Цар Киро вкара съда в болница

Пловдивският съд иска задържане под стража
14 юли 2014 17:52,
13
Цар Киро вкара съда в болница
Снимка: архив Булфото

Пловдивският окръжен съд ще заседава в болницата, в която е настанен Цар Киро по искането на прокуратурата да му се наложи мярка „задържане под стража“. Това стана ясно от прессъобщение на съда.

Още по темата
Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, беше арестуван в четвъртък по подозрение, че е част от група, пренасяла дрога.

Ден по-късно му беше повдигнато обвинение за контрабанда с живак. Заради проблеми със сърцето обаче Рашков не отиде в ареста, а в пловдивската болница.

Днес съдът съобщи, че Пловдивската окръжна прокуратура е поискала заради здравословното състояние на Цар Киро разглеждането на мярката да се състои в болничното заведение, в което е настанен.

„Съдът е преценил, че са налице основанията за това, като според заключението на съдебномедицинската експертиза Рашков може да участва в процесуално-следствени действия, но е по-удачно същите да бъдат извършвани в болнично заведение“, се казва в съобщението на съда.

Срещу Кирил Рашков е повдигнато обвинение по чл. 242 ал.1 от Наказателния кодекс. Разследването е установило, че на 10 юли той е пренесъл през ГКПП „Капитан Андреево” 501 г живак без знанието на митниците.

Силно действащото отровно вещество е поставено под разрешителен режим и е забранено за износ съгласно Закона за защита на вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
15
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Защо още го наричат тоя Цар? По лесно и по точно е *** Киро.
7
1
 
8
 
! Отговори
пишман преди 9 години
Бая термометри и термостати са изпочупили *** да съберат 501 грама живак.Чакайте скоро някой да се появи с отравяне от тежки метали в болницата.Ама нямаме следователи с толкова акъл да направят връзката.
6
0
 
4
 
! Отговори
р преди 9 години
е голема работа един вкарват сигорно шот друг взима бизнеса тия сме ги гледали
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами всички *** са с болно сърце като нагазят сресхту закона !Като е с болно сърце да продава дрога на свобода ли и живак за бомби а ядрено горивопренася ли с болното сърце питам аз...
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да го боли сърцето и да си остане в болницата до края на скапания си живот. Да трови болните от рак с живак - в това няма нищо човешко.
3
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Кире мачкай тези овни че нищо не става от тях освен крадци
2
0
 
30
 
! Отговори
ha преди 9 години
*** като убива и се занимава с пренос на разни неща не го болеше нищо а?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха ха ха