Цацаров: Май в протестите участват едни и същи с пари от едно място

Обвинител №1 се ядоса: Бавят проверки по сигнали за корупция на кметове
Обновена: 10 апр 2014 14:12 | 10 апр 2014 13:16, Веселина Йорданова
50
Цацаров: Май в протестите участват едни и същи с пари от едно място
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото

Зачестили сигналите, пратени от парламентарни комисии в прокуратурата. Главният прокурор Сотир Цацаров коментира случващото се с думите, че ако всички твърдения от последните дни се окажат верни, ще излезе, че „протестът и контрапротестът са с едни и същи участници и финансирани от едни и същи лица“.

Цацаров заяви, че не е редно появяването на Бисер Миланов-Петното с белезници пред парламентарната комисия, която го изслуша. В края на март Миланов беше доведен в сградата на парламента в бившия Партиен дом под конвой и с белезници. „Аз затворите и арестите не ги управлявам в тази страна – изпратих писмото на парламентарната комисия за изпращането на Миланов там до Главна дирекция „Охрана”. Според мен това не е нормално, даже не е редно”, коментира случая главният прокурор.

Още по темата
Цацаров заяви, че за действията на Миланов прокуратурата вече се е сезирала. „Прокуратурата първа каза, че няма да търпи подобни прояви по улиците на столицата както са обяснени с определени политически мотиви или упражняване на граждански права”, каза обвинител №1.

Прокуратурата вече повдигна три обвинения срещу Петното – за закана за убийство, за помагачество и съучастничество в подбуждане към расова омраза и за непристойни действия. Във връзка с последното, според магистратите на 13 януари в София на ул."Луи Айер" Миланов е отскубнал от ръката на телевизионен оператор часовник и е обиждал репортерката Мария Цънцарова.

Главният прокурор съобщи, че в момента се извършва преглед на всички висящи дела, които са образувани за корупционни престъпления във всички окръжни прокуратури в страната.

По думите му има сигнали за корупционни практики на "крупни фигури от местен мащаб" - кметове на общини, особено морски общини, по които не е назначена проверка 7 месеца.

"Обясненията са бездействие – на прокурорите и не само на прокурорите", отсече Цацаров.

Той уточни, че не казва, че сигналите са достоверни, но те подлежат на проверка.

„Само че тази проверка трябва да бъде направена. Не може да имаме сигнал за корупционни действия, да кажем на кмет на община, сигналът да е влязъл в съответната прокуратура и в продължение на 7 месеца по него да няма реакция - образувана проверка или образувано производство“, коментира Цацаров, който обеща до края на месеца да даде пълни данни дори за длъжностите на лицата, спрямо които има образувани такива производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
31
 
! Отговори
Пари преди 10 години
Протестите се организират от жените в България, за да отвличат вниманието ви с разни скандали, основният проблем на България е циганизирането и то се подкрепя и от бели хора, това е страшното, много хора са с чип в мозъка поради липсата на мозък ,контролът се осъществява от жените ,но е трудно да се докаже, все пак не е невъзможно, нещата стоят много елементарно и мъжете трябва да решат този проблем , подиграват ви се с *** физиономии, така отглеждат и децата ви и така правят циркове в общество
38
1
 
32
 
! Отговори
homich преди 10 години
Цацаров ни кара да гадаем.нищо от казаното не се разбира.Да беше назовал име или партия!
37
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И парите ги осигуриха тези,които желаеха някой да се откаже от Потока и да пусне през България ей така за без нищо американския Набуко.По-добре България да спечели минимума от Потока,от колкото да не получава и трохи от Набуко.Ридайте ***,вие и Вашия Боко загубихте!
36
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отивай да се учиш да броиш. Още не си преброил бюлетините.
35
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е те са същите които те лансираха и охраниха и теб - масончетата, които са плъзнали във всички партии и са слели власт и организирана престъпност - мафия!
34
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 21 А 28 годишния продавач от пазара в Димитровград (въпреки че е с хамериканска диплома, която обаче за специалност, дето я няма в университета от които е издадена) - станал зам.министър и после министър на енергетиката по времето на ГЕРБ - какъв експерт е? А Митко-каратиста какъв "експерт" беше че стана представител на държавата в ЧЕЗ? а?
33
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 29Моля уточнявай се кой е бита карта. Комунисти БСП, комунисти ГЕРБ, комунисти от други партии
32
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо Цацаров досега не е вкарал в затвора Станишев при положение, че той доказано присвои над 850 000 евро от българите по аферата Хохегер. Въпросният лобист беше осъден над 2 г. затвор в Австрия.
31
3
 
37
 
! Отговори
Успеха преди 10 години
До 32 Финансовия успех на Русия се дължи само на високата цена на суровите материали, които те изнасят. Цената на нефта се задържа дълго време над 100 долара , а това значи изключително много долари за руснаците. Преди 14-15 години , нефта беше 10 дол= пълна мизерия в тази страна.Сега могат да си купят всичко и да произвеждат повече оръжия, У нас не се купуват руски перални или леки коли , защо ли? Добре поддържани градове в държава, където няма нефт- Швейцария, Япония, Люксембург, Франция
30
11
 
33
 
! Отговори
ГЕРБер преди 10 години
До червен тролМладеж,аз ти говоря само за вечерта че си докарвам по 60 лв. за няколко часа платени от централата на нашата могъща партия Герб. А иначе от 10 сутринта до 16 часа следобяд преди да тръгна за протеста си докарвам още 200 лв. средно като задачата ми е да пиша по всички форуми и новинарски сайтове че трябва да се върне лидера ни Бойко на власт,че трябва да се строят магистрали и политиката на замразяване на доходите е правилна. Разбира се не се напрягам много,само копирам и това е
29
3
 
35
 
! Отговори
червен трол преди 10 години
До ГЕРБераз заработвам на позитано ела и ти изпълняваш 1 опорна точка по 10 пъти в различни сайтове ето ти 100 лв. за по малко от час
28
3
 
33
 
! Отговори
ай сиктир преди 10 години
До ПОЛИТИЦИ БГтаеми заминавай за москва какво правиш тук
27
9
 
36
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 10 години
САМО БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ ГОВОРЯТ ЗА КОМУНИСТИ,ТОВА ЧЕ ХАРЕСВАМ РУСИЯ НЕ МЕ ПРАВИ КОМУНИСТ,ДА АЗ БИХ ЖИВЯЛ ТАМ С РАДОСТ,ХОДИЛИ ЛИ СТЕ СКОРО ВЪВ МОСКВА ? ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ Е,УСПЕХ РУСИЯ,БЪЛГАРИТЕ СА СЪС ТЕБ,МРАЗЯ САЩ И ЕС
26
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАСОООООН,ЩЕ ПОВЪРНА,ЧЛЕН НА ТАЙНО ОБЩЕСТВО
25
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 22Никакъв експерт не е и го слагат по партийна линия. Ама ти кажи какъв експерт беше Валентин Николов, който преди да стане член на ГЕРБ продаваше банички, а след това стана шеф на АЕЦ - ядрена централа. Всички сте един дол дренки.
24
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БИТА КАРТА СТЕ комунисти
23
3
 
42
 
! Отговори
до 28 преди 10 години
Може би, защото сегашните на Пеевски са супер кадърни...като почнеш от Орешарски, та стигнеш до гениалната спортна министърка...
22
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно е ясно. В България никога не е имало по-големи некадърници от ГЕРБ и то във всички сфери. Само като му видите бившите министри на Бойко, не до смях, ами до сълзи от смях може да се стигне. Изключително вреден за политиката и за България е този човек и повече никога не трябва да се допуска във властта.
21
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цАЦАРАВ НЕ СИ ТРУДЕН ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ В КОЯ ПАРТИЯ ЧЛЕНУВАШ ??????????
20
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-големият защитник на мафията е този ***, дано да му се върне тъпкано!!!!!