Кметът на Видин е с три обвинения от прокуратурата

Пуснат е от ареста под гаранция от 30 000 лева
Обновена: 1 авг 2014 18:17 | 1 авг 2014 18:15, Камелия Цветанова
51
Кметът на Видин е с три обвинения от прокуратурата
Снимка: Община Видин

Прокуратурата повдигна три обвинения на кмета на община Видин Герго Гергов.

След като вчера Гергов беше задържан при специализирана операция на новосъздаденото звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС, днес той е пуснат под парична гаранция от 30 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
Повдигнато му е обвинение за това, че в периода 1.01.2012 – 15.07.2014 г., в качеството си на длъжностно лице, умишлено не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения от ЗОП във връзка с обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка на територията на община Видин. Целта е била Гергов да набави облага за еднолично търговско дружество, на което е заплащано с общински средства. От това са настъпили значителни вредни последици за общината от имуществен характер в размер на 150 000 лв. и от неимуществен характер, изразяващи се в разколебаване на общественото доверие в местната власт.

Второто обвинение спрямо Гергов е за това, че на 31 юли 2014 г. в дома си в гр. Видин е държал 15 антични монети от римския императорски период – т.нар. “антониани” от 3 в. сл. Хр., които представляват археологически обекти и културно – исторически ценности, неидентифицирани и нерегистрирани по съответния ред.

Третото предявено на Гергов обвинение е за това, че на 31 юли 2014 г. в дома си е държал 152 патрона, без да има надлежно разрешение.

На Гергов е взета мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 30 000 лв. На същия е наложена забрана за напускане пределите на Република България, без разрешение на прокурор.

Прокуратурата ще внесе искане до Видинския окръжен съд за отстраняване на Герго Гергов от заеманата от него длъжност кмет на община Видин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който не играе по свирката на чичо Микофф , ето такова бъдеще го чака .
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоз левент от снимката му уредиха секретарка,бивша кметица на Видинско село, на която братът на майка й е бил в Държавен финансов контрол, после нещо в данъчна служба, все на хранилка. Обграден е от експерти по замитане на следи,няма да се излагат комунделите. А мухльото който реве че е само на държавна заплата от къде има пари за гаранцията?
39
0
 
11
 
! Отговори
Люлин 9 микрорайон преди 9 години
Нема страшно, скоро ше го пуснат, ако вече не са го пуснали. Ония *** дето заклал и изял една костенурка влезе в затвора, ама за разбойници като Гергов България е Рая.
38
0
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 9 години
Прокуратура!?!?!?!? Сега ли се размърда лоената топка Цацаров!. За безчинствата на този кмет се знае много много отдавана. Или Цацаров реши да поработи малко че нали власт се сменя и трябва да сме с попътните ветрове. Съд за Прокуратурата!!!!
37
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Следващия въпрос моля
36
0
 
8
 
! Отговори
Petronius преди 9 години
Поредната червена комунистическа ***, алчна за власт и пари, която няма да получи справедливост.
35
0
 
18
 
! Отговори
убийте го!!! преди 9 години
ТОВА НЕ Е КМЕТ ----ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИК!!!
34
0
 
10
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Ох, хубавец - и с червена вратовръзка!
33
1
 
11
 
! Отговори
Антикомунист преди 9 години
до тонгаБСП е работила винаги за световното ервейство, срещу интересите на собствения си народ.И КТБ, и този *** Гергов, и всики останали далавери се извършват от БСП или нейните отрочета - всички останали партии, включително и ГЕРБ.
32
10
 
8
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Момчета и момичета коментиращи, не бъдете наивни! Ясно е, че този кмет е мачкан нарочно! Прокуратура, следствие....няма такива в БГ! Всичко ние подчинено на интересите на 20-30 софийски фирми, пардон - олигарси! Явно и очевадно е, че който им откаже дори огънче за пурата.... И този човек моментално става престъпник! Затова и оправия у нас няма как да има с избори! Само с разстрели ще стане!
31
2
 
7
 
! Отговори
тонга преди 9 години
До Антикомунист Сякаш сега антикомунистите ,,не избиха ,,народа ни с над 2 милиона отрицателен ,,растеж,, и продължаваме да намаляване с всяка година и без война.,което е още по- опасно. Докато ни пеят приспивната песен на демокрацията ,ни ликвидирват ,като народ.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Досега Видин не е имал кмет който да е направил нещо за града.Всички крадат,строят къщи в чужбина,карат скъпи коли,демонстрират мутренски начин на живот.Затова и града е в такова състояние.И от ден на ден по-зле.Докога всички ще спим и ще търпим.Убийте тая *** с камъни
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да можеше Вапцаров да възкръсне, да види какви ги вършат партийните му другари върху народа и да си помисли, дали наистина си е струвало да жертва живота си за червената идея!...
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 10 И като гласувахме за Герб ,да не би да станахме мъъничко по -богати? Обедняхме още по-вече и трябваше да изгоним с камъни Дебелогъзко . Сакаш те не са комунисти и деца на такива .Другаде ни стяга чепика ,другаде . В системата ,наречена демокрация. Те такова *** , нема! Докато имаме, тази така наречена демокрация,оправия няма да има. Тя е като комунизма -някои си го построиха за себе си,сега си имат и демокрация за лично ползване.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя и дружката му Пламен Трифонов трябва да ги изкарат на площада и да ги замерят хората с каквото имат.
26
3
 
18
 
! Отговори
Антикомунист преди 9 години
Сега видинските комунисти да нарекат съпартиеца си "Враг на народа", а не да мълчат като червени з.адници!Във Видинско се извършиха най-големите червени зверства и дивотии след 9.IX.1944 - избиха толкова много интелектуалци, защото бяха патриоти и не искаха да видят своята България поробена от червените юдеокомунисти.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото направиха на предишните кметове на Видин, крадците д-р Ценов и Видов, и на този ще направят същото - едно голямо НИЩО!Само ще го поизрекетират, ще си плати и - всяко чудо за 3 дни!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те знаеха, че този с микрофона е произведен в елитно ченге и не могат да го барнат, дори с една мотика за кунг-фу по видински.Всъщност излъченото видео по Телевизия Нова в последствие беше съкратено и цензурирано от съображения за етичност. В оригинал то звучеше ето така:- See more at: blog.vidin-online/%D1%88%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%84%D1%8A%D1%82-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B4-6-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE/#sthash.egQYUYJv.dpu
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Черни облаци се струпаха и над неговата блондинска глава. Една стара каубойска телевизия, кръстила се Нова за заблуда, изпрати свой ловец на корумпирани глави, да рови около имането на Дон Пацо. Ловецът Иванов дори извади метър и взе да мери прерийното пространство около оня Кът, кръстен Летен с гранясалото олио и бълхите. Волният ездач В. Иванов беше прекалено високо препятствие дори за кръвожадните главорези-*** на Дон Пацо Тонко Скалата и Любо Гешака.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бездомни глутници крастави песове се клецаха групово на площада, а в детските градини един бонбон тик-так се търгуваше за 99 $ без ДДС.На площада се млатеха денонощно дивашки хора и кючеци в три такта, за радост на 10 душевноболни и няколко дузини ***-мутри, голи до кръста, с огромни шкембета и ланци от бакър.Сигурно се питате какво се случи с най-главния герой в сериала Шерифът ментора Дон Пацо Градешки?