Номинираха първите кандидати за шеф на ВКС

Таня Райковска и Павлина Панова бяха издигнати на заседание на ВСС
30 юли 2014 17:29,
0
Номинираха първите кандидати  за шеф на ВКС
Снимка: архив Булфото

Първите кандидати, които ще се състезават за председател на Върховния касационен съд, станаха ясни днес. Те бяха предложени на заседание на Висшия съдебен съвет. Номинираните са Таня Райковска и Павлина Панова, които в момента са заместник-председатели на ВКС.

Всяка от двете кандидатури беше издигната от по петима членове на ВСС. Номинации ще могат да се правят и на утрешното заседание на съвета.

Още по темата
Освен зам.-председател на ВКС Таня Райковска е и ръководител на Търговската колегия на съда. Тя има стаж в съдебната система над 33 години, започнала е като младши съдия във Велико Търново и е преминала през Софийския районен съд и Софийския градски съд, преди да започне работа във ВКС.

Павлина Панова работи в Наказателната колегия на ВКС от 2011 г. Тя има стаж в съдебната система 23 години, като е била съдия в Софийския районен съд, Софийския градски съд и Софийския апелативен съд.

Мандатът на сегашния председател на ВКС Лазар Груев изтича, което налага избора на нов. Самият Лазаров определи номинациите на двете си заместнички  като достойни и добри кандидатури.

Членът на ВСС Мария Кузманова, която е един от издигналите кандидатурата на Таня Райковска, я нарече безспорен професионалист с управленски опит. Тя добави, че съдия Райковска е дългогодишен юрист, работила в едни от най-натоварените съдилища у нас.

Според Камен Иванов от ВСС, издигнал Павлина Панова за председател на ВКС, тя в пълна степен отговаря на неговата представа какъв трябва да е новият ръководител на касационния съд. Кузманова пък добави, че е убедена, че председател на ВКС  ще бъде избран и посочи, че за първи път има двама кандидати, които са на едно ниво на съпоставимост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: вксЛазар Груев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари