Цветанов се отказа от имунитета си

Той вече внесе в деловодството на НС заявлението си
21 май 2013 13:04,
127
Цветанов се отказа от имунитета си
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на депутатския си имунитет веднага след първото заседание на 42-рото НС днес. Той е подал заявлението си до председателя на парламента Михаил Миков.

„През последните няколко седмици в публичното пространство се тиражираше, че имунитетът ми като кандидат за народен представител е пречка за образуването на досъдебно производство срещу мен във връзка с анонимния сигнал за “подслушването“, подаден в началото на предизборната кампания в прокуратурата лично от лидера на БСП Сергей Станишев“, пише в документа Цветанов.

На 30 април прокуратурата спря наказателното производство срещу директорите в СДОТО заради имунитета на Цветан Цветанов като кандидат за депутат, след като откри доказателства за злоупотреба със служебно положение към подчинените му.

Още по темата
Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата ще поиска от новото Народното събрание имунитета на Цветан Цветанов. На първата пресконференция на ГЕРБ 4 дни след изборите Цветанов увери, че сам ще даде заявление за сваляне на имунитета си, за да изчисти името си.

„Не очаквам арест“, коментира днес Цветанов, който в последните дни няколко пъти заяви, че очаква всичко, дори и арест след днешната клетва. Той определи свалянето на имунитета си като ангажимент към всички тези български граждани, които са били подведени от “спекулациите“. 

Правя един морален акт, който смятам, че съм задължен да го направя при тези спекулации, които бяха тиражирани през цялото време, заяви още Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ не пропусна да коментира и избора на Михаил Миков за шеф на 42-рото НС, който беше избран от БСП и ДПС, а „Атака“ не се регистрира и свали кворума.

Цветанов определи случилото се като добре режисиран сценарий.  Всичко е предварително уточнено, категоричен бе той. По същия начин сигурно ще бъде избран и следващият кабинет, предположи той, подобно на лидера на партията Бойко Борисов, който предрече кабинет с мълчаливото съгласие на „Атака“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Gemi преди 10 години
До ShopА свидетелите къде ги слагаш ?
106
0
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Вие нали не смятате насериозно, че могат да му повдигнат обвинение за даване на устна заповед :))) Пислайте си колкото искате, но това е смешно, сега не е 1937 г. и не сме в Сталинския СССР. Даже и в Путиновия не сме, не знаете къде се намирате.
105
0
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
От имунитет не се отказваш - принуждават те да го направиш. Прокуратурата те задължава. -------------- Прокуратурата не може да задължи народен представите, бе. Членовете на Парламента стоят по-високо, нали затова сме парламентарна, а не прокурорска република.
104
3
 
4
 
! Отговори
cas преди 10 години
В ЗАТВОРА ДОЛНА МАЗНА ТВАР .
103
2
 
7
 
! Отговори
и от там да не излиз преди 10 години
Цецо да влиза в пандиза - и от там да не излиза!
102
0
 
2
 
! Отговори
ало неграмотните преди 10 години
До радвате ме... Имунитетът на народните представители в България се снема с разрешение на Народното събрание при престъпления от общ характер или при писмено съгласие на народния представител.
101
0
 
2
 
! Отговори
отговор преди 10 години
До Анонименконституцията казва това, а гл прокурор си прави свободни съчинения "Имунитетът на народните представители в България се снема с разрешение на Народното събрание при престъпления от общ характер или при писмено съгласие на народния представител".
100
0
 
1
 
! Отговори
четете конституцията преди 10 години
До Анонименцитирането на тн главен прокурор е лошо - изглежда, че не е в час с конституцията "Имунитетът на народните представители в България се снема с разрешение на Народното събрание при престъпления от общ характер или при писмено съгласие на народния представител".
99
2
 
2
 
! Отговори
иван преди 10 години
Младоженеца да вземе да си вдигне имунитета защото младоженката не вярва на приструвки и лъжи както е свикнал с..гейчо -излъгал народа излъгал партията , много скоро ще му тегли шута.Няма да го търпи , както го търпят червените бабички.
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да кажа на тези, който спекулират!От имунитет не се отказваш - принуждават те да го направиш. Прокуратурата те задължава. Цветанов не толкова честен и добър да го направи доброволно...ако беше така и беше невинен, както той твърди...да се беше отказал преди изборите. Ясно на какво се надяваше! :))))
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gospodin Cvetanov se otpravia kam Centralen Stolicen Zatvor
96
2
 
2
 
! Отговори
До 98 преди 10 години
Какъв линк пък искаш ти бе-не помниш ли че имаше "Комисия Станишев" ,която разследва цялото управление на Станишев.Ако е бил с имунитет как щеше да го разследват.А Масларова я съдиха ако не знаеш,а това ако е с имунитет няма как да стане.Така ,че по-полека
95
3
 
14
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
Крайно време беше Цветанов да се откаже. Заглавието трябваше да гласи: "Цветанов спря да се крие зад имунитета си!"
94
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя защо не е с раирани дрехи
93
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е смешно др.Цветанов.Морален акт е да се откажеш сам от имунитета си когато дружките ти в парламента са над 121 .Сега когато сте само 97 и да си го даваш и да не си го даваш останалите 133 ще ти го свалят.Да беше го направил преди изборите щеше да е друго.Сега е късно
92
8
 
6
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
Що се пенявите?Хората които държат на думите си са пичове ,а не *сти!Кой долен *** е без имунитед?
91
4
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Мафията ще му държи сметка за профуканите пари за избори! В затвора ще му е по уютно и ще има пак постоянна охрана!
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До злодейДай линк кога са се отказали от имунитета си долуцитираните."До DDR-Масларова и Станишев,когато Цоко каза,че си екупил председателството на ПЕС!Изглежда не четеш нищо друго,а сама това с което хвалят ГЕРБ "
89
2
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Браво!Дано в затвора попадне на хубави хора!
88
2
 
14
 
! Отговори
Някаф там преди 10 години
Каквото било с ГЕРБ, било.. Сега ще видим на какъв се насадихме..