Видинският кмет остава на поста си

Видинският окръжен съд отхвърли искането за отстраняването му
Обновена: 14 авг 2014 21:12 | 14 авг 2014 20:56, Елка Василева
16
Видинският кмет остава на поста си
Герго Гергов. Снимка: архив, Булфото

Видинският окръжен съд отхвърли искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на Видин Герго Гергов.

В мотивите си председателят на съдебния състав Габриел Йончев посочи, че няма достатъчно данни за действия от страна на Гергов за прикриване на престъплението и създаване на пречки пред разследването. Няма данни за това обвиняемият да е предприел действия за укриване на документи или за оказване на въздействие, на натиск на служители, които е трябвало да свидетелстват. Фактически няма данни, че Герго Гергов е укрил доказателства.

Освен това Гергов е предоставил всички изискани от разследването документи и досега е установено, че няма данни счетоводната отчетност да е водена в  нарушение на изискванията на Закона за счетоводството.

Решението на Видинския окръжен съд може да се обжалва с частна жалба и протест в тридневен срок пред Софийския апелативен съд. Ако решението бъде обжалвано, следващото заседание ще се проведе на 21 август от 11.00 часа пред Софийски апелативен съд.

Още по темата

Кметът на Видин Герго Гергов бе задържан на 31 юли тази година при специализирана операция на новосъздаденото звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС. Прокуратурата го привлече като обвиняем по общо три обвинения и му бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 30 000 лева, която по-късно е намалена на 10 000 лева. Наложена му е и забрана за напускане на страната без разрешение на прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ВидинкметГерго Гергов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, не стига че върна 18 млн. дългове на общината, които бяха направени по времето на Герб, но и искат да го съдят за някакви 30 сребърни монети
13
1
 
5
 
! Отговори
Видинчанин преди 9 години
Изтриха ми съобщението! Сигурно щото нахраних смешните ДАНС!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Щирлиц Ако е отсъдил в полза на БСП, сега вече новото правителство не е на БСП а на ГЕРБ? Има власт и лостове да промени нещата! А ако дойде Борисов, тоя мошеник от Видин ще влезе ли в пандиза и ще продължава ли да царува и краде? И сигурно вече ще стане гербер?! Тези неща са пробен камък за една власт- дали идва за добра промяна или принципът е:"стани ти да седна аз". Засега принципът се спазва!!!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
алооооо виденчии,ставайте бе пред общината,търсете правосъдие,алооо държавата с Продажни управници абе не се ли усещата вече,че много ни дразните,ще има май саморазправа,абе айде там сезирайте някой ,какви са тия,тоя крал,и незнам какви още гадории,сега и кмет си останал,АБЕ ВИЕ ПОДИГРАВАТЕ ЛИ НИ СЕ?????
10
0
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Другарският съд ...отсъди в полза на БКП.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли правосъдие в България??? Абе как ни търпят още в ЕС?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бюрека ще ги изчисти , той вече започна със себе си
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тоя Видин с оная мутра там с корабите..остава и в администрацията да не са подкупни. Нали някой трябва да им пази гърба.
6
0
 
30
 
! Отговори
ганьо преди 9 години
Браво!Ей тва е БГ съд!Ся колко е крал тоя не знам,обаче тва да те хванат в дома ти с незаконни монети с висока нумизматична стойност и незаконни патрони за бойно оръжие и да те оставят да кметуваш....*** правосъдието.БГ тябва да е не в ЕС,а в съюза на бързо изоставащите африкански бананови републики!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Невъзможно е на местна почва да бъде съден по принцип! Те са израснали от деца заедно, оплели са се като свински черва с всякакви взаимозависимости, знаят си и кътните зъби! Трябва външен и независим съдия! Освен това по места са на принципа: Каквото си решим, това ще правим, никой не може да ни се бърка, тук ние командваме!
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредният мафиот, който се спасява от правосъдие!
3
0
 
34
 
! Отговори
видинлия преди 9 години
Съдията си заработи един безплатен парцел от общината.
2
2
 
8
 
! Отговори
ami преди 9 години
многоо се уака това ДАНС ЗАЕДНО С БОП , виновен е вожда им УААКААН
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свободата си има цена!!!