Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"

В него премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна
Обновена: 18 яну 2012 12:27 | 18 яну 2012 12:27,
175
Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"
Явор Дачков. Снимка: Булфото

Журналистът Явор Дачков обяви, че през следващата седмица ще заведе дело срещу премиера Бойко Борисов заради твърдения за манипулиран запис.

Преди около година в медийното пространство бе разпространен запис от телефонен разговор между Борисов и директорът на агенцията "Митници" ген. Ваньо Танов, в който премиерът настояваше Танов да прекрати проверка на Михаил Михов – Мишо Бирата, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварна "Леденика".

Още по темата
"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид Мишо Бирата.

Впоследствие Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов, който изненадващо почина в края на март м.г. в хотелска стая в Правец.

"Борисов твърдеше, че записът на разговора е манипулиран, при това лично с мое участие", поясни днес Дачков и допълни, че записът е автентичен, позовавайки се на експертиза, направена във френска лаборатория.

"Подслушването на разговора между Борисов и ген. Танов е извършено от служба към МВР, като след това записът е прослушан в ДАНС, откъдето по-късно бил изнесен", обяви днес журналистът.

По думите му подслушването и записването на разговора е извършено от Иван Драшков - тогавашен заместник-директор на ДАНС, с цел рекет и изнудване.

Според Дачков записването на разговора е станало и със знанието на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"С подобно съдържание на разговора между Борисов и Танов Борисов може да бъде незабавно подведен под отговорност", каза още Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е то всички знаем кой какъв е в тая държава и без записи, но им позволихме да заемат всички власти, сега е малко след дъжд качулка цялата работа, ББ и ЦЦ са като като булдози, с обратна захапка и без интелект, няма току-така да пуснат кокала, до който са се докопали, с цената на всичко
160
1
 
10
 
! Отговори
RADOI преди 12 години
Aide TIKVATA v pandiza v BOBOV DOL,dano go slojat v edna kilia s GALEVITE, da mogat si trenira karate.
159
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отчалките на Енчев навървиха откритите наркотици във вторник в Европа с трупа на убитото момиче,та и с още няколко трупа,та стигнаха до армията,от там до полицията продължиха волните съчинения...Абе хора -кой ви се навървя на простотиите.
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лудите от четвърти километър са също и в ТВ на Сашето,Трактора му пари под краката и грачи чрез своите глашатаи.
157
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отворете ТВ Скат-извървяха се всички луди,навървят събитията по такъв невероятен начин,че си казваш на тия им говорят извънземните,а Енчев изглежда не си пие редовно хапчетата.
156
3
 
9
 
! Отговори
Усмивката преди 12 години
Дачков сигурно ще заведе дело. И е прав. ББ е в очевидна злоупотреба с власт, предаден (записан) от своите и с компромат изнесен от тях. Лошото е, че съдии и прокурори ще му се наду.ят, понеже идват избори за квота на президента в КС. Ще се измисли някой благовиден предлог да се прекрати делото. Я не може да се докаже автентичност, я процесуални нарушения, я нещо друго... Зер така се осъжда премиер? Дано Дачков не получи инфаркт, докато води делото. :-))
155
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така,така и тоя излезе от нафталина..Я да видим,събитията с флашките са от миналата година,къде спа бе *** кирлив,а сега излезе да претопляш манджата и да се каниш.Ами дай го на съд и тогава прави изявления-*** тракторов.
154
13
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Тyй шопарче Дачков отбира много от маркови вина, ракии, вискита, също от гурмански гозби, аутомобили 4по 4 и най много от интриги и маниполации!!!
153
12
 
9
 
! Отговори
кой туй бе преди 12 години
Това гномче откъде пак изкочи ...ххеехехе
152
13
 
22
 
! Отговори
elena преди 12 години
BRAVO JAVORE !
151
9
 
11
 
! Отговори
dan преди 12 години
абе Дачков ти Станишев и Лърванов за *** ли ги имаш Мислиш ли че биха си траяли или ти си им човека Туй НСС на Първанов или ДАНС на Станишев ряпа да ядат пред теб
150
14
 
12
 
! Отговори
дан преди 12 години
помияра след година ще се завърти и ще целува *** на бойко
149
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яворе-е-е много ми приличаш на Я нето от ония времена но дано да се осъзнаеш иначе ще си останеш вечно М Е Р З А В Е Ц !
148
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера(сигурно защото съм много ***)защо като с статията ктава въпрос за издънки на Премиера-Слънце някои герберчета тук ни обясняват какъв бил Трактора.Той има обвинение и делото тръгна-ако се докажат обвиненията той ще ходи в пандиза.Въпроса е другия ще му прави ли компания там-защото от записите става ясна ,че е за пандиза.
147
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Респект Дачков за гражданската ти позиция! Голям си човече в сравнение с лилипута Борисов!
146
8
 
10
 
! Отговори
bg преди 12 години
OOOOOOOOOOOOOOO.........KADE MI SA KYKLITEeeeeeeeeeeeee
145
12
 
27
 
! Отговори
ime преди 12 години
В България най-голямото наказание за мафиотите е премиер на държавата.
144
7
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
Трак ще иска нещо от Тик.
143
14
 
12
 
! Отговори
доностник преди 12 години
моля дайте ми адреса на чвор плачков имам няколко сесесер ета да МУ ги дам ааааааааааааааааа че може ли иначе венсеремос кпсс бкп ндсв дпс само гоце и трактора разбира се
142
15
 
15
 
! Отговори
ей преди 12 години
ТОЗИ ОХРАНЕН ВЪЛК ЩО ЛИ СЕ Е НАМИСЛИЛ,ЗАЩО ГРЪМНА КОЛАТА НА ДИКОВ ЗАРАДИ ДЪЩЕРЯМУ ПИПИ БИЛА С МУТРА И ГО Е ЗАРЯЗАЛА ТАКА ЧЕ ВСЯКА КРУША СИ ИМА ОПАШКА И ДАЧКОВ Е ИЗДЪНКА НА МУТРИТЕ АМА СЕ ПРАВИ НА ЧЕСТЕН ТАЯ ШИЯ НЕ ОТ ТРУШИЯ.