"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза

Дадоха му 2 г. условно за лъжесвидетелстване
Обновена: 22 фев 2012 14:55 | 22 фев 2012 13:09,
97
"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза
Снимка: БТА

Красимир Георгиев, известен с прозвището си Красьо Черния, отърва затвора по едно от двете дела, които се водят срещу него.

Софийският районен съд му постанови днес присъда от две години условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Пред съда Георгиев за пореден път обяви, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.

"През целия си съзнателен живот съм живял според повелите на закона, включително и по време на следствията, които са се водели срещу мен. Съдействал съм през цялото време", отсече Красьо Черния.

Свидетелски показания обаче сочели, че той много добре е знаел какви длъжности заемат магистратите, обявиха от обвинението.

Още по темата

По думите на прокурора има достатъчно събрани доказателства за извършено престъпление, включително и свидетелски показания на висши магистрати, които Георгиев отрича да е познавал, но, според техните показания и според телефонния указател на подсъдимия Красьо Черния е поддържал отношения с тях.

"Анализът на всички събрани доказателства сочи, че има съзнателно лъжесвидетелстване", обяви прокурорът.

Въпреки че прокуратурата настоя за ефективен затвор от 2 години, "кадровикът" на съдебната система получи само условна присъда, която обаче може да се обжалва пред по-горна инстанция.

"Ще обжалвам", категоричен бе Красимир Георгиев.

"Уважавам волята на съда, но това няма нищо общо с факта, че ще обжалвам. Честно казано, не очаквах тази присъда, мислех, че все пак като погледнат доказателствата и видят, че нямам зададени конкретни въпроси по делото, това ще бъде отчетено", каза той.

Той обясни, че не е питан дали познава всички тези магистрати поименно, а му е бил зададен въпрос само за четири имена. За две е отговорил, че не ги познава, за други две, че ги познава.

"На мен въпросът, който ми е зададен конкретно, е: Познавате ли магистрати, които да са ви предлагали нещо, или на които вие да сте предлагали нещо. На този въпрос аз съм отговорил, че не познавам такива магистрати. В разпита съм казал кои магистрати познавам конкретно", допълни той.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на 2009 г., когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени.

Срещу станалия печално известен плевенчанин има още едно дело и то е за укриване на 95 хиляди лева данъци.

Ако по него съдът го признае за винове, Георгиев може да получи присъда от 3 до 8 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Независимия съд, Станишев... Тук няма скандали. Всичко е тихомълком и скрито-покрито.За разлика от ГЕРБ. Там скандали бол, но всичко е на масата.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бях аз или Вие.... дали щяхме да се отървем затвора>>>>?
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, има си хас да го осъдят ефективно!С тази правосъдна система и с адвокатът му масон - невероятно, но едва ли!...
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
герберастчета,не ми обяснявайте кой от кого се бои,и кой какъв е,като сте добрите,ами вкарайте мръшляците в пандиза,що ги оправдавате??????????само се говори за мафия-колко дела има внесени в съда?тоя вашия съд-на леля марга вицето,що ги оправдава?ами кога ще има спец разработки на съдии и прокурори?КОГАТО СЛЪНЦЕТО ИЗГРЕЕ ОТ СЕВЕР МАЙ ЧЕ...нали сте в един кюп,мафиотите
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен Петков бил връзката с мафиятаРумен Петков пък е връзката на кръга с мафията в лицето на Младен Михалев-Маджо и Васил Божков-Черепа, пише анонимният интернет потребител. Припомняме, че Петков винаги е бил в много добри отношения с Георги Първанов не само заради общите им политически възгледи. Бившият министър на вътрешните работи открай време брани интересите на Гоце и съмнително се застъпва зад всяко решение на президента. Връзките на Румен Петков с мафията пък са обществена тайна още от времето, когато беше кмет на Плевен. Наскоро пък германският топ журналист Юрген Рот обяви, че се страхува повече от Румен Петков, отколкото от мафията, като според него той дърпа конците на ъндърграунда в България
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен Петков е един от кукловодите на Красьо Черния, който с години му гарантирал пълен държавен и властови комфорт, разбира се, като вземал тлъст пай от иначе доходния му бизнес
79
1
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
БОЙКО И ЦЕЦО СА ГОЛЯМА РАБОТА. САМО ГЕРБ.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахаха
77
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
И това ако не е пълна пародия на правосъдие :))). Прокуратурата образувала наказателно производство срещу него, ама не го призовала като обвиняем, а като свидетел и понеже послъгал за да се защити те му повдигнали обвинение за лъжествидетелстване :)))). Пълен смях :)))) По закон ако има опасност да се самонабедиш или да набедиш свой близък имаш право да откажеш да свидетелстваш, а поначало когато те разследват теб ти не си в качеството на свидетел и може да си лъжеш колкото ти душа иска :))))
76
1
 
7
 
! Отговори
M преди 12 години
Национален протест срещу безобразията в България, 17.03, във всеки град, да изметем ***!
75
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Съд и присъда само извън България.В България живеят и работят най-големите правни корифей в правораздаването.В Другите Европейски държави правораздаването е на много ниско примитивно ниво,"според нашите законотворци адвокати и парламентаристи.Такива като Краси-Черния трябва да са на свобода за да бъдат проводници за назначаване на наши хора във властта.Гарантират спокойствие и бързо забогатяване,а народа -народа е като магарето колкото го натовариш,толкова може да носи!
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че да не би някой да е вярвал,че ще влее в затвора. Тая условна присъда никаква новина не може да бъде
73
0
 
0
 
! Отговори
bg A преди 12 години
TOZI IM E LASKAL BASTYNITE BEWZPLATNO I NE GI POZNAVA ,,,,,,AMNBEZIITE SA NOVO NENAKAZYEMO ZABOLEBANE
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ,а за неплатено парно готвят закон за затвор.....
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво "правосъдие" става дума? Това е пародия-не съд. Не се очудвам, че са му дали условна присъда - независимите ни съдии за убиство също дават условни присъди. *** съдиите. Напишете имената на тези "некорумпирани" съдии.
70
0
 
3
 
! Отговори
менеменема преди 12 години
Значи, ако си извършвал горепосочените престъпления, може да отървеш панделата, ама, ако не си си внесъл вноската към държавата ще лежиш поне 3 години????????????? думи неам
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та нима някой е очаквал да го осъдят съдии или техни колеги,които той е назначил.
68
0
 
5
 
! Отговори
да-м преди 12 години
Затова трябва мафията да я има и да си свърши работата в случая. Никой престъпник не е толкова глупав да повярва че плевенското ла.но е провело 246 разговора, но не е знаело с какво се занимават хората с които говори.
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ:КАКТО НОТАРИУСИ ОТ ЕС ЩЕ ИМАТ ПРАВО ДА ПРАКТИКУВАТ В БГ ДА ПОИСКАМЕ ОТ ЕС ДА НИ ПРАТЯТ 50 -100 съдии и ще им подсигурим преводачи и с правилни присъди ще си изкарат високите заплати само за 1 година!ТАЗИ СБИРЩИНА ОТ КРАСЬОВИ НАЗНАЧЕНИЯ И ГОЦЕВИ ЧАДЪРЧЕТА НЯМА САМА ДА СЕ ИЗМЕТЕ!
66
0
 
8
 
! Отговори
Миро преди 12 години
Радвам се че съда е безцеремонен.Ако бях на Краси щях да осъдя държавата за клевета върху моята личност.А трябваше да гние в затвора но кво стана????