Цветанов: Бащата на съдията ми беше приятел! Синът отрича

Няма да има втори отвод на съдия по делото срещу ексминистъра
Обновена: 24 яну 2014 14:55 | 24 яну 2014 11:16, Веселина Йорданова
106
Цветанов: Бащата на съдията ми беше приятел! Синът отрича
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Приятел ли е бил ексвътрешният министър Цветан Цветанов с бащата на съдията по делото на настоящия депутат или не? Този въпрос излезе на дневен ред в началото на днешното заседание на съда.

Делото за трите "Не"-та, които Цветанов сложил под разрешено от съдия искане за прилагане на специални разузнавателни средства по отношение на съдения за рекет и изнудване бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, е първото, достигнало до съд.

Процесът се гледа от втори съдия след отвода на Димитрина Ангелова, обвързана от печатни издания в интимна връзка с адвоката на Цветанов Менко Менков. Преди няколко дни обаче излезе нова интрига - за старо познанство на бившия вътрешен министър с бащата на настоящия съдия Тони Гетов.

Още по темата
Пред журналисти Цветанов потвърди информацията, че се е познавал с бащата на Гетов и заяви, че съдията е този, който ще прецени дали да си направи отвод. Депутатът каза, че бил добър приятел с Петко Гетов, който вече е покойник, но не направил връзката със съдията по делото му. Бившият МВР шеф обясни, че бащата споменавал сина си като адвокат.

Адвокатът на ексминистъра Менко Менков пък заяви, че съдията е длъжен сам да си направи отвод, ако има съмнения за безпристрастността. Менков поиска това с мотива, че съставът на съда не може да осигури безпристрастен и справедлив процес.

Самият Гетов обаче беше категоричен, че няма да си направи отвод.

"За първи път видях Цветанов на 28 ноември 2013 г. Публикациите в медиите са внушения за приятелство. Баща ми не е бил приятел с Цветанов“, отсече той. Съдията заяви, че освен внушения, има и откровена лъжа, че бившият министър изпитвал „топли чувства към семейството след смъртта на Петко Гетов“.

Тони Гетов обясни, че ако си направи отвод, това означава, че е в зависимост от поръчителя на статията.

Гетов уточни, че не знае дали баща му е участвал във фирма, която през периода 1998-1999 година е извършвала строителни дейности в имот на Цветан Цветанов. По време на заседанието стана ясно, че договорът за ремонт е от 1 август 2006 г., а бащата на съдията е починал през май 2003 г.

В крайна сметка съдът не уважи искането на адвоката на Цветан Цветанов за отвод на съдия Тони Гетов. Решението е окончателно. Прокуратурата не е искала отвод на председателя на съдебния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
3
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
НАГЛЕЦ....ЛЪЖЕЦ...... по НАГЪЛ човек не съм виждал
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и да е бил,когато ГЕРБ бяха на власт,а сега да е приятел на друг.Така е,трябва да подбираме приятелите си и никога да не забравяме,че те могат да бъдат бъдещите ни неприятели.
90
1
 
9
 
! Отговори
Скърбящ за БГ преди 10 години
Вече няма такава държава. Ридая!
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ай райето и у кауша.....най-накрая ;)
88
1
 
10
 
! Отговори
НОВИЯ МОРАЛ!!!!! преди 10 години
Ама дека са тея РАНОБУДНЯЦИТЕ ..... що не го чекат мафиота, що не викат УСТАВКА!!!!! ..... Или тоя им е представителя на НОВИЯ МОРАЛ!!!!!
87
3
 
12
 
! Отговори
Марийка преди 10 години
Какъв красавец на какъв фон,истински бон-Бон.Случи той на богата тъща,та всяка вечер е в различна къща!
86
3
 
15
 
! Отговори
Кураж цецко преди 10 години
Днес е "Хубав ден за българската демокрация"......Днеска Цецо, утре Боци .... нека има радост за народа! Кураж цецко, дано в затвора попаднеш на хора! Дано са нежни с теб!
85
0
 
6
 
! Отговори
___ преди 10 години
Exaaa.
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
театър на абсурда...
83
1
 
14
 
! Отговори
АЗ ИМАМ СЪМНЕНИЯ преди 10 години
ЧЕ ЦЕЦО СЛЕД КАТО МУ Е СВЪРШЕНА УСЛУГАТА НЕ СИ Е ПЛАТИЛ И СЕГА СЕ ОПИТВА ДА ИЗБЯГА ОТ СИНА ИЗАТОВА ГИ ДРЪНКА ТИЯ РАБОТИ.. ЦЕЦО, ЦЕЦО КАКТО СЕ КАЗВАШЕ В ОНЯ ВИЦ ОТ КАЛИНКА НА КАЛИНКА ТА НА ГОРСКИЯТ НА ФАСА..
82
2
 
9
 
! Отговори
Батман преди 10 години
1 811 753 700 лв. външен заем е взело правителството на ГЕРБ през 2012 г. Това се казва в одитен доклад на Сметната палата за изпълнението на държавния бюджет за2012 г. Констатациите на одиторите напълно опровергават сегашната теза на опозицията в лицето на партията на Бойко Борисов, че нямат вина за непрекъснатото увеличение на кредитното бреме на България. През последните 6 месеца, ГЕРБ гради пропагандните си тези за заробването на България от БСП и ДПС заради взетия 1 милиард заем
81
3
 
15
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Вчера четох на децата за Буратино с дългия нос....... все си мислех за Цецко .
80
3
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Евтини селски и адвокатски котешки каваци. Цецо, цецооо, отърване няма ! Поне да беше проверил баща му жив ли е или починал, а не само как се казва. Уж бая ченге го раздаваше, язък, че 4 години яде НАРОДНА пара !
79
2
 
8
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До Граовец 88А за мен е очевидно, че си платен драскач, който се чуди какво да си изсмуче от пръстите.
78
18
 
7
 
! Отговори
Граовец преди 10 години
За мен е очевидно че организираната престъпност държи на власт това правителство. Прокурора Цацаров е зависим от тях, а може би един от тях.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kak vi zvu4i izraza "mi be6e priatel""
76
8
 
43
 
! Отговори
В десетката! преди 10 години
Човек, който обвини съдиите и цялата съдебна система, че обслужва организираната престъпност, без да може да аргументира това, човек, който от трибуната набеди български лекари за убийци и се оказа, че няма основание за това, човек, които клевети безобразно страната си в чужбина...
75
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Менко менков е "по заслуги" адвокат на Цвъки: и двамата са завършили Симеоново по соц време,а Менко винаги е бил адвокат на СИК.
74
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Положителното от последните 5-6 години политически живот е, че се научихме да различаваме политиците от Държавниците... - които за съжаление са само двама в държавата...
73
2
 
39
 
! Отговори
Кондомис преди 10 години
На Цуцко май ще му правят голяма мамба.