Собственикът на кокаиновия кораб и Руслан Колев излизат от ареста

Няма организирана престъпна група, решиха магистратите
Обновена: 20 авг 2012 22:41 | 20 авг 2012 22:19,
122
Собственикът на кокаиновия кораб и Руслан Колев излизат от ареста
Дойчев и колев излизат от ареста. Снимка: БТА

Собственикът на кораба “Свети Николай“, който беше заловен с близо 3 тона кокаин край бреговете на Испания, Дойчин Дойчев и Руслан Колев излизат на свобода, реши Специализираният съд.

Двамата остават без мерки за неотклонение. Според съда срещу тях не са събрани никакви доказателства за съпричастност към трафика на кокаина.

В съдебната зала адвокатите представиха данни, че фирмата, собственост на Дойчев, само е менажирала кораба и е следяла за безопасността на плаването му. Самият плавателен съд е собственост на фирма, регистрирана в Лондон.

Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми икапитана на кораба и следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи
съдебният състав.

Още по темата

Единственото доказателство на прокуратурата за организирана престъпна група бе показанията на анонимен свидетел, служител на ГДБОП. Оказа се обаче, че той не е разпитан по законосъобразния ред и показанията му нямаше как да послужат за доказателство.

Единият от защитниците - Христо Ботев заяви, че прокуратурата не е обяснила и дали става въпрос за анонимен свидетел или за агент под прикритие, които дават показания по различни членове от НПК.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Специализирания апелативен съд.

По-рано днес семействата и роднините на задържаните 21 български моряци в Испания поискаха спешно съдействие и информация от държавните институции.

Семействата и близките изпращат открити писма до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на външните работи Николай Младенов.

"Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се с вашата помощ те да бъдат осигурявани", пишат близките на задържаните българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Пешо Tuk ne se kasae za zloba i zavist,a zatova che v Bylgariq nqma syd toi e podvlasten na mafiotskata ni dyrzava
99
0
 
1
 
! Отговори
гого преди 11 години
търговията с кокаин е и си остава деймост на дс, така че логично са освободени, нашата цел е да тровим мръсните капиталисти.
98
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тея са неорганизирана група и три тона кока не са никакво докакателство или някой им го е подхвълил ей така на сред морето или си стоят там от времето на тройната коалиция
97
1
 
3
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Само в България може да освободят бандити,"Няма друга такава държава" както пее Слави - макар и да не го харесвам много,песента е много точнааа....:))))))))))))))))
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toва са 3 тона кокаин,ейййййййййййййййййййййййййййййй,ще хвърчат глави,че затова ги оневиняват,страхуват се да не станат с една глава по-ниски.
95
4
 
4
 
! Отговори
zelen преди 11 години
Колко безумни и злобни коментари на елементарни хора, които освен да гледат новини и турски серияли, не са се сблъсквали с живота... Тоя бил подкупен, оня бил престъпник...защо не гледаме себе си? Когато не си запознат с нещо, нужно ли е да даваш определения. Всичко опира до сензацията, злобата и ненавистта към хора които нито познавате, нито реално знаете какви са и какво правят. Но да - винаги са виновни и трябва на клада да отидат, защото са били задържани и написани по вестниците...Жалки сте
94
0
 
3
 
! Отговори
задача2 преди 11 години
По време на прехода капитанът получава СЪОБЩЕНИЯ( ИНСТРУКЦИИ) колко да чака по пристанищата ако товарът не е готов от Агенцията.КОгато всичко е готово на съотв. пристанище се ТОВАРИ под погледа на граничен контрол и митница, дава се товарителница на капитана,подписва я.КОЙ Е ЧАРТЬОРЪТ?Излиза, ВСИЧКИ СА НЕВИННИ, А КЪДЕ е Чартьорът?Някакси НЕ СЕ СПОМЕНАВА.Имаме Корабособственик- невинен.Уж Руслан ( менинг агент) но не е така - невиненА най-важният- собственикът на товара, скл.договор-го нЯМА
93
0
 
