Апелативният съд в Бургас пак потвърди ефективната присъда на ямболския кмет

Георги Славов получи 3.8 г. затвор за престъпление по служба
4
Апелативният съд в Бургас пак потвърди ефективната присъда на ямболския кмет
Георги Славов. Снимка: архив, БулФото

Апелативен съд -Бургас за втори път потвърди присъдата на ямболския кмет Георги Славов.

Славов беше признат за виновен за това, че при изграждането на водопровод и канализация на две улици е ощетил бюджета на общината с близо 2 милиона лева, като е облагодетелствал местна строителна фирма.

Още по темата
На 14 ноември 2011 година Ямболския окръжен съд го осъди на три години и осем месеца затвор и го лиши от правото да заема кметска длъжност.

Георги Славов бе признат за виновен по това обвинение година по-рано. Тогава друг състав на Ямболския окръжен съд го осъди на 5 години лишаване от свобода, но кметът обжалва и Бургаският апелативен съд върна делото за ново разглеждане с мотива, че са нарушени процесуалните правила, а един от съдиите е бил предубеден.

През март миналата година Бургаският апелативен съд потвърди ефективната присъда на кмета на Ямбол от 3 години и 8 месеца лишаване от свобода, която определи Окръжният съд.

При направената въззивна проверка Апелативен съд-Бургас намира, че от събраните в хода на досъдебното и съдебно производство материали по делото, обосновано Окръжен съд-Ямбол е направил извод за извършено от Славов престъпление по служба.

Според апелативните магистрати липсата на финансова рамка, зададена от общината - възложител, е обусловила изпълнението на обекта да бъде извършено при неизгодни за общината финансови условия, които са облагодетелствали изпълнителя.

Апелативният съд потвърждава и решението на Окръжния съд, че деянието не може да бъде квалифицирано като особено тежък случай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
9
 
! Отговори
Да, ама преди 9 години
града придоби нов облик по времето на ГЕРБ. Предишните само крадяха и нищо не правеха за града, тънеше в мръсотия. А сга нова канализация, нови спирки, красив парк, чисти улици. Асфалтирани квартални улици, които не бяха ремонтирани от 35 години. И още, много неща се направиха за града. Аз съм обикновен гражданин и виждам разликата от преди и сега. Знам, че това не му дава право да краде от народните пари. То пък къде ли има честност в тази България.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и този е от крадливите гербери