Цар Киро с обвинение - пренесъл живак от Турция

Рашков може да лежи от 3 до 10 години
Обновена: 11 юли 2014 17:22 | 11 юли 2014 17:22,
70
Цар Киро с обвинение - пренесъл живак от Турция
Снимка: архив Булфото

24 часа след ареста на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, Окръжната прокуратура в Пловдив му повдигна обвинение за контрабанда на живак. Разследващите са установили, че силно действащото отровно вещество е било държано и транспортирано от Рашков с цел търговия.

Още по темата
Рашков беше арестуван вчера във връзка с досъдебно производство за трафик на дрога. По него бяха задържани трима души, в които бяха намерени 2,7 кг амфетамини. Тогава прокуратурата съобщи само, че има данни за съпричастност на Цар Киро към тримата.

Днес говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева обяви пред Dnes.bg, че на 10 юли без знанието и разрешението на митниците Рашков е пренесъл през граничен пункт „Капитан Андреево” 501,5 грама живак.

Веществото е поставено под разрешителен режим и забранено за износ съгласно Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда.

Кирил Рашков е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до Окръжния съд за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за извършеното от Рашков е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от 20 хиляди до 100 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте го на турците да го осъдят
40
0
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До KASPINAЦАР КИРО=ЦАР СИМЕОН КОГУРБОТСКИКАКВИ СА ТЕЗИ ТИТЛИ БЕ ***..
39
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Х. Методи за масово отравяне на гоите:1. По пода да се разлива ЖИВАК, например когато се напуска жилище.2. Средства за масово поразяване да се прилагат в общите кухни, столове или на обществени места, където се събират гои.3. Да се превърне България в технологична боклукчийница на развитите страни.Извадката е от: Програма за изтребване на българския народ Приета на московския ционистки конгрес 1988 г.
38
0
 
6
 
! Отговори
qwer преди 9 години
Не разбирам нещо, арестуван за трафик на дрога сега и за живак и за двете ли ще отнесе наказание *** вмитисан или само за едното. Това уродливо животно е готово за изпълнение на смъртно наказание бре продажни съдии ! Скоро май арестуваха още някой от този животински клан за търговия с дрога, докога бе *** / защото не заслужавате да бъдете наричани господа/ от съд и прокуратура ще дразните народа и ще лазите в краката на *** ?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A V KITAI TAKIVA PROSTO GI RAZSTRELVAT SYS XILQDI *** I NQMA ETNICHESKI KONFLIKTI
36
0
 
7
 
! Отговори
miselm преди 9 години
КЪВ ЦАР БЕ ТОЯ Е ЖИВ ***
35
5
 
4
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Ше го пуснат мамицата им, сега са на власт! Единствения който имаше смелостта и възможността да подгони гнусната клика, а именно Цветанов - го нагласиха с присъда! Сегашната съдебна власт, Цацаратурата и МВР са в служба на тежки рецидивисти като Брендо, Трактора, Хамстера и...уви цар Киро. И докато свалят белезниците от ръцете на изброените престъпници ни намигат и ни казват, че Бойко бил ял филии с мас!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Shte plati i shte si izleze Kato bql *** mangaseto! Tova e polojenieto
33
2
 
3
 
! Отговори
габито преди 9 години
А значи щом е изнасял за Турция може да бъде съден на затвор и да заплати някакви санкции, ако това беше на територията на България нямаше дори да го задържат.
32
0
 
9
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Ако това беше се случило в САЩ , всичко и всички които са имали досег с живака се карантират за изследване . Колите с които е превозван и Къщите където е съхраняван ги конфискуват на момента . За всички изследвания , Съдебни и Полицайски разходи е отговорен престъпника . Междувпрочем , Живака се използва също при промиване на Злато .
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не е отказал да се включи в предизборната сметка ?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ди ман цигар байчо
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма да влезе в Затвора само за това че ром-християнин по неволя
28
1
 
10
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Как е минал през 2 Гранници безпроблемно , червен живак струва 600 000 $ на килограм , Дасикане Рома са много модерни в България
27
0
 
10
 
! Отговори
tom tomov преди 9 години
Поздравления за автора Велков ( когото лично съм критикувал) - за това , че в това съобщение се е ограничил да използва "цар Киро". Илияне! Колкото пъти напишеш "цар Киро" - толкова пъти те попържат!
26
0
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Тоз ***, заедно с родата му убийци, не трябваше ли да са в затвора за смъртта на двамата младежи в Катуница? Съдът, спите за пореден път!
25
0
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
като теб и админа ли
24
0
 
21
 
! Отговори
Сър Поц преди 9 години
Защо го наричате цар, този *** ***?
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
циганскотурските "новини" ТРЯБВА да се отделят в отделна рубрика
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българомангал