Сидеров отива на съд за скандала на летище Варна

Прокуратурата внесе обвинителния акт в Софийски градски съд
9 апр 2014 14:52, Анисия Иванова
116
Сидеров отива на съд за скандала на летище Варна
Волен Сидеров. Снимка, архив, Булфото

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна, съобщиха от Прокуратурата.

Лидерът на „Атака“ е обвинен в хулиганство и на нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Прокуратурата започна разследване срещу националиста, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите, както и с униформен полицай на летището. Няколко дни след инцидента главният прокурор внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета му. На 22 януари Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

Още по темата
В изявлението на прокуратурата се казва, че Сидеров е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта.

Оттам посочват, че „с хулиганското си поведение Сидеров предизвикал скандал и отправил обидни реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие. При извозване на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е извършил горепосочените действия, като е предизвикал скандал с Димитър Бахнев. Крещял му е, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари. В зоната на летищния терминал и на паркинга на Летище-Варна Сидеров е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията. Деянието е било придружено със съпротива срещу орган на властта – Милен Кателиев и Недко Недев (служители към 03 РУП-Варна), които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред".

Сидеров е обвинен и за това че на 6 януари на Летище-Варна причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
Време е тоя полицай да си признае истината, а не да се скатава, защото от ГРОБ са му платили.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България няма врагове защото самите българи се дърпат един друг надолу.
92
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 102Той никога няма да стане нито министър, нито президент празноглавецо,спрете с тази параноя.
91
4
 
2
 
! Отговори
БГ преди 10 години
До До 102ХМ НЕВЕЖЕСТВО ХАХАХА!ТО И ТОВА САМО ОСТАВА ДА ПАЗИ БОГ,НО НА ТОЯ МАЛКО ВЛАСТ ДА СЕ ДАДЕ И СЕ ВЗИМА ЗА НЕДОСЕГАЕМ! МИ ТО ДЕЛАТА ГОВОРЯТ ТОЙ ВСЕ ПАК Е В НЯКАКВА КОМИСИЙКА,КОЯТО МАЙ ПОАГАЗВА,ЩОТО И НЕГОВИТЕ ПАРИ И СКЪПИ ВОАЯЖИ НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ СА!И ТАЗИ ВЛАСТ,КОЯТО ИМА НЕ Е НИКАК МАЛКО,ЗА ДА ПОКАЖЕ,ЧЕ НЕ ИСКА НОВИНИ НА ТУРСКИ КАКВО НАПРАВИ!ТО ЛЕСНО НА ДУМИ ДА СЕ ХВАЩАТ ШАРАНИ,АМА НА ДЕЛА,НА ДЕЛА?
90
5
 
5
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Какъв политик е Болен, не е казано, че като си в Париж трябва да се пие и е..бе,там е Лувъра и други забележителности, не е казано че в Брюксел трябва да се напиваш безпаметно и да замерваш сервитьорите,не е казано че в самолета трябва да се забравят добрите обноски и да се караш и удряш другите пътници,не е казано че по улиците всички са *** и предатели,те са в редовете на Атака и техните водачи.Вечна ви памет.
89
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Истината е че Сидеров не е прав ....не трябва заплатите да доближават дори европейските ! Българина трябва да живее на ръба инак ще му се вдигне самочувствието , а това не е нужно . Когато живее на прага на бедността от недоимък ще си мълчи и ще преглъща това което му се казва ! Не ми е ясно защо Сидеров иска такива промени след като до сега всичко в политиката си е наред ...!? а хората си живеят чат пат ....хляб и сол като има ...екстра !
88
2
 
4
 
! Отговори
До 102 преди 10 години
Невежество ! Кога Сидеров е бил министър ? Кога е бил президент ? Кога е бил на власт ? ......ти маи си от ония които викат УРА на 300 лв на месец
87
3
 
3
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
Не маже в днешно време да има партия на неуравновесени хора с изтрещял водач.Не може да не се носи отговорност за действията си и да се криеш зад депутатската карта,не може да вървиш като късогледа *** и да проклинаш хората,не може всичко това ,ако искаме да сме нормална държава.Държава на 1300 год,но забравила корените и народа,с управници мислещи само за охолство и разкош,без да се замислиш за тези които живеят тук и са българи.
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяко чудо за 3 дни. Накрая пак няма да е затворен в една килия с 15 *** братя.
85
1
 
1
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
,,КОГА"
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До САШТКой го прави по рзпореждане на Бойко?И как се прави по разпореждане на бойко?Бойко ли му разпореди да бесне ЧАС И ПОЛОВИНА в самоелта и летището.Ако е толкова ***, че влиза в такива капани какво ми го хвалиш.
83
4
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
До МартинТИПИЧНО ЗА АТАКИСТИТЕ ДРУГИТЕ ВИНОВНИ,СИПЯТ РУГАТНИ,ЦИНИЗМИ,ДЪРЖАТ СЕ НАГЛО И АРОГАНТНО! АБЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ СИДЕРОВ ЗА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ДАЖЕ ОСВЕН,ЧЕ СЕ ГРИЖИ ЗА СВОЯТА СИ ИЗГОДА,ПОЧИВКИ КАКВО ОСВЕН ГОЛИ ПОПУЛЛИСТКИ ПРИКАЗКИ,ВЖИВЯВАЙКИ СЕ НА ДИКТАТОР С ИЗПЪНАТА НАГОРЕ РЪКА,ПОДРЪЖАВАЙКИ НА ХИТЛЕР!
82
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изтрещяло от злоба и комплекси перхидролно джудже с лошо пиянство.Аз по-човеконенавистен политик не познавам.Всяка дума му е изпъленна с дълбоко презрение и омраза към българите.Аз от него добра дума за някого не съм чул.Освен за вожда мутра на най-мутренската държава в света.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До САШТДа да знае се ,че на вас всички са виновни,добра тактика ,но прозрачна.Друг е виновен за всичките зулуми на този психар,за показното му поведение в чужбина и тук с антураж от дупелизци.Всички са виновни ,но не и той ,великия психопат Болен
80
5
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Чета коментари и не мога да проумея ...какво Сидеров е виновен че сте овце и гласувате за герб бсп и дпс не ми е ясно ? Забравихте бърже Симеон (горския) какво стори като беше на власт ...забравихте и Костов (привата) Доган и него забравихте ....ЯДЕТЕ ИМИТИРАЩИ ПРОДУКТИ ЗАЩОТО НЯМАТЕ ПАРИ ЗА ИСТИНСКИ МЕСА , КАШКАВАЛ И Т.Н. а лаете че "Сидеров пръдна "
79
5
 
8
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Какво е свършил за шест години Болен в политиката, нищо едно голямо нищо,само скандали и простотия, но какъвто лидера такава е и партията.Слаба,проста и злобна къ успехите на другите,затова сега припява на БСП и ДПС ,защото никога повече няма да види парламента от вътре.Жалък предател и психопат е Болен
78
7
 
4
 
! Отговори
САШТ преди 10 години
Едно е да обвиняваш, друго е да се докаже от Съдът ! А обвинението го правят/сега-преди изборите/ по разпореждане на ББ , за да се омаскари АТАКА ! А след няколко месеца ще излезе решението..., а ако има предсрочни избори --- ще дойде тъкмо на време. Тоест-грешен ход на ББ !
77
6
 
6
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
До МРАВКАДори закъсня много прокуратурата , този психопат не трябва да е в политиката , а в психиатрията,там ще има голям електорат.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БългаринАхаха :)Стига бе човек.
75
5
 
3
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Хем му е ред ,хем му се пада да ходи в затвора,политик които не зачита законите в България ,не е за парламента.