2
 
! Отговори
задача преди 11 години
Х.има 5 тона кока, която трябва да превози от А до Б.Отива и пита собственик на кораб"Колко ще трябва да платя, за да превозя СТОКА ( не уточнява, защото е НЕГОВА грижа).Собственикът като гледа маршрута и теглото на товара, опредвля цената( негова грижа е товарът да стигне от А до Б. Друга агенция ( по поръчка на корабособственика) или ако той менжира екипажи, събира екипажа, дават им се заповеди за определен срок. Капитанът на кораба осигурява навигацията, движението на кораба( машини, механиз
92
2
 
4
 
! Отговори
Габи преди 11 години
Вече започвам сериозно да се съмнявам дали съдиите и престъпниците нямат общ корен в началото на "демократичния" преход, само че едните са облечени в черни тоги и се смятат за наместници на Господ в страната, а другите вършат тежки престъпления, съпроводени с приход на много парични средства и накрая чрез адвокатите двете страни си делят плячката. Сигурен съм,че тези двамата чрез ЕЗА ще бъдат изискани да отговарят за своите прегрешения и тогава същият този СНС ще ги екстрадира без всякакво забавяне или спънки... Ама сега показваме за пореден път,че за милиони няма закони.
91
0
 
1
 
! Отговори
eee преди 11 години
интересно е че задържаха собственика на кораба...и защо търсят собвстеника на кораба,а не фирмата чиято стока е пренасял ? :) че какво го интересува какво има след като са му платили просто да превози нещо... а и как няма да го пуснат кой знае още колко хора от високите етажи на властта са замесени все пак това не са 3 грама ,а 3 тона :)
90
1
 
8
 
! Отговори
ivan-verona-italia преди 11 години
BULGARIA , DARJAVATA NA MAFIOTITE !BULGARIA , DARJAVA KO4INA !BULGARIA , DARJAVA LUDNITSA !
89
1
 
7
 
! Отговори
дидо преди 11 години
Не са виновни собствениците / те са ангелчета / - те морячетата са си возили дози за еднократна употреба .
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ей , шо на гъбаркате бе ***.... да и....!!! НПК е *си книжлето, а 4/5 от хората в мин. на правосъдието и вътрешните работи работи го знаят на изус. Ай ся всеки път Всеки път едни и същи л* хвърлят в медиите.ДА ви пръдна в носа-то друго мога да напрая в тоя коптор!
87
0
 
2
 
! Отговори
cas преди 11 години
aaaaa te i korab ne sa vijdali na jivo samo sa 4yvali ot poznati 4e ima ne6ta deto plyvat v okeana-nali boko)))
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе къде се покри Супермен ? откакто обяви, че всичко знаел и зачезна
85
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако беше 30 тона ,съда можеше и да вземе някакви мерки - например : порицание.Но за такова малко количество като 3 тона........просто не си струва усилието.
84
2
 
18
 
! Отговори
ВУТЕ преди 11 години
МИСЛИМ ДЕКА У СОФИИСКО,ЦЕЛИОТ СЪД Е СПЕЦИАЛИЗИРАН,СПЕЦИАЛНОСТА МУ Е ОПРАВДАВАНЕ НА КРИМИНАЛНИ ТИПОВЕ...
83
0
 
3
 
! Отговори
venci преди 11 години
ami pak se izlojihme...sramota!!!
82
3
 
11
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 11 години
3 ТОНА КОКАИН И НИКОЙ НЕ Е ВИНОВЕН, НЯМА ВИНОВЕН. ХА ПОЗНАЙТЕ-ИЗМИСЛЕНИЯТ ОТ ГЕРБАВАТА ВЪРХУШКА СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД,КОЙТО СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ,КОГО ОБСЛУЖВА.И НАКЪДЕ ВОДИ СЛЕДАТА С КОКАИНА.МНООООГО СКАНДАЛИ С ДРОГА ОТКАКТО ГЕРБ И БОРИСОВ СА НА ВЛАСТ.
81
0
 
6
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Нямам думи и все пак мисля, че съдиите в БГ съда трябва да имат мандат 3 години и след това да се назначават или избират други на тяхно място, а не като сегашните да са на тази длъжност от 10 и повече години.