Заподозрян за убийство остава в ареста

Тодор Атанасов се оправда, че го направил, за да се защити
23 апр 2014 17:13, Анисия Иванова
3
Заподозрян за убийство остава в ареста
Задържаният Тодор Атанасов в Бургаския съд. Снимка Булфото

21-годишният Тодор Атанасов, който е обвинен в убийството на 22-годишния Николай Христов, остава в ареста, реши състав на Бургаския окръжен съд. Днес съдът гледа мярката за неотклонение на Атанасов.

Убийството на Николай стана вечерта на Разпети петък. Тялото му беше открито захвърлено край карнобатско село.

Още по темата
Днес пред съда Атанасов заяви, че не е извършил нарочно деянието, а го е направил, за да защити живота си. По думите му Николай го е изнудвал за наркотици. Самият Атанасов е съден за притежание на дрога и за кражби.

Държавното обвинение поясни, че върху обувките на Тодор е намерена кръв от убития. Служебният защитник на задържания поиска "домашен арест", мотивирайки се с европейското право.

На излизане от залата Атанасов заяви единствено, че съжалява за стореното. Максималната присъда, която може да получи той, е до 20 години затвор.

Както Dnes.bg писа, 22-годишният Николай Христов е работел като дистрибутор на захарни изделия.

На 19 април във Второ РПУ-Бургас е получено съобщение от родителите му, че младежът не се е прибрал от работа от предния ден, като оттогава е в неизвестност.

Полицията успя да залови заподозрения за престъплението за часове. Тодор Атанасов е бил връстник на жертвата и негов съсед в комплекс "Славейков".

Според аутопсията Николай е умрял в следствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб. Атанасов е криминално проявен и осъждан за кражби и притежаване на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Този *** на 21 години е изключително нищожество. Отнемането с нож на човешки живот с четири прободни рани не е самозащита а предумишлено убийство.Трябва да има смъртно наказание и доживотна присъда без право на замяна с обществено полезен труд.Много са такива като тази *** която или краде или продава дрога на децата ни.Какво са 20 години?При добро поведение е излязъл след 5(а в затвора на този *** ще е такова,че дупето му е още агнешко) .Трябва да се изчисти обществото от такива червеи.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убииството е умишлено с цел грабеж, а след като го пуснат от затвора ще напрви друго убииство. Опасните трябва да бъдат държани настрана, за да може нормалните хора да живеят необезпокоявано, да са креативни, и да има проспериращо общество.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, криминално проявеният е бил принуден да се защитава с оръжие срещу кроткия и възпитан младеж, който на всичко отгоре го е взимал да му помага не толкова, защото е имал нужда от помощ, а за да даде възможност на непрокопсаника да изкара някой лев!Имайте предвид този трагичен случай! Поне няколко пъти ми се е случвало да стана свидетел на това,как милосърдието към подобни типове и другаруването с тях само заради някогашното детско приятелство, е докарвало големи неприятности на по-светния