Сидеров не се яви по делото за инцидента на Летище Варна

Софийският градски съд го насрочи за 15 октомври
Обновена: 21 юли 2014 12:24 | 21 юли 2014 12:23, Анисия Иванова
64
Сидеров не се яви по делото за инцидента на Летище Варна
Волен Сидеров. Снимка, архив: Булфото

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу Волен Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Причината е, че лидерът на "Атака" не се яви в съда днес.

Обвинението срещу него е за инцидента на 6 януари т.г. по време на полет от София за Варна, когато той влезе в конфликт с френското културно аташе. След кацането на самолета пък се стигна до сблъсък с един от пътниците, както и със служител на реда, който е бил ударен.

Още по темата
Причината за неявяването на Сидеров е, че той не е получил препис от обвинителния акт в установения от закона 7-дневен срок, за да се запознае с него и да подготви защитата си. В съда не се яви и редовно призованият полицай от МВР Варна Костадин Колев, който получи лека телесна повреда.

Адвокатът на Сидеров Явор Нотев поиска следващото заседание да бъде след 5-и октомври заради предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Съдът определи нова дата за делото - 15 октомври от 10.30 часа, когато ще бъде направен втори опит да му бъде даден старт.

Ден след инцидента прокуратурата обвини Сидеров в хулиганство и лека телесна повреда, нанесена на полицай. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата. В знак на съпричастност съпартийците му показно хвърлиха заявления за отказ от депутатска защита на председателя на Народното събрание.

Делото срещу националиста е в съда от началото на април, но започва едва сега заради имунитета, който той получи заради участието си в листата на "Атака" на евровота.

По обвинението за хулиганство Сидеров е заплашен с наказание до пет години лишаване от свобода. По обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до три години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Волен Сидеровделосгс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯ 42Виж сега Волен няма вина за трагични случаи като тебе, които не виждат по-далеч от 10 см от антенките си, които са неспособни да сглобяват цялата картина на нещата, емоционални и лесни за манипулиране са от медии и ухилени пожарникари, и които смятат че всички останали хора са на нивото им и всичко се върти около подкупи и лични интереси.
37
0
 
1
 
! Отговори
Кирчо преди 9 години
Една крадлива клика - това е Атака. Направиха пари момчетата на гърба на народа. Видяха свят, че и любониците им се ублажиха. Но народа наш има последната дума. дано и прокупатурата си свърши работата не за измисления случай на летище Варна, за финансовите им дела.
36
3
 
5
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
До АТАКИСТКакъв атакист си ти бе ШИЛЕ! Да сте чували за законите на КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДИКТАТУРА, която гласи; "На децата на РЕПРЕСИРАНИТЕ, да не им се дава образование и да биват отстранявани от училище"? Млъкни бе ***, какво ми се фукаш с някакъв си болшевишки възпитаник, Сидеров, който НЕ Е ВИДЯЛ НИЩО ЛОШО ОТ ВРАГ 1 на българската нация, ЧЕРВЕНИТЕ ***!
35
3
 
4
 
! Отговори
Evil преди 9 години
Бялата Златка :)Хахаха.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Obichamete Volene, takav politik kato tebe se rajda na 100 godini vednaj! Shte ostanesh legenda i vinago shte ni napomnqsh za Velikiq machenik POP KRASTIO.....
33
0
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Да не се получи акта в нормалния законов срок е играл плик . За важните дела винаги "не могат " да открият някой който виси по телевизиите и плещи едни и същи глупости и сега ще чакат да получи имунитета изплъзнал му се на евроизборите .
32
0
 
1
 
! Отговори
citizen преди 9 години
господин сидеров в цялата си прелест:youtube/watch?v=5WxXIVJIYV0
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Обективният български съд"--корупция и разочарование.
30
2
 
16
 
! Отговори
?!? преди 9 години
До АТАКИСТа ти какъв българин си - твоето идолче продажно и предателско какво направи - подкрепи правителство, областни управители и т.н. на кого - на ДПС!?!?! Разбра ли сега кой е тиквочът?!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по принцип Сидеров ще излезе чист, има хитри адвокати
28
4
 
4
 
! Отговори
Кампания! преди 9 години
Обявена е кампания "Всички да го на*укаме на ТЕО"
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО РусокоскоКрасиво име си си избрал. Дано и теб те докарат с Болен у кауша. ;)
26
2
 
10
 
! Отговори
Bobi преди 9 години
Щом не се явява в съда Болен трябва да се затвори, та да не фане гората като братята Галеви и други. Дайте го у Варненския тук сички ши го уважаваме по много пъти.
25
6
 
5
 
! Отговори
До Тео преди 9 години
Тео , всички да ти го на*укаме :)
24
9
 
27
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Това джудже карикатура какво ни занимават с него - той е платен политически труп с турски шалвари. Добре че се разкри сам ,иначе толкова много прости *** гласуваха за него. Да го опандизват и да не ни занимават с него повече.
23
18
 
10
 
! Отговори
Гласът на истината преди 9 години
За какво го съдят? И французойката и ченгето напълно са заслужили шамарите. И да му върнат пистолета от полицията щото ще дойде на власт и ще направи носенето на оръжие по-либерално от в САЩ(Вече го е декларирал като идея) и тогава ченгетата ще разберат к,во значи бачкане като истински полицай, за сметка на личната свобода на гражданите. Една призовка не могат да изготвят като хората. Нещастници.
22
20
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До БранникКАКЪВ БЪЛГАРИН СИ ТИ БЕ??? Ти си долна шопска кратуна!!! След 1л, мн.ч. се слага "е" в определени случаи!!! КАЗВА СЕ МРАЗИМ, НЕ МРАЗИМЕ, ТИКВО!!!!КАТО НАУЧИШ БЪЛГАРСКИЯ , ТОГАВА ЩЕ ПОЧНЕШ ДА Я МИСЛИШ ПОЛИТИКАТА!!!!САМО АТАКА ДО ПОБЕДАТА!!!
21
5
 
18
 
! Отговори
Тиквено семе преди 9 години
Проблемите на България са :1. Волен Сидеров дръпнал униформен за яката !2. Стивън Спилбърг уби динозавър !Проблемите на страната НЕ са :1. Роми хвърлят яростно камъни срещу униформените , има ранени полицай !2. Уж няма пари в България , а редовно се изнасят купища пачки !
20
8
 
19
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
руска креатура е тоя дърт джуджак, БЪЛГАРИТЕ ГО МРАЗИМЕ!
19
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И октомври става - тамън ще гледа парламента през крив макарон а и няма да има имунитет. Типична рубладжийска ***!