13 души обвинени за проповядване на ислямизъм

Представяли на последователите си радикални възгледи
Обновена: 18 юни 2012 20:35 | 18 юни 2012 19:45,
142
13 души обвинени за проповядване на ислямизъм
Всички обвинени са с мярка за неотклонение "подписка". Снимка: Dnes.bg

13 души са обвинени за проповядване на идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пазаджик.

Повдигнати са обвинения за ръководене и членуване в нерегистрираната по законоустановения ред в Република България организация “Ал - Уакф ал – ислями”.

Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

13-те души са обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа чрез слово, изразяваща се във враждебност и отричане на всичко, несъобразено с идеологията на салафизма, чрез разпространение на религиозни идеи по време на петъчни молитви в джамиите, лекции, проповеди, срещи в кафенета.

Обвиняемите изградили своя стройна система от възгледи - идеология, почиваща на елементи от салафизма, която в периода от март 2008 г. до 6 октомври 2010 г.,  са представяли на своите последователи в България в радикален вариант.

Определена е мярка за неотклонение ”подписка” по отношение на всички обвиняеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айнщайн е казал - науката без религия куца, религията без наука е сляпа! "Wissenschaft ohne Religion ist lahm, Religion ohne Wissenschaft ist blind."Превърнахме се в мутренска държава, защото сме глупаво и необразовано общество, което се оставя управляващите да го досъсипят. Няма вече демокрация, има само мутрата ББ и старата държавна сигурност! До няколко години тая държава вече няма да съществува - отново засилваща се имиграция на образованите хора, обедняване и оглупяване на населението
112
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Религията е отживелица! Пропаганда за масов контрол над "овце" които са малодушни и ги е страх да надникнат извън черупката си.... не за друго образованието и общата култура са важни! Аз предпочитам да мисля за себе си, а не някои да ми казва какво да мисля и как да се чувствам. Нямам нищо против религията, но ако някои тръгна да ми набутва "чужди" идеали под формата вероучение или директна конфронтация, ще му обесня що е то ускорение и балистика
111
7
 
5
 
! Отговори
генерал Жуков преди 11 години
Много от пишещите тук са християнски екстремисти според коментарите им, а тях какво ще ги правите ?
110
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престанете с тези глупави спорове! Религиите са едно, тълкуването и използването им за определени цели -съвсем друго. Ислямският фундаментализъм е нещо отвратително и не трябва да се толерира у нас. Навременен и категоричен отпор от страна на българското правителство, иначе ще опитват, докато пробият! И провокиращите географски карти в учебниците в Турция съвсем не са случайни, нито са "грешка"! Там си имат ясно определена политика и я следват. А ние да не спим!
109
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mярка за неотклонение? Тъкмо напротив, мярка за отклонение трябва, да ги отклоним незабавно чрез екстрадиция в саудитка арабия, да си насаждат салафизма и нетърпимостта там.Толерантността е еднонещо, безхаберието съвсем друго.
108
2
 
6
 
! Отговори
ОНУР преди 11 години
До 107 Многооооооо лъжеш , че си чел КОРАНА приятел сигурен съм ,че и библията не си чел дай да се изпитаме ако искаш и БИБЛИЯТА и КОРАНА подробно сам ги чел и изучавал !!!
107
1
 
4
 
! Отговори
Мюсюлманин до 133 преди 11 години
До Християнин: Съгласен съм с теб!
106
4
 
27
 
! Отговори
Християнин преди 11 години
А доган и сидеров кога ще бъдат обвинени за нсабдане на етническо напрежение? На мен мюсулманите не ми пречат както аз не преча на тяхИмам приятели мюсулмани много по почтени от много християни. За хора които нагнетяват етнически проблеми, затвор!!!
105
4
 
13
 
! Отговори
ОНУР преди 11 години
Какво е радикален ислям ,аз съм муслюманин но нямам отговор,какви са тези измишльотини насаждане на омраза този който насажда омраза той не може да се нарече муслмюанин такива норми на поведение няма. Знаете ли какво е шерият ? Да ви разясня това е самият КОРАН повелите на АЛЛАХ където никъде не се споменава за омраза. АЛЛАХ насилствено приемане на вярата не приема ,този който ва накара насилствено да приемете вярата не е муслюманин грехът на насилника е 1000 пъти по голям .
104
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей тва вече са баш *** , требва да ги налагат зверски с бича в некое подземие на ДС докато издадат останалите ***. Искам само да вметна на всички тук 1 доказана истина - няма понятия като умерен ислям , полудивак и умерен терорист.Мисюлманите са животни които се раждат терористи , религията им ги прави такива от малки. Те никога не могат да станат нормални хора.
103
6
 
3
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
128 - Ти да не си му го виждал, че не е ***?! Не искам да създавам полемика, само искам да чуя какъв е твоят аргумент в подкрепа на твоята теза.
102
1
 
4
 
! Отговори
do qstreba преди 11 години
sokole pti4ko ne govori gluposti za moq bog HRISTOS 4e e r....z.....qn.ti danebi da si mo go vijdal.A i ne zabravqi 4e i tvoq bog te e sazdal s koja ama vie vinagi ste na obratno.neprotestirai a zamal4i smireno pa moje tvoq bog da ti prosti
101
2
 
8
 
! Отговори
DO VSI4KI преди 11 години
Do vsi4ki tolerantni koito ne vqrvaha 4e SIDEROV i ATAKA govorqt istenata sami se ubedihte ama nqma da si go priznaete.Siderov e prav i za djamiqta v Sofiq Banq ba6a-tam izpovqdvar radikalen islqm.sas sigornost ve4e 6te glasuvam za ATAKA
100
7
 
2
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
124 - Личи ти, че ти си страшно образован по тези теми! ;-) Невежеството е лечимо чрез четене, докато самонадеяността на невежия е нелечима, защото в основата и е глупостта. Факт и мнение са различни неща, така че, не бъркай твоите мнения с факти. Що се касае за образоваността, остави аз да реша кой колко е образован, съдейки по знанията му! Със здраве!
99
0
 
4
 
! Отговори
дядо преди 11 години
туй дето си го преписал от корана го занеси на площад тахрир в кайрода видим как ще се смирят братята мюсулманитакова смирение ще ги обхване че маже и да те изпарят
98
0
 
4
 
! Отговори
107 преди 11 години
#Ястр3бНе си достатъчно образован, за да знаеш какво съм прочел и какво не. А специално за Майкъл Хофман недей да говориш. Това, че си запознат с един негов цитата, не значи че си запознат с цялото му мнение специално за исляма, показваш силно невежество друже. Както вече ти споменах може много да се говори, но когато фактите говорят е по-добре да се мълчи. Много говориш, малко мислиш и затова се защитаваш с мислите на другите, признак на слабост и неспособност сам да си извелчеш доводи.
97
0
 
0
 
! Отговори
Връската преди 11 години
Пловдивския митрополит Николай Епархийският съвет реши:1. Награждава Кмета на град Пазарджик г-н Тодор Попов и прокурора от Окръжна прокуратура на Пазарджик г-н Стефан Янев с най-високото отличие на Пловдивската епархия орден Свети апостол Ерм, за тяхното достойно поведение при отстояването на християнските ценности, защитата на православната нравственост и морал, на светостта на брака, семейството и държавността.2. Предлага отличията да бъдат връчени от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай на подходяща церемония в катедралния храм Успение на Света Богородица в Пазарджик на 6 септември 2010 г.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдееее... пак се отплеснахте. Давайте по същество де!И стига сте се оправдавали с религии за простотиите си. Религията е нещо съкровенно и за самия човек. Да си натрапвате религиите е като да си мерите *** - ще се докарате до необходимостта да си купувате микрометър!
95
7
 
4
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
117 - Според Брус Ли - "Най-трудното нещо в живота е да излъжеш себе си!" Ако си вярваш, че си ги чел тия книги, значи ти си постигнал най-трудното в живота! Според Майкъл Хофман II - специалист по абрамаичните религии - "Ако някой си мисли, че исляма е лоша религия, значи още не се е запознал с юдаизма!". Старият завет е свещената книга на евреите и е част от Библията! Само няколко неща, да размишляваш в свободното си време! Пожелавам ти здраве и щастие!
94
1
 
5
 
! Отговори
107 преди 11 години
#Ястр3б всяка една религия проповядва светеността на живота и това, че само създателя има право да го отнема, било то и грешно даден живот. Исляма подтиква към точно обратното. Това вече не е религия. Да вярваш, че вършиш добре отнемайки живот . . . дело на болни мозъци. По тази тема много може да се говори, но е факчт, че никой не харесва турците.А относно идеята за майката и бащата - дори и майката понякога не знае кой е бащата, защото краката са и отворени 24/7