Цацаров опроверга: Атентаторът от Бургас не е алжирец

Все още не е ясно дали ще има обвинения срещу Борисов за "Авиоотряд 28"
Обновена: 10 апр 2014 11:41 | 10 апр 2014 11:33, Анисия Иванова
22
Цацаров опроверга: Атентаторът от Бургас не е алжирец
Сотир Цацаров. Архив: Булфото

Информацията, че атентаторът в Сарафово е от алжирски произход не отговаря на действителността, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. "На този етап не можем да кажем каквото и да е било не защото не го знаем, а просто защото работим и всяка дума може да е грешно изтълкувана или използвана за други цели“, уточни главният прокурор.

В началото на април Цацаров заяви, че е установена самоличността и националността на атентатора на летище "Бургас" и уточни, че няма данни за участие на българи в него. Впоследствие в медиите се появи информация, че загиналият терорист на летището бил алжирец. По този повод вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че е установена самоличността на атентатора от летище Сарафово и в момента се събирали допълнителни доказателства. Той потвърди, че следата за атентата водела към Ливан.

Още по темата
По думите на главния прокурор днес всички информации, излезели досега, не са кой знае колко близо до истината.

Цацаров обясни, че интересите на разследването на този етап не могат да позволят както разкриване на повече факти, така и потвърждаване или отричане.

Главният прокурор заяви още, че скоро ще приключи разследването за използваните летателни средства на армията, като финалът на производството ще е подобен на този за "Авиоотряд 28".

Преди дни СГП обвини за нерегламентирани полети бившия началник на "Авиоотряд 28" Пенчо Пенчев.
За това дали ще има обвинения срещу бившия премиер Бойко Борисов, Цацаров каза, че това ще се реши в хода на разследването.

Скандалът с "Авиоотряд 28" избухна през август 2012 година, след като стана ясно, че правителственият самолет е превозвал футболния отбор "Витоша Бистрица", в които игра бившият премиер Бойко Борисов, за мач с "Чавдар Етрополе" на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

На въпрос дали в проверката е важна фигура бившия министър-председател, обвинител номер едно попита „Според вас не е ли? Естествено, че е важна фигура".

Проучва се не само кой е нарушавал действащите регламенти, а и кой е изисквал извършването на тези нарушения, посочи главният прокурор. За да използваш такси и да не го платиш, първо трябва да го поръчаш, бяха още думите на Сотир Цацаров.

От доклада на Сметната палата се разбра, че Бойко Борисов е разрешавал лично голяма част от тези полети. Одитната институция тогава обяви, че не е открила данни за престъпления, а само за закононарушения.

По повод тази проверка и нейните изводи Цацаров отговори, че от създаването си Сметната палата е орган, който извършва финансови одити. Тя не е била и никога няма да бъде органът, който казва – има или няма престъпления, обасни той.

"Докладът на Сметната плата се ползва в досъдебното производство като доклад, което улеснява нашата работа по съдебните доказателства. Ако някой си мисли, че финалният извод на Сметната палата обвърза прокуратурата – объркал се е", уточни главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Трябва да си много наивен, за да вярваш на тези некадърници!Просто не знаят, кой е извършителя и се правят на интересни. В нормална държава, защо трябва да крият един престъпник?Обикновено не чета подобни глупости, но този път...
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СИгурно ли е че е имало жертви? Някой видял ли е да ги качват в линейки, кръв, парчета от ръце, крака? Или само пушеци, взрив и струпване на полиция?
16
0
 
0
 
! Отговори
Qui bono? преди 10 години
Българин не е терориста, алжирец също не е, остава да е израелец. Или аз нещо бъркам? Qui bono?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние живеем в *** мръсен виц!
14
1
 
0
 
! Отговори
ze pequeno преди 10 години
не е алжирец израелец е. а жертви дали и колко е имало можем само да гадаем защото след два часа ги бяха откарали към израел вече.
13
1
 
4
 
! Отговори
s преди 10 години
Не е много ясно. И децата знаят, че е евреин. Като цяло - зле скалъпена операция на Мосад. За хей *** само е почти неясно.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мечето Ръкспин
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
айдеее тия ептем объркаха нещата.аз ще ви кажа,атентатора е марсианец.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Naprotiv vsichko se znae,drug e vaprosat che istinata nikoga nqma da izleze naqve. Nakraq shte se izleze s nqkakva oficialna versiq v koqto nqma i doza istina i ne se znae v chiq polza e
9
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Прокурор, прокурор, ама "цаца".Ей туй дребно същество са хванали в мрежата си кукловодите, но го представиха за кит!
8
0
 
5
 
! Отговори
Лисан преди 10 години
И от Соломоновите острови не е.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да го спират разследването, целта не беше постигната, Иран не беше обвинен в атентат на територията на ЕС, както им се искаше на израелците и ЕС не беше въвлечен в болните планове на Нетаняху за военна инвазия в Иран. МОСАД може да се извини на семействата на загиналите, затова че ги е похабил за целите си и случая е приключен.
6
3
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 10 години
Защо не го спрат това разследване , така или иначе нищо не правят по него . Прокуратурата има по скоро медийни функции отколкото правораздаващи и разследващи .....
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все повече се убеждавам, че не знаят абсолютно нищо.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дебелата Цаца рече и отсече.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А е Марсиянец.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бенджамин Нетаняху не звучи като алжирско име
1
6
 
8
 
! Отговори
Ама разбира се преди 10 години
Темата с Борисов, ще се търкаля поне до изборите през май --ТАКИВА СА ОПОРНИТЕ ТОЧКИТОВА Е СПУСНАТО ДО ЦАЦАРАТУРАТА КАТО ОПОРНИ ТОЧКИ.