Прокуратурата погна четирима за източване на карти

Те действали извън граница, основно в САЩ
21 авг 2013 21:00,
8
Прокуратурата погна четирима за източване на карти
Снимка: архив Булфото

Досъдебно производство срещу четирима, подготвяли източването на банкови сметки от САЩ, Канада и Коста Рика, в образувано в Окръжната прокуратура в Пловдив, съобщиха от обвинението.

В.К. /на 43 г./ от София, А.Л. /на 40 г./ от Сопот, К.Т. /на 39 г./ от София и С.С. /на 40 г./ от Карлово са задържани с постановление от наблюдаващия прокурор за 72 часа.

На четиримата са повдигнати обвинения за това, че в периода от лятото на миналата година до 20 август тази година в съучастие са изготвяли и използвали технически средства за придобиване на информация за съдържанието на скимиращи устройства, като са съхранявали и предоставяли на други лица такава информация.

При извършените претърсвания на жилища и автомобили в четирите града, ползвани от задържаните, са били намерени и иззети множество скимиращи устройства, детайли от такива устройства, флаш памети, магнитни карти, компютърни конфигурации, четци за карти, магнитни глави, листове с пароли, мобилни телефони, СИМ-карти и банкноти с номинал в чужди валути /американски и канадски долари, британски паунди, евро/.

Установено е, че дейността на обвиняемите е била насочена преди всички към източване на банкови сметки в САЩ, Канада и Коста Рика. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заради такива "елементи" визовият режим на БГ със САЩ ще остане още дълго време!
7
0
 
6
 
! Отговори
ТАТО преди 10 години
ТИЯ АКО ГИ ЕКСТРАДИРАТ В САЩ ИМ Е СПУКАНА РАБОТАТА.ПРОКУРАТУРАТА НЕ КАЗВА, НО ЯВНО СИГНАЛА Е ДОШЪЛ ОТ ТАМ.ПОИСКАТ ЛИ ГИ,КАКВИТО СМЕ ЛАКЕИ ЩЕ ИМ ГИ ПОДНЕСЕМ НА ТЕПСИЯ.
6
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Видях сутринта едни да тичат ,ама си помислих ,че бягат за здраве.
5
1
 
7
 
! Отговори
nqkoi_si преди 10 години
Прокуратурата е "лъжливо овчарче"! Те са като малко дете, което за всяко малко по-голямо обвинение пита своя "родител" в лицето на мафио-олигархично-политическите кръгове: "Тоя от наш'те ли е?", и онези като скръцнат със зъби и дебеличката цацарска торба с лай*на се пос*ира още повече. Преди Цвъчкан му диктуваше, сега директно Ге*я и До****
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I всеки краде кой лев.кой хиляди. други милиони и като хванат някой всички се радват и злобеят
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"погнали"??Вие добре ли сте с главите?Какви досъдебни производства като няма престъпление бе ***?Тези в у ПоУдиФ съвсем изпушиха(то не че някога са били добре).Я арестувайте някой че е минал на червено в Кения и баба Кадъна от село К..ур ви се е обадила за това.
2
9
 
15
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Условна? Дали случайно си чувал в Щатите как съдят? предадат ли ги на правосъдието на САЩ смятай, че живота им е свършил. Червенкова затова прави митинги, за да откопчи екстрадицията. Някой си Ваньо от Варна и той като нея се опитва да се отърве. А дано, ама надали.
1
4
 
12
 
! Отговори
www преди 10 години
И КАТО ГИ ПОГНА КАКВО ?? - ПО КОЛКО ЩЕ Е УСЛОВНАТА...