Осъдиха болeн от множествена склероза, гледал марихуана

Той заяви, че ще продължи да го прави
55
Осъдиха болeн от множествена склероза, гледал марихуана
Снимка: Булфото, архив

Болeн от множествена склероза, отглеждал марихуана, за да намали симптомите на болестта, бе осъден на втора инстанция, макар че на първа беше оправдан.

Окръжният съд в Ловеч призна за виновен Марин Калчев, че на 26 април 2013 г. в собствения си дом е отглеждал два броя растения коноп, с тегло 59,101 грама, на стойност 354, 62 лева. Съдът освободи от наказателна отговорност Калчев и му наложи административно наказание - глоба от 1000 лева и да заплати направените по делото разноски. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване, предаде БТА.

С това решение тричленният съдийски състав на Окръжния съд отмени изцяло оправдателната присъда на Районния съд в Ловеч от 27 март т. г.

Част от мотивите на обвинението бяха, че няма доказателства обвиняемият да е изчерпал всички други начини за лекуване, а също липсват и такива, които доказват влиянието на марихуаната за подобряване или влошаване на здравето му и симптомите на болестта.

В защита на своя клиент адвокат Калин Ангелов заяви пред съда, че множествената склероза е нелечимо заболяване, може де бъде подобрено или влошено състоянието и пристъпите на болестта. По думите на Ангелов марихуаната влияе добре на симптомите на болестта и позволява на Калчев да живее нормален живот, колкото е възможно това.

"Аз съм гледал две растения и това, което ще получа от тях, е многократно по-ниско от стойността на т. нар.
"нарколаборатория", заяви в съдебната зала Марин Калчев.

По думите му той е направил това с ясната идея, че иска да знае какво употребява. Пред журналисти той бе категоричен, че ще продължи да отглежда и употребява марихуана.

Неговият адвокат каза, че ще подадат жалба в Страсбург, като имат шестмесечен срок да го направят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До janeMnogo e prosto .Otchitat deinost.Zamaskirat kolko sa nekadurni.A gorkiq chovek ili trebva da si plati za nekakvi izmisleni i bezpolezni za nego lekarstva ili da umira.Ax kak nemam edin avtomat i malko poveche smelost......
44
0
 
7
 
! Отговори
смях в залата преди 9 години
Тези, които са крали млн. и млрд. не са осъдени, а човека с 2 раст. марихуана - осъден. Сегурно не си е платил предварително на магистратите.Комичното в България е на преден план.
43
0
 
1
 
! Отговори
паразити преди 9 години
понякога системата разкрива строежа си подобно наобиколилите слабоумен, слуги. Тогава тя е велика чрез своите многобройни орди служители
42
25
 
3
 
! Отговори
Xxx преди 9 години
Ами явно наистина е наркоман. Оправданието му е, че като пушел му помагало. Има лекарства за мускулните крампи.
41
0
 
12
 
! Отговори
Е преди 9 години
ХРИСТО БИСЕРОВ от швейцарски банки изтеглили некви 150 000 еврака ама чужди служби ни подават инфо щото наще спят сега 6 МЕСЕЦА СЪБИРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА демек НИЩО ЩОТО БИСЕРОВ АКО ПРОПЕЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВА А МАФИЯ
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да идва Русия и да ги видя всички тези мишки по дърветата!!
39
0
 
30
 
! Отговори
solaris преди 9 години
Италия осъдиха Брендо на 20 години,искат го и в Румъния,а нашите го пускат под домашен арест,БРАВО,а после гонят човек със 50 грама зелено,това е то институции,майка ви да *** и *** държава,закривай !
38
4
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
херингата и амфетите са на Бойко и американските му господари,затова не ги хващат!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фарисеи
36
0
 
12
 
! Отговори
kaka mara преди 9 години
ЩОм за 2 бурена -1000 лева- ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И ПОЛИЦАИ НА НАРКОТЕСТОВЕ! В народното събраНИЕ СЕ ИЗПОЛЗВА КОКА И МАРИХУАНА. ТЕСТОВЕ....ЗА ВСИЧКИ!ПОЛИЦАИТЕ МИСЛИТЕ 4Е НЕ ПАВКАТ ЛИ ВЕ? МАЛИИИИИИИИИИИИ МАЛИ, ЗАБЛУДЕНИ СМЕ!
35
0
 
20
 
! Отговори
kaka mara преди 9 години
Коментарите говорят истината и желанието на обществото! Тоя съд да го осъди на доживотен затвор за тия бурени!да бурени , растения..и щом това ни забранявате ..да ви у демократичното общество-тука в кой век сме алооу?не стига че сме най - бедни ,а марихуаната в БГ е най -скъпата -15 евро/грам!!!! в германия е 5 евро/грам ама къде къде по добра! Съдете съдиите и съдилищата.Променете законите, защото за един бурен смешен - 1000 лева.Режи глави на народу!ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И ПОЛИЦАИ НА НАРКОТЕСТ
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не е Волен
33
0
 
16
 
! Отговори
До 38-ми преди 9 години
Янее...както дядо ми казваше: един калашник и всички управници наредени на площада. Няма друга управия, брате!
32
0
 
46
 
! Отговори
jane преди 9 години
***! През България минават тонове хероин и амфетамини, а те се хванали да гонят човек с две растения!!! Да е засадил цялото си мазе, да кажем, че може да има намерение да продава. Но за някакви две въшливи растения (пък и 10 да бяха), с тегло 59 грама...Алоо, от прокуратурата, вие НОРМАЛНИ ли сте? Да харчите парите ми като данъкоплатец, за да водите дела за 2 растения. Що не вземете да гоните големите наркобосове, дето ни тровят и убиват? А сте се хванали с тежко болен човек! СРАМ!!!
31
0
 
38
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Човека отглеждал 2 стръка за да се лекува, без да се крие...И за по-малко от година вече осъден на крайна инстанция.А големите дилъри, които работят с тонове дрога ги пускат от арест и затвор.Няма нужда от коментар.
30
0
 
28
 
! Отговори
езичник преди 9 години
вместо да гонят наркотрафикантите те тръгнали да тормозят хора които го правят от безизходица:(и докъде ще се стигне така?
29
0
 
15
 
! Отговори
до гурбетчийката преди 9 години
А АКО забранят възелина ти КО ША ПРАИШ *** госпойце
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28-ИлиеваПринципно не е така. Съдиите не се занимават със знания. Това е работа на вещите лица. А там е батак голям, защото заплащането е смехотворно и с няколко години забавяне.
27
0
 
48
 
! Отговори
Долни псета преди 9 години
А пък Брендо го пуснахте да си оди в къщи. Някой ден ще си платите, може би със същата болест като горкия човек!
26
0
 
36
 
! Отговори
tuuutt преди 9 години
за кокошка няма прошка .....