Цветанов с трето обвинение, започвал да свиква

"Невинен съм, целят дискредитация и политическа репресия"
Обновена: 22 ное 2013 11:44 | 22 ное 2013 10:08, Веселина Йорданова
80
Цветанов с трето обвинение, започвал да свиква
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Ново обвинение е повдигнато на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов - този път, че е разпоредил изплащането на 50 000 лева на бившия антимафиот Орлин Тодоров, докато той е бил в ареста на Ловешкия затвор.

Цветанов беше в Столичното следствие с адвоката си Менко Менков.  

Още по темата
Това е третото обвинение срещу бившия МВР шеф от началото на депутатския му мандат. Цветанов е разследван за незаконното подслушване в МВР и е подсъдим за възпрепятстване на правосъдието.

"Вече започваш да свикваш", така Цветанов отговори на излизане от следствието на въпрос как приема обвинението. "Първото, второто, сега  третото. Доколкото знам, планът е минимум четири".

Зам.-председателят на ГЕРБ смята, че целта на този план е "дискредитация и политическа репресия", но не коментира кой стои зад него.

Попитан смята ли да се оттегли от политиката, Цветанов отсече:  "Аз съм невинен. Смятам, че прокуратурата трябва да докаже всичко, за което ме обвинява".

Адвокатът му Менко Менков заяви, че обвиненията срещу бившия министър произхождат от досъдебно производство, образувано срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров. По думите на Менков прокуратурата разследва друга материя, от която обаче се вадят обстоятелства, за да се повдигнат обвинения на Цветанов, за да се упражни репресия.

Адвокатът посочи, че ще заведе дело в Съда по правата на човека в Страсбург, защото има тежко нарушение на презумпцията за невиновност на Цветанов. Менков заяви, че още в предизборната кампания по анонимен сигнал е образувано досъдебно производство и прокуратурата публично е обвинила Цветанов за незаконно подслушване, преди да му бъде повдигнато обвинение и да са приключили парламентарните избори. Адвокатът каза, че такова обвинение до момента не е повдигнато.

Главният прокурор поиска и за трети път получи имунитета на Цветан Цветанов, след като в рамките на разследването срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров излязоха документи за неправомерно платени 50 000 лв. Парите са отишли у подсъдимия за участие в организирана престъпна група бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Както Dnes.bg писа, в нарушение на закона, като министър на вътрешните работи, Цветанов е разпоредил на Тодоров да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора в Ловеч.

По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането си от МВР.

Цветанов беше призован в следствието в 8:30 ч. От 10 ч. той е привикан и във Военно-окръжната прокуратура като свидетел по делото за полетите на кабинета "Борисов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
The king преди 10 години
Цветанов с трето обвинение, започвал да свиква- като станат над 10 със сигурност ще свикне!
72
1
 
2
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Надявам се това преследване към Цветанов да престане! Всичко е с политическа намеса - Червена! Ясно е!
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПФУ НЕ ИМ ПИСНА ПЪК НА ТЕЗИ КОМУНИСТИ ДА СИ НАМИРАТ НЕУДОБНИ ЗА ТЯХ ХОРА. РАЗСИПАХА ГИ ГЕРБ.РАДВАМ СЕ, ЧЕ ПОНЕ БОЙКО И ЦВЕТАНОВ ИМ НАТРИВАТ НБОСОВЕТЕ
70
1
 
2
 
! Отговори
Нора преди 10 години
Айде и Станишката и Бисеров, Местан и Доган, барабар с Делянчо и те на съд да ходят. Смешници! Взривиха цялата държава с действията и назначенията си. Сега с Цветанов се занимават.
69
5
 
2
 
! Отговори
Фати преди 10 години
Предвид факта, че комунистите са царе на черния пиар е нормално да очаква още едно обвинение. Все пак те се опитват по всевъзможен начин да очернят Цветанов и Борисов.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да осъдим Цветанов, Бойко-***, но Чез-електро, ЕВН, Веолиа, "Американските" Тецове Марица Изток - те да не се пипат, те са светини.
67
2
 
10
 
! Отговори
Ico преди 10 години
До don_toni1979Кой е невинен? Цвък? Ахахаха направо ме разби! Такъв наглец не беше се намърдвал в МВР, а там е пълно с такива.
66
1
 
10
 
! Отговори
Горнооряховец преди 10 години
Така, така Цветанов, то така и със секса в затвора се свиква. Първия път боли много, после по-малко, а след третия път почва да ти харесва.
65
9
 
3
 
! Отговори
don_toni1979 преди 10 години
няма ли да спрат с тия измислици само обвиняват невинен човек цяла България знае че Цветанов е невинен тия *** от БСП И ДПС само са глупости се занимават вместо да помислят по исканията на студентите да дават ОСТАКА и всичко ще се управи
64
4
 
2
 
! Отговори
didispasova преди 10 години
Ами комунистите не видяха ли че техните глупости не минават...
63
1
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Малко му е , на него, и на Бисеров, и цялата *** в този парламент, но да има резултат. Една мажоритарна система за избори на депутати и 95% от тях няма да са там.
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо уважаемата прокуратура мълчи за другаря СЪРГЕЙ, след изпратеното писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор??? Защо прокуратурата мълчи относно това как другаря Станишев без един ден трудов стаж до преди 7 години стана милионер??? Защо отново се замълча за бюлетините от Костинброд и няма повдигнато обвинение за манипулация от страна на пчеличката Мая? Явно е, че много крадци от управляващата партия ДПС и нейния сателит БСП се страхуват истината да излезе на яве.
61
6
 
3
 
! Отговори
оня преди 10 години
Жалки платени Комунистически драскачи-Прозрачни сте като медузи.Що не пишете нищо за Христо Бисеров? Ъ?
60
8
 
6
 
! Отговори
mihaela85 преди 10 години
Толкова ги е страх да не се върне Цветанов на предишния си пост и да разкрие всичките им далаверки,че всячески се опитват да го премахнат от пътя си,но в опитите си не осъзнават колко жалки и дори смешни обвинения повдигат
59
6
 
6
 
! Отговори
Стефи преди 10 години
Цацаров показа каква продажна душа е! Най-послушния хрантутник на бСП и ДПС!..
58
6
 
5
 
! Отговори
ив! преди 10 години
Нямат доказателства.... луд умора няма както казват по-долу....
57
4
 
12
 
! Отговори
youngman136 преди 10 години
Да се надяваме скоро да свикне и с новата килия!
56
9
 
6
 
! Отговори
маги преди 10 години
Единственото, което ще постигнат тези турско - червени манипулации е да разбият психиката на един човек. Целта на обвиненията е една - да се отклони вниманието, от всичко, което ги заплашва
55
4
 
10
 
! Отговори
гост преди 10 години
Докато такива *** са на свобода ще е ясно посланието -КРАДЕШ в ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ И НЯМАШ ПРОБЛЕМИ.
54
3
 
11
 
! Отговори
студент преди 10 години
Ама дека са тея РАНОБУДНЯЦИТЕ .. що не го чекат мафиота!!!!!.. Или тоя им е представителя на НОВИЯ МОРАЛ!!!!!