Повдигнаха второ обвинение за убийство на Божидар Атанасов

Очаква се в скоро време са получи и трето обвинение
1
Повдигнаха второ обвинение за убийство на Божидар Атанасов
Окръжният прокурор Румен Попов. Снимка: БТА

Окръжна прокуратура - Пловдив е повдигнала второ обвинение за убийство на Божидар Атанасов, задържан преди дни за смъртта на Георги Дребчев. Това съобщи Пламен Узунов, директор на ОД на МВР- Пловдив, цитиран от БТА.

Още по темата
По думите на Узунов двете убийства са част от 14-те убийства извършени с огнестрелно оръжие в периода 1999 - 2013 г. и неразкрити до момента. До обвинението на Атанасов се е стигнало след задълбочен анализ от страната на криминалистите в полицията.

Информацията по така наречените "Студени досиета" бе съобщена в присъствието на министъра вътрешните работи Йордан Бакалов и главния прокурор Сотир Цацаров.

Полицейският директор припомни, че Георги Дребчев, митнически служител, бе убит на 13 юни 1999 година в жк "Тракия" с огнестрелно оръжие. Второто убийство е на Огнян Харизанов и е извършено на 17.08.2007 г. в м. Чернатица в района на хижа Здравец.

Полицията е стигнала до извода, че част от неразкритите убийства са свързани помежду си, не изключват да имат общо и с лица, обявени за безследно изчезнали през този период. В тази връзка са започнати мероприятия за издирването на тези лица или на тленните им останки, каза още Узунов.

Според окръжния прокурор Румен Попов има достатъчно оперативни данни, че обвиняемият е част от група от хора, които са взели участие в убийствата, останали засега неразкрити. В тази връзка очаква в най-скоро време на Атанасов да бъде повдигнато обвинение и за друго убийство.

По думите на Попов в първия случай са платени 60 000 лева, а за втория случай нямат данни да е платена парична сума.

Окръжният прокурор съобщи, че няма връзка между жертвите. Той призова всички свидетели, които знаят нещо за неразкритите убийства, да бъдат малко по-смели и при гарантирана закрила за тях, да дадат информация по случаите. По отношение на първото убийство Божидар Атанасов е привлечен като поръчител, а при второто като наемник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари