Спецпрокуратурата праща на съд "Килърите 3"

Групата се е занимавала с наркотици, лихварство, трафик на хора
Обновена: 17 апр 2014 20:16 | 17 апр 2014 20:16, Анисия Иванова
3
Спецпрокуратурата праща на съд "Килърите 3"
Архив: Булфото

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 12 души за организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора. Групата беше задържана при акция "Килърите 3".

Обвинителният акт е срещу Васил Василев, Милчо Петров, Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов, Мартин Николов и Мария Василева, съобщават от прокуратурата.

Още по темата
Василев и Петров са обвинени за това, че са ръководили престъпната група, а останалите са предадени на съд за участие в нея. Съпругата на един от ръководителите Васил Василев – Мария, е обвинена в незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

На Васил Василев са повдигнати обвинения за още две престъпления - подбуждане към умишлено убийство на Теодор Неофитов и незаконно притежание на оръжие. На извършителя на убийството на Неофитов - Милчо Петров, също е предявено обвинение.

Борислав Николов е с обвинение за незаконно притежавани устройства за подслушване. У него са намерени дигитален часовник с камуфлирани микрофон и камера, USB кабел, както и дигитална химикалка с камуфлирана видеокамера.

Престъпната група, която стана известна като "Килърите" 3, е задържана при специализирана полицейска акция на 16 август 2013 г., когато в ареста попадат осем души. Групата е осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркоразпространение, лихварство и извършвала поръчкови убийства. При обиските бяха иззети оръжия, боеприпаси, бронежилетка и беше извършена ексхумация на тленни останки. Групата е действала от 2004 г. до момента на арестите в Перник, Радомир и София.

Според МВР има данни, че именно пернишката банда стои зад убийствата на боса на ВИС-2 Георги Илиев и лихваря Васил Горчев-Кьоравия. Прокуратурата се опитваше да събере доказателства, че „Килърите 3“ са извършили и други убийства в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
До сайта преди 7 години
Теодор Неофитов -Ханс е убит от:Шатката,Сиси и бащата на Сиси .Тези тримата седят зад редица убийства !Това е поредния сценарий по предварителна договорка между корумпирани полицаи ,спецпрокурори и "свидетели "серийни убийци !Такава група "Килърите-3".НЕ СЪЩЕСТВУВА...
2
0
 
5
 
! Отговори
TRIKOVE преди 9 години
Tova sa horata na Cvetanov , ostavil gi e naro4no da sazdavat problemo na novoto Pravitelstvo
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев е за съд, който уволни 100 хил души за една година и докара безработица с 50 хил нови за тази година !