Отмениха психоекспертизата за майката на Петко Петков

Съдът: Липсват мотиви за необходимостта от назначаването й
Обновена: 11 апр 2014 16:21 | 11 апр 2014 16:21, Анисия Иванова
27
Отмениха психоекспертизата за майката на Петко Петков
Стефанка Савова. Снимка, архив Булфото

Състав на Окръжния съд във Велико Търново отмени назначената тройна психиатрична експертиза на Стефанка Савова, майка на стрелеца от Лясковец Петко Петков, съобщиха от Съдебната палата. Делото е образувано по жалба на майката на стрелеца.

Експертизата беше назначена от Районния съд в Горна Оряховица в началото на април по искане на Районната прокуратура с цел настаняване на 76-годишната жена в специализирано психиатрично заведение.

Делото срещу нея беше заведено, след като на 14 март т.г. синът й Петко Петков стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахи, с които от две години тормозел децата от близкото училище.

Още по темата
Тогава Савов се барикадира в дома си в Лясковец, уби един от спецполицаите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие, и рани други трима. След събитията майка му заяви, че не обвинява сина си, както и че той не е имал нужда от лекарска помощ.

Според позицията на Великотърновския съд днес решението за експертизата е незаконосъобразно, тъй като липсват мотиви за необходимостта от назначаването й.

В решението на съда е посочено, че е налице нарушаване на правата на една от страните.

Делото ще бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на Районния съд в Горна Оряховица. Решението на Окръжния съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
съвестен гражданин преди 9 години
Господа днес власт имащи. Искам да подам своевременно сигнал зя един луд български народ който пък за разлика от Лясковския ви случай не иска да се прибере от ВАШЕ ЧУДО по домовете си и крещи почти година вече - ОСТАВКА. Но май този път вие се правите на луди. И, ако мислите да ни вкатвате един по един в Курило - няма да стане. Много сме. Но виж в Курило за вас по-ще се намери място.
20
1
 
4
 
! Отговори
rustam преди 10 години
Свобода за петко петков и ИСТИНА И ПАК ИСТИНА СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ И ЧЕНГЕТА БАНДЮГИ ПЪРВИ Е БИЛ ПРОСТРЕЛЯН ПЕТКОВ И ТОГАВА РАНЕН Е ЗАПОЧНАЛ ДА СТРЕЛЯ И ТОЙ ИСТИНАТА НА ЯВЕ
19
1
 
4
 
! Отговори
софиянка преди 10 години
наближават избори и ни занимават с всичко друго,но не и с парите в хазната/които ги няма/даже сме завлечени с дълговеизвадете си главите от пясъка и вижте цялата България,а не само един двор или тавантова е навсякъде и в училищата и в домовете нине пишете коментари,а направете нещо съществено-променете нещата
18
1
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
ДА МВР ПОНЕЖЕ ТОТАЛНО СЕ ИЗЛОЖИ И ОПЛЕСКА НЕЩАТА ПРОДЪЛЖАВА ПОПУЛИСТКИ ТАКТИКИ И ГАФОВЕ!
17
1
 
15
 
! Отговори
Своге преди 10 години
До АнонименВсе още няма задължение да излизаш от къщи. А и защо да излиза? Която и да е телевизия да гледа ще разбере, че навън са само откачалки, с татуировки от горе до долу, с обеци на същите места, със стригани глави като затворници, даже и в народното събрание .....
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бабето такава хубава работа ще им свърши на некъдърните милиционери и некъдърните прокурори, че ще е голям смях.
15
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да не е ***??? Синът й се е затворил в къщата, не е излизал години от дома си, складирал е оръжие и тя смята, че той си е съвсем наред??? И двамата са за Курило!
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом ще я смятат за психично здрава, то нека я съдят за съучастие, бе м****** му стара!
13
2
 
19
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Медиите продължават да припяват услужливо тезата на управляващите. Този луд, майка му луда, полиц. акция перфектна, нашата милиция ни пази.А фактите са други. Петко може и да е луднал (то в тая държава всички сме тъй), но две години писал жалби за терор от дечурлигата и никой не му обръщал внимание докато една хубава нощ барети се опитали да нахлуят в дома му.
12
11
 
8
 
! Отговори
РРР преди 10 години
А бе колкото пъти да гледам тази физиономия направо виждам в ръцете и автомат и стреля на поразия ....или от някакъв филм като "Тексаско клане " аааааааааааааа
11
1
 
16
 
! Отговори
Кажете ми ? преди 10 години
Е кой е луд сега ? Не са ли луди Офчев и Лазароф ?
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 10 -ти гледа ли тази жена какво говори и как се държи? ?? Че каза че е нормална
9
16
 
13
 
! Отговори
Вдончев преди 10 години
а на Тиквата кога ще правим психиатрична експертиза
8
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жената си напълно в ред.Една обикновена жена , като нашите майки и баби.Прокурора търси под вола теле.Виновни са тези , които по време на футболен мач вземат решение да пратят баретите да се правят на рамбовци.
7
6
 
34
 
! Отговори
ветеран преди 10 години
А някой пита ли се на какво основание жената не се допуска до собственото си жилище.Ами спрете и и пенсията гадни *** и дано ви стане по добре.
6
6
 
35
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Главата на жената е наред, но май твоята не е наред. Ако тази жена е *** то значи повечето в БГ сме такива. Дори и да предположим че Петко е психично болен, трябвали да пратиш спец-отряд за задържането му. Та те стреляха на поразия и както казва жената все едно е било Кербала. Знаете ли сега в какво състояние е жилището на тази жена. И съм сигурна че ако тази жена ги осъди ще спечели. Утре може да се случи на всеки, защото днес си добре но утре може да си психично болен като Петко.
5
7
 
41
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Като тази жена са нашите майки и баби и тази жена няма психически проблем, а проблем имат тези които организираха тази операция и пратиха отряд от специалисти да ликвидират Петков, който е смятан за терорист. И само какви оправдания Петко тормозел децата от близкото училище. Всички знаем какви са днешните деца и какво правят тези деца в чуждите дворове. В цялата история има нещо гнило. Защо не кажат колко оплаквания има написани от Петков и какво е искал, това е много важно.
4
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма основание за експертиза, правилно. То е видно отдалече , че жената не си е наред с главата. Няма смисъл пари да се даватза експерти които да кажат същото
3
4
 
19
 
! Отговори
Сел.контрол преди 10 години
Това безотговорно искане на районната прокуратура трябва да се накаже.Питам кой прокурор ще поеме отговорността.Май ще се крият зад колективната отговорност като преди 25 год.Разбира се,то няма разлика в работата им.Няма промяна.
2
5
 
37
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Ако спя и някой ми разбива вратата и прозореца как да си защитя живота?Ако имам оръжие или брадва ще реагирам за да не стана курбан на някой бандит. В случая квалификацията ми каква ще е-луд???Бандита бай Миле се довери на това,че в кръчмата други маскирани като командоси заповядали да легнат,след което ги опушкали.Конкурсното начало да се прилага за всички държавни служители ая не некадърници определени по партиен признак.