Василев не иска бърза екстрадиция, страхува се за живота си

Според защитата му банкерът се предал, защото няма какво да крие
Обновена: 17 сеп 2014 11:16 | 17 сеп 2014 09:41,
61
Василев не иска бърза екстрадиция, страхува се за живота си
Снимка: архив Булфото

Банкерът Цветан Василев се страхува за живота си и най-нормалното нещо е да не иска веднага да бъде екстрадиран в България. Това съобщи пред Нова телевизия един от адвокатите на банкера – Христо Ботев. С опасенията на Василев е запозната и българската прокуратура.

Още по темата
По-късно днес сръбски съд ще разглежда мярката за неотклонение на Василев и той ще присъства лично в залата, стана ясно от думите на другия адвокат на банкера – Константин Симеонов. Не стана ясно обаче къде се намира обвиняемият в момента и дали е в ареста. Както Dnes.bg писа, късно снощи банкерът даде показания пред следовател, след като няколко часа по-рано се предаде на сръбската полиция.

Според защитата му Василев се е предал на сръбската полиция, защото искал да покаже, че няма какво да крие.
Христо Ботев обясни още, че според него Василев се притеснява от „кръга от хора, с които има конфликт”.

Симеонов допълни, че има и нова информация, че някой е поръчал неговото физическо ликвидиране.

Според адвоката местоположението на Цветан Василев е станало ясно, след като Симеонов депозира пред прокуратурата своето пълномощно да представлява банкера. То е било подписано в Белград.

По информация на БНР българската прокуратура още не е уведомена официално от сръбските власти за задържане на Цветан Василев. Това уведомление е важно, защото само след него може да бъде стартирана процедурата по екстрадиране на задържан. Очакванията са по-късно днес да се получи и официалното съобщение от страна на Сърбия за задържане на банкера.

Припомняме, че вчера Цветан Василев се предаде сам на полицията в Белград. Той бе обявен за издирване през юли, след като прокуратурата му повдигна обвинение за присвояване в особено големи размери. За мажоритарния собственик на КТБ бе издадена европейска заповед за арест. Той беше обявен за издирване и чрез международната полицейска организация „Интерпол“.

Според началното обвинение на Василев през периода от декември 2011 г. до 19.06.2014 г. той умишлено е склонил Маргарита Петрова (главен касиер) и Орлин Русев (изпълнителен директор) да се разпоредят със сумата от 206 млн. лева, съобщиха от прокуратурата.

След поставянето на КТБ под специален надзор на 20 юни от централната банка обявиха, че тази сума е изчезнала от банката.

В началото на септември пък Софийският градски съд уважи искането на прокуратурата и комисията за конфискация за запор на почти цялото имущество на семейството на Цветан Василев. Блокиран бе контролът на банкера над общо 12 дружества и десетки автомобили и имоти.

Икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Чепа преди 9 години
ТЕЗИ 206 МИЛИНА СА ПЛАТЕНИ ЗА РЕКЕТ НА ПЕЕВСКИ И БСП КАМ ВАСИЛЕВ !!!!!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пълен циркаджия
28
0
 
3
 
! Отговори
ИГРАТА Е ПРОСТА: преди 9 години
ЧАКАТ СЕ НОВИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ НС, СЪС КОИТО ДА СЕ ВЗЕМЕ ПРОТИВО- ЕВРОПЕЙСКОТО РЕШЕНИЕ, КТБ ДА СЕ РЕФИНАНСИРА ОТ БНБ!ТОВА ЩЕ Е СЪЩАТА ВРЪТКА-- С КОЯТО Т.ВЪЛЧЕВ ИЗПРАЗНИ БАНКИТЕ И ВЛОГОВЕТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ,СЛЕД 1989г.ИЛИ ПО-ТОЧНО:...ТЪРСЯТ СЕ ХОРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА "МАСОВИЯ ГРАБЕЖ " --ДА СЕ ПЛАТИ ОТ ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ТОВА СИ Е ЧИСТО КОМУНИСТИЧЕСКИ ГРАБЕЖ , ПОД ДИКТОВКАТА НА МОСКВА , ЗА ЦЕЛИТЕ НА "ЮЖЕН ПОТОК"!ЕВРОПА НЕ ПУСНА НОМЕРА ДА МИНЕ И 132-ЧОВЕКА СИ РАЗДЕЛИХА 6-МЛРД.ЛВ ОТ КТБ.
27
1
 
1
 
! Отговори
До 50 преди 9 години
Браво!!! Това е цялата истина. Всякакви други коментари са само плод на болни фантазии.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И с право се страхува за живота си. И аз ако съм чопнал толкова пари ще напълня гащите от страх. Все пак има партньори, които е ощетил и смята да прибере почти всичко за себе си.
25
0
 
3
 
! Отговори
ЕИМ преди 9 години
До ИСТ Ми нали нямат пари. Как ще го поръчат?
24
0
 
0
 
! Отговори
Саламандър преди 9 години
До АнонименТури си го на вентилатора!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От сайта Mediapool -Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е изографисан заедно със съпругата си Антоанета като основен ктитор и първи епитроп на Гигинския манастир "Св. св. Козма и Дамян", намиращ се близо до Брезник, Пернишко.Защо да се страхува, Господ ще го закриля, толкова много пари е дарил...
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко ще се замете под килима както винаги досега. Геноцидът и подигравката с българския народ ще продължат ОЩЕ ДЪЛГО. Трябва да ги ликвидираме всичките до един - банкери, политици, прокурори и т.н. НО В БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ТОЛКОВА СИЛА, РЕСУРС И ЕНТУСИАЗЪМ. Политиците го знаят и затова продължават да си разиграват кончето - те са напълно сигурни, че в народа няма никакъв инструмент, с който да промени положението (системата)
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма да го убият и няма да проговори! Разбрали са се вече. Така да се каже ИМАМЕ СДЕЛКА!
20
3
 
5
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
пОРЪЧАЛИ СА ГО КРЕДИТО ПОЛУЧАТЕЛИТЕ И ПАРИ ПОЛУЧАТЕЛИТЕ.Поръчали са го кредито получателите и Пари получателите- демек партийно получатели. А колко ще живее, зависи от това колко ще говори.
19
2
 
7
 
! Отговори
финансист преди 9 години
На другарите комуно-социалисти им хареса да ограбят банките и спестяванията на народа както през 1997 г при Виденов и Румен Гечев , който и в момента съветва Миков как да грабят парите на хората. Да ама не. Сега сме член на ЕС и НАТО и няма как БКП-БСП-ДС да си правят каквото искат.А иначе за банката КТБ кой крив , кой прав се знае от много хора и това ще стане ясно и за целия народ.
18
0
 
17
 
! Отговори
Ше видите вие.. преди 9 години
...като почне да говори Ц.Василев....ха,ха,хаааааааааааа....и почне да ръси истини преди изборите!...ШЕ ВИ ЛИТНАТ СИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ И КОЛЦИ....!
17
8
 
8
 
! Отговори
BBisPedal преди 9 години
Заради безпрецедентния опит да създаде хаос в Държавата, чрез внушаване и целенасочено поддържане на неверни слухове за банкова ликвидна криза, на лицето Бойко Методиев Борисов (Боко Тиквата) - бивш премиер на Републиката и лидер на организираната престъпна група "ГЕРБ" трябва да бъде снет депутатския имунитет. След което същият да бъде незабавно задържан под стража с предявено обвинение за вредителство със саботажна цел - деяние, съставомерно на чл. 107 от НК. Това е пътят за овладяване на възникналата банкова криза!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тия нещо им избиха бушоните,а и на сърбите,я да ги попитаме и тях какъв е минимума уставен капитал за корпоративна търговска банка според световните стандарти независимо от къде действа и седалището и,требе да седи на нещо определено,при сърбите на колко седят,щот тая седи по документ на активи в добрите години на 3,5 млрд.евро и при 51 на 49 в негова полза и неразбирателство с останалите/ортаците/просто си ги тегли и се отказва,а не като ортаците ходят на закрити срещи,колко ли са техните,а
15
5
 
8
 
! Отговори
ПУТИН преди 9 години
Стига сти ривали!Га плюскахти кифтетата ни ривахти,а?Парите не ги е откраднал човеко.Нали с тях купихте тръбите за "Южен Паток"?!Малко се обърка работата на Гоце и ДС с "Големио чЛен" ама така е в геополитиката.Не знаеш от кой храст ще се появят САЩ и ЕС за да ни начупят тъпите бетонни куманизки канчета
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Герб ще фалират КТБ.
13
3
 
6
 
! Отговори
ФАЛИРАЙТЕ КТБ... преди 9 години
....ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ,ОТ НАРОДА , КОИ СА ТИЯ 132-*** КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ ОТ КТБ!!ФАЛИРАЙТЕ КТБ---ЗА ДА РАЗБЕРАТ ХОРАТА КОЙ КРАДЕ ПАРИТЕ ИМ ОТ БАНКИТЕ!ФАЛИРАЙТЕ КТБ---ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ , КАК СЕ РАЗДАВАТ "НЕОГРАНИЧЕНИ КРЕДИТИ" НА "БОГОПОМАЗАНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ" от ЧЕРВЕНАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ!!!!ФАЛИРАЙТЕ КТБ--ЗА ДА ИМА НАКАЗАНИ В БЪЛГАРИЯ ЗА ФИНАНСОВИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ВЕКА и СПРАВЕДЛИВОСТ!ИНАЧЕ --ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е "ВИП-БРАДЪР"!!!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** И КОВАЧКИ СА ПРЯКО СВЪРЗАНИ В ИЗТОЧВАНЕТО НА КТБ!КОВАЧКИ Е ЧОВЕКА , КОЙТО РЕКЕТИРАШЕ МИНЬОРИТЕ ЗА ДА ГЛАСУВАТ За ББЦ!ЕТО ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА *** !НАП--- ТРЯБВА ДА РАЗГЛЕДАТ ПАРИТЕ НА *** , А.... КОВАЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПИТАН , ЗАЩО НАЙ-ГОЛЕМИЯ МУ КРЕДИТОР БЕШЕ УБИТ!НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА ПРИ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5ЕДНА МНОГО ДЕБЕЛА МУТРА !