България в Страсбург.

Още по темата

Казусът започва още през 2000 г., когато двама разследващи репортери разплитат корупционна схема - Бургаският инспекторат по образованието набутва в елитни училища без изпит ученици със слаби дипломи, уж запълващи квотата за болни деца.

Тогава замесените в случая експерти решават да търсят правата си в съдебната зала. На втора инстанция делата са водени именно от съдия Деница Вълкова-Петкова, която потвърждава решението на Районния съд и двамата журналисти трябва да платят солидни 4-цифрени глоби.

Те от своя страна завеждат дело срещу България в Страсбург, което след близо 10 години печелят.

Така забравената история отново излезе на дневен ред, а името на съдия Деница Вълкова-Петкова се завъртя в медиите. И на преден план днес изпъкват още интересни факти от биографията й.

Новоизбраният зам.-министър започва своя професионален път като сервитьорка в известна преди години бургаска дискотека. Там се запознава и с първия си съпруг адвокат Тодор Христов, син на тогавашния председател на Бургаския окръжен съд – Дора Христова.

През 1997 г. Деница Вълкова завършва право в Бургаския свободен университет, но още в края на 1996 г. кариерата й започва като съдия в Районен съд Карлово, а малко след това в Районен съд Поморие.

От 2001 г. до назначението й за заместник-министър Деница Вълкова е съдия в Окръжен съд Бургас.

След развода си с адвокат Христов името на Деница Вълкова се завъртя и около скандала за опита за убийството му. През 2003 г. юристът е прострелян пред дома си. До днес обаче няма заподозрени, нито пък арестувани.

Вторият брак на Деница Вълкова е с известния бургаски хирург д-р Костадин Петков, който пък се смята за един от основателите на ГЕРБ в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: БургасСтрасбургГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е сляпа. Като гледам какви кифли са на министерските постове направо страх ме хваща.
219
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
Морални мутанти.
218
2
 
0
 
! Отговори
до коментар 217 преди 12 години
Някои се развиват и издигат и след университета, а ако ти изобщо си завършил да ти кажа честно като те чета не ти личи. Използваш езика на мутрите и пубертетите,които ги имитират. Няма нищо вярно в информацията ти, само лъжи. Отговорих на коментар 216 отдавна: Задължително е днешно време да си правиш PR, ако нямаш пари да платиш на професионалист, си го правиш сам. Ако на теб ти се беше случило, ти би дал на медиите лоша информация за себе си ли?
217
0
 
2
 
! Отговори
678 преди 12 години
Явно в НБУ Бургас има някаква създадена школа по гьонсуратлък, щото тая тука, много напомня на жалкия и отвратителен начин, по който Р.Желева се излагаше, в смешните си опити да се "бори".Един достоен човек в такава скандална ситуация би се оттеглил независимо дали е виновен. Както често се случва в бели страни, отговорни хора да си подават оставката при недоказани/недоказуеми съмнения.В съзнанийцето на тая тука, едно такова поведение предполагам се приема като слабост.Хора с етика на животни
216
0
 
3
 
! Отговори
до защитничката преди 12 години
Млъкни, ***. Толкова ли ти е куха манерката, че като пишеш подобни глупости, дразниш хората. Като е толкова читава тази ***, да се канонизира. Не знам какво общо има бившият съпруг с компрометирането, но за тази твар се знаят легенди в града. Знам каква студентка беше... учихме по едно и също време. Аман от ***, които искат да се катерят нагоре... като се нанизват на всеки с власт.
215
0
 
2
 
! Отговори
до 2345 преди 12 години
Аз пак ще попитам. Защо тази жена звъня до редакциите и притискаше журналистите да пишат за нея хубави неща. И защо тя сама си даде текста, който искаше да бъде публикуван. И докато има медии, които са подкупни, Деница ще бъде "светица". Провокирате ме госпожо да издам факти и имена, които не само ще Ви компрометират (защото мозъкът Ви не е достатъчен да прикриете, че сте вие), но и да покажат, че сте умираща муха, която в отчаянието си прави глупости.
214
3
 
0
 
! Отговори
2345 преди 12 години
Желева не беше компетентна, а Вълкова е, но тя никога не е била политик и няма да бъде. Не мисля,че нейното назначение е политическо, а по скоро ББ търсеше специалиста. Да си подаде оставка и да се предаде? Това не е Деница Вълкова, тя е изключително силен човек, дори бившия й съпруг опитва с години да я комроментира и тук чета за отзвука от тези години. Тя е свестен човек, като специалист,майка и съпруга. Тази атака срещу нея е от кой? Задайте си и този въпрос
213
3
 
0
 
! Отговори
2345 преди 12 години
Казах вече че съм приятел и както виждате съм добър такъв, а приятелите това правят в трудни моменти-подкрепят се. Деница в кариерата си не е направила нито една погрешна стъпка повярвайте ми, ако сте недоволни от законите които прилага и присъдите в частност е задължително да поискаме сметка от парламента. Там те са заети да делят територии,власт и бизнес че 20 год. не им бяха достатъчни да направят нещо свястно. Докато не се запознах с нея не вярвах че има такива хора в БГ
212
0
 
4
 
! Отговори
до 2345 ако е деница преди 12 години
След като настрои цялото гражданство срещу себе не само за професионалната ти кадърност за която имаш оценка от Брюксел,но и за косвено участие в стрелбата с/у бившия си мъж,а също и относно женкото ти поведение и вече си урезилена тотално имаш две възможности-тихо и кротко да подадеш оставка з ,ада не паднеш възможна най-ниско като Р.Желева ,или да се гръмнеш за да освободиш света и себе си от навлечения позор
211
0
 
3
 
! Отговори
до 2345 преди 12 години
Не ми играй на много морална,нравоучителна и хомофобка.Предполагам ,че си гУлямЪта зам .министърка с още по-гУлямЪта диплома от Свободния университет ,който произвежда магистрати преди дипломирането им.Нямаше да имам нищо против теб,докато не започна да въздаваш правосъдие,нещо което извън възможностите ти,да наказваш журналисти за гражданската им позиция и да галиш с перце доказан престъпник с 4.5 год присъда.възбуни духовете и настрои гражданството срещу теб имаш само 2 избора:да с
210
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
В духа на епохата е най-големите гадове да призовават "гледаме по един позитивен начин", докато те безчинстват. Това е черешката на тортата на издевателството.
209
6
 
0
 
! Отговори
2345 преди 12 години
Засегнати сте от едно човешко същество което не познавате, критикувате, обиждате а това не е много "хуманно" и точно по Коледа. Чудя се дали дали обаче имате право, защото няма човек безгрешен, а може би вие всички сте, защото такова огромно възмущение е логично да имат само безгрешните. За каква нация и страна изобщо коментирате, когато езика в този форум е крайно груб и се чуства омраза, може и завист да е знам ли. Получаваш в живота това което заслужаваш, а като мразите можещите ще получите.
208
3
 
0
 
! Отговори
2345 преди 12 години
Не че не искам да ти отговоря, но излизах, някои хора са си планирали празниците като стоенето пред комрютъра не беше предвидено. Вече съм отговорила на въпроса ти, прочети го отново, а по късно ще се включа. И каква е тази параноя? Колко ми плащали или дали аз съм Деница....? Какво ви става хора? Зная че доста сте лъгани,но този път не се оставяйте да ви манипулиратр досега съм смятала че само децата учасват в тези форуми, а тук даже има засегнати възрастни.
207
0
 
7
 
! Отговори
345 преди 12 години
А сляпа ли е Темида?Хич не е сляпа, даже е много ококорена и е без превръзка(на очите). Днешната Темида е яка мацка, бивша сервитьорка, с нелигитимна диплома от НБУ, с криминално досие
206
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
Монасите се бият на Божи гроб, баш мутрата министър-председател, назначил мутреса за зам.министър на правосъдието, чалгата е музика, Брадли Купър и Преслава - красавци, *** са дискриминирани, Сергея е социалист, дяволът е бог... Дали ще изтраят човечеството, чак до 21.12.12,както е по план или ще се наложи действие по спешност...
205
0
 
13
 
! Отговори
до 2345 преди 12 години
Я,сопри малце! Какъв пример ни даваш с тази. п...! Образованието ли и е като хората,биографията ли и е читава,в криминални афери ли не е замесена ,я прочити как е стрелян след развода мъжа и и какви приказки е редила за бащата на детето си,в Страсбург ли не сме осъдени заради нея като съдия? Къде е тук примера,бе,всяка некадърница ли трябва да става министър или заместник .Толкова ли свършиха свестните хора и професионалисти в тази държава,че това недоразумение трябва да е заместник.Няма ли срам
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сори, предишното е до пост 202
203
0
 
1
 
! Отговори
до 203 (2345) преди 12 години
Надявам се правите разлика между ПР и ИМ? А фактът, че не желаете да отговорите на въпроса, който Ви зададох, ме кара да си мисля, че Вие сте самата Вълкова - Петкова. Както и да е.
202
0
 
5
 
! Отговори
д0 2345 преди 12 години
Проверете фактите, нали Вие съветвахте по-рано за това. И едно е да си правиш ПР, друго е да си спасяваш панически кожата, когато видиш колко дълбоко си затънал, а жадно искаш даден пост. И ако не намерите тези вестници, щом сте в чужбина, лично аз ще ви изпратя няколко... със съмнително еднакъв текст. А на Вас оставам да разберете как точно се пускат извънредно броеве, за да се обслужват нечии интереси.
201
1
 
0
 
! Отговори
2345 преди 12 години
Някои хора го правят чрез ПР, а който не може да си го позволи сам. Такъв е живота, ако е вярно изобщо